Μιχάλης Τσόχος

Στην Τούμπα φάνηκε ο Αμπντούν και η γκέλα της Λειβαδιάς

Ο Ολυμπιακός νίκησε στην Τούμπα από το Σάββατο το βράδυ. Ο ΠΑΟ όχι μόνο πέταξε τρεις βαθμούς στη Λειβαδιά, αλλά έδωσε και τρεις εύκολους στον Ολυμπιακό σε ένα πολύ δύσκολο ντέρμπι. Η ψυχολογική ανάταση των παικτών του Ολυμπιακού από το γκολ του Μελισσά αποδείχτηκε τέτοια, που οι παίκτες του Βαλβέρδε στα πρώτα πέντε λεπτά στην Τούμπα είχαν ένα γκολ, ένα δοκάρι και ένα χαμένο τετ α τετ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στην Τούμπα από το Σάββατο το βράδυ.

Ο ΠΑΟ όχι μόνο πέταξε τρεις βαθμούς στη Λειβαδιά, αλλά έδωσε και τρεις εύκολους στον Ολυμπιακό σε ένα πολύ δύσκολο ντέρμπι.

Η ψυχολογική ανάταση των παικτών του Ολυμπιακού από το γκολ του Μελισσά αποδείχτηκε τέτοια, που οι παίκτες του Βαλβέρδε στα πρώτα πέντε λεπτά στην Τούμπα είχαν ένα γκολ, ένα δοκάρι και ένα χαμένο τετ α τετ.

Και στο 18’ είχαν ήδη 2-0 υπέρ τους και τα υπόλοιπα ήταν απλά διαδικαστικά. Τόσο διαδικαστικά, που στα υπόλοιπα 70 λεπτά του ντέρμπι ο ΠΑΟΚ είχε 65% κατοχή μπάλας, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Του Μιχάλη Τσόχου

Πέρα από το κίνητρο, τι άλλο είχε ο Ολυμπιακός; Έναν εξαιρετικό Μιραλάς, ο οποίος βρήκε τον μικρό, άπειρο και με ανάποδο πόδι, Σταφυλίδη και έκανε ό,τι ήθελε. Και βέβαια κορυφαίο του ματς και του γηπέδου τον Αμπντούν. Ναι ,ναι, αυτόν που βρίζει όλο το Καραϊσκάκη σε κάθε ματς. Αυτόν που έχει βαφτιστεί σοφτ, λίγος, ότι δεν αντέχει τη φανέλα, κλπ. Θυμάμαι μάλιστα όταν την προηγούμενη εβδομάδα έγραφα σε αυτήν εδώ τη γωνιά ότι κακώς ακούνε τα σχολιανά τους Αμπντούν και Μαρκάνο (διαβάστε εδώ) άκουσα και εγώ ουκ ολίγα.

Ο Αμπντούν και στην Τούμπα έδειξε ότι αν περιμένει κανείς να είναι επιπέδου Μιραλάς, είναι υπερβολικός. Αν από τον Αμπντούν που ήρθε ελεύθερος και με ένα από τα μικρότερα συμβόλαια που έχει παίκτης στο ρόστερ του Ολυμπιακού περιμένει κανείς να δίνει λύσεις και να αποδεικνύεται χρήσιμος, τότε αυτά θα τα δει. Ο Αμπντούν δεν κρύβεται ποτέ. Παίζει πάντα πολύ, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, όποια κι αν είναι η διοργάνωση, όποια και αν είναι η έδρα. Επειδή παίζει πολύ, κάνει και πολλά λάθη, αλλά σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός το πρόβλημα είναι αυτοί που κρύβονται και όχι αυτοί που φαίνονται.

Κατά τα’ άλλα, η 20η αγωνιστική έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα. Η υπόθεση τίτλος είναι ξανά σε ισορροπία τρόμου, η υπόθεση Ευρώπη αφορά τουλάχιστον τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος (ίσως και περισσότερες) αφού τουλάχιστον μέχρι τον 8ο της βαθμολογίας Άρη, όλοι ελπίζουν -χώρια που και ο ένατος Αστέρας Τρίπολης, αν νικήσει το λιγότερο ματς που έχει, πάει και αυτός για Ευρώπη.

Φωτιά και στην ουρά. Εκτός από την Δόξα, την Κέρκυρα και τον Λεβαδειακό που έτσι και αλλιώς ξέραμε ότι κινδυνεύουν, έχουμε στα χαμηλά και τον ΠΑΣ -παρά την μεγάλη νίκη του στην Κέρκυρα και τον Παναιτωλικό. Μία ματιά στη βαθμολογία σε πείθει ότι από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος θεωρητικά αδιάφορες είναι μόνο ο Πανιώνιος και ο Εργοτέλης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x