Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Μόνο έτσι σώζεται η ΠΑΕ ΑΕΚ!

Τι κατάλαβα από όσα διάβασα, από την κουβέντα του Ντέμη Νικολαΐδη με τους δημοσιογράφους; Ότι υπάρχει ένας τρόπος για να εξαντλήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ τις πιθανότητές της να την σκαπουλάρει για λίγο, και να προσπαθήσει να πάρει από την UEFA την ευρωπαϊκή άδεια λειτουργίας και συμμετοχής.

Τι κατάλαβα από όσα διάβασα, από την κουβέντα του Ντέμη Νικολαΐδη με τους δημοσιογράφους;

Ότι υπάρχει ένας τρόπος για να εξαντλήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ τις πιθανότητές της να την σκαπουλάρει για λίγο, και να προσπαθήσει να πάρει από την UEFA την ευρωπαϊκή άδεια λειτουργίας και συμμετοχής.

Αυτά θα προσπαθήσει να αγοράσει η ΠΑΕ εφόσον μπουν στο ταμείο της τα 7 εκατ. ευρώ και φυσικά εφόσον οι μέτοχοι «καθαρίσουν» άμεσα το δάνειο της Morgan Stanley. Στο σημείο που βρισκόμαστε αμφιβάλλω πολύ.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη να δει αυτά τα λεφτά άμεσα στο ταμείο της ΠΑΕ. Δεν θα λύσει όμως με αυτά το πρόβλημα επιβίωσής της. Χρόνο θα αγοράσει, για να το προσπαθήσει και να βρει ένα μοντέλο λειτουργίας που θα εξασφαλίζει και συγχρόνως θα επιτρέπει στην ΑΕΚ να ζει μόνο από τα έσοδα της ΠΑΕ. Αμφιβάλω ότι θα το κατορθώσει αυτό.

Διότι καταλαβαίνω έναν κόσμο πιο κουρασμένο από ποτέ, και πιο «αδιάφορο» από ποτέ. Τούτο του συμβαίνει πιθανότατα κυρίως επειδή αυτό τον καιρό δίνει τη μάχη για τη δική του επιβίωση, την προσωπική και οικογενειακή, και δεν έχει ούτε δυνάμεις, ούτε χρήμα, ούτε χρόνο να δώσει στην αγαπημένη του ομάδα.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η ΑΕΚ πρέπει να αποτεθεί πρωτίστως στους «φραγκάτους» ΑΕΚκτσήδες. Και υπάρχουν ακόμη τέτοιοι, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Περιμένουν εκεί έξω αρκετοί τύποι σαν τον Νοτιά, τον Παππά, τον Χατζηιωάννου, τον Κανελλόπουλο να τους πείσει κάποιος για να υποστηρίξουν ένα σχέδιο που θα στοχεύει στην κατασκευή γηπέδου και την αλλαγή των προδιαγραφών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Δεν ξέρω ποιος θα το προτείνει, ούτε ποιος θα το τρέξει. Αυτός πάντως είναι ο άνθρωπος κλειδί. Αν η ΑΕΚ πληρώσει σύντομα όσα πρέπει για να μην δει τους Ευρωπαίους να την αποβάλλουν, δηλαδή αν γλιτώσει την πτώχευση, πρέπει να βρει τον έναν ή την ομάδα που θα αποτελέσει τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας. Δίχως αυτά, ακόμη και αν τελικώς πληρώσουν οι μέτοχοι, σε λίγους μήνες, πιθανότατα το καλοκαίρι, θα κάνουμε για την ΠΑΕ ΑΕΚ την ίδια συζήτηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x