Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ψυχιατρείο καλεί Ζλάταν

Ονομάζομαι Lise-Lotte Riso Bergerlind και είμαι πρόεδρος της Σουηδικής Ψυχιατρικής Εταιρίας. Καταλαβαίνω ότι διαβάζοντας τον τίτλο μου και μόνο, πιθανότατα τα μηνίγγια σας έχουν ήδη αρχίσει να χτυπάνε. Σας διαβεβαιώ ότι ο σκοπός μου είναι αγαθός και προς όφελός σας, οπότε κάντε λίγη υπομονή.

Κύριε Ιμπραΐμοβιτς,

Ονομάζομαι Lise-Lotte Riso Bergerlind και είμαι πρόεδρος της Σουηδικής Ψυχιατρικής Εταιρίας. Καταλαβαίνω ότι διαβάζοντας τον τίτλο μου και μόνο, πιθανότατα τα μηνίγγια σας έχουν ήδη αρχίσει να χτυπάνε. Σας διαβεβαιώ ότι ο σκοπός μου είναι αγαθός και προς όφελός σας, οπότε κάντε λίγη υπομονή.

Ο σκοπός της παρούσης επιστολής είναι να λειτουργήσει ως δημόσια έκκληση όλων ημών, των συμπατριωτών σας, που δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε ένα προσφυγόπουλο σαν κι εσάς να παλεύει με τους δαίμονές του στην ξενιτιά. Μην εκπλήσσεστε αγαπητέ κύριε, έχουμε μελετήσει το ιστορικό σας καλά και οι κρίσεις μας κάθε άλλο παρά αβίαστες είναι. Γνωρίζουμε πως βιολογικά ουδεμία σχέση έχετε με την Σουηδία, καθότι ο πατέρας σας είναι Βόσνιος και η μητέρα σας από την Κροατία. Κατανοούμε βαθιά τη δυσκολία του να μεγαλώνεις ως μετανάστης στη χώρα και το δίλημμα στο οποίο κληθήκατε να απαντήσετε στα 15 σας, αν δηλαδή θα γίνετε ποδοσφαιριστής ή θα τα παρατήσετε για να δουλέψετε ως λιμενεργάτης στο Μάλμε.

Επιλέξατε τελικά το πρώτο και, για τον περισσότερο κόσμο, δικαιωθήκατε πανηγυρικά γι’ αυτό. Όπως ήταν φυσικό όμως, στην πορεία σας αυτή προς τη δόξα κουβαλήσατε στις αποσκευές σας και όλα τα προβληματικά στοιχεία του χαρακτήρα σας. Την αλαζονεία, που τόσο συχνά επιδεικνύετε -ως μάσκα για τον φόβο, τη χρήση τεχνικών Tae kwon-do που κατέχετε σε δύσμοιρους συναθλητές σας -ως αλανιάρικη «πλάκα» που μέσα της κρύβει τη δίψα για την απάντηση που θα πυροδοτήσει τον καβγά, και (οπωσδήποτε) τις ατελείωτες εικονικές μανούρες που έχετε δημιουργήσει -στο βάθος των οποίων πάντα υπήρχε η σκέψη της βελτίωσης των οικονομικών σας απολαβών με κάθε κόστος. Ας πούμε ότι σ’ αυτό, εξαιρώντας τον κωλοπαιδισμό και την κακοτροπιά σας, υπάρχει μια λογική: ο πλούσιος που ήταν φτωχός στα νιάτα του έχει πάντα ένα ενδόμυχο άγχος ότι θα επιστρέψει εκεί και πάντα ενεργεί «σκρουτζότερα του Σκρουτζ». Ας είναι.

Αυτό που δεν καταπίνεται με τίποτα και είναι επιστημονικά ελεγκτέο, είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά σας εντός αγωνιστικών χώρων. Ειδικά τα δύο τελευταία, back to back συμβάντα, με τον κ. Αρόνικα στο παιχνίδι με τη Νάπολι και τον κ. Στοράρι στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω εδώ τι κάνατε, το ξέρετε καλά. Χρειάζεται όμως να σας πω ότι συγκάλεσα έκτακτο Δ.Σ. στην εταιρία, αφιερωμένο αποκλειστικά στην περίπτωσή σας. Είδαμε, συζητήσαμε και καταλήξαμε στο εξής: Κύριε Ιμπραΐμοβιτς, επιστημονικώς κρίνοντας, έχετε άμεση ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Κι επειδή γνωρίζετε καλά ότι η Σουηδία είναι κράτος πρόνοιας στην πράξη και όχι στα χαρτιά, σας καλούμε να μας επισκεφθείτε στην έδρα μας το συντομότερο δυνατόν. Εν ανάγκη θα επικοινωνήσουμε εμείς με τον κ. Αλέγκρι, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την απαραίτητη άδεια. Χρειάζεστε εξετάσεις, στενή παρακολούθηση και μια ξεκάθαρη γνωμάτευση -συνοδευόμενη αν χρειαστεί από την ενδεδειγμένη για την περίπτωσή σας φαρμακευτική υποστήριξη.

Θα σας παρακαλέσω να λάβετε πολύ σοβαρά την πρόσκληση αυτή. Δεν πρόκειται για ένα απλό θέμα που αντιμετωπίζεται με 10 anger management sessions. Είστε χαμένος στο λαβύρινθο του μυαλού και του ασταθούς ψυχισμού σας. Τρομαγμένος και συνάμα επικίνδυνος για τους γύρω σας. Εμείς σας απλώνουμε το χέρι. Πιάστε το, κάντε το μίτο της Αριάδνης και βγείτε έξω. Στον πραγματικό κόσμο, μακριά απ’ αυτόν που έχετε πλάσει στο κεφάλι σας.

Εκ μέρους της Svenska Psykiatriska Foreningen,
Lise-Lotte Riso Bergerlind

(για την αντιγραφή) Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x