Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Οι εποχές Μάτσα - Καζαντζίδη, τελειώσανε κύριοι...

Είναι αστείο ή τραγικό να συζητάμε για το αν σωθεί η τάδε ή η δείνα ομάδα, τη στιγμή που χαροπαλεύει η χώρα όπου ζούμε και δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουμε αύριο, με ποιον τρόπο, με ποιο κόστος, με ποιο νόμισμα και με ποια προοπτική.

Είναι αστείο ή τραγικό να συζητάμε για το αν σωθεί η τάδε ή η δείνα ομάδα, τη στιγμή που χαροπαλεύει η χώρα όπου ζούμε και δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουμε αύριο, με ποιον τρόπο, με ποιο κόστος, με ποιο νόμισμα και με ποια προοπτική. Είναι επίσης μια τεράστια παπάρα να βγαίνουν πρόεδροι ή παράγοντες, επιχειρηματίες ή επώνυμοι οπαδοί και να ζητάνε ή και να απαιτούν να διαγραφούν χρέη ομάδων, για να συνεχίσουν να υπάρχουν και να μην βάλουν λουκέτο - μιλάμε για «προβληματικές επιχειρήσεις», μόνιμα ζημιογόνες, χωρίς σχεδόν καμία προοπτική ανάκαμψης. Κάτι σαν την Ελλάδα.

Και εντάξει, άμα οι οφειλές που ζητούν να παραγραφούν ή να περιοριστούν στο ελάχιστο, αφορούν σε παίκτες, άλλες ομάδες, μάνατζερς ή ξένες τράπεζες, ποσώς μας ενδιαφέρει. Ας τα βρουν μεταξύ τους, ας τους δώσουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να βγάλουν άκρη. Αν μπορούν επίσης να πάρουν δάνειο από «φιλική τράπεζα» ή έχουν εγγυητή που να έχει πρόσωπο, με γεια τους και χαρά τους. Αν όμως τα χρέη είναι προς το Δημόσιο, ΙΚΑ, ΦΠΑ ή οτιδήποτε άλλο, τότε μας νοιάζει και μας καίει.

Η κοινωνία στην κατάσταση που βρίσκεται δεν ανέχεται να «χάσει τον δρόμο προς της Ευελπίδων» άλλος δικηγόρος του Δημοσίου, ούτε να χαριστεί έστω και μισό ευρώ σε ιδιοκτήτες ή μετόχους Ανωνύμων Εταιρειών, που δεν φρόντισαν να κάνουν σωστό κουμάντο στο μαγαζί τους και το έριξαν έξω.

Είτε το μαγαζί λέγεται Παναθηναϊκός, είτε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης ή όπως αλλιώς, όσο κόσμο κι αν έχει κι όσο κόσμο κι αν απειλεί να βγάλει στους δρόμους για να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση, πρέπει όλοι να καταλάβουν πως όλα αυτά δεν απασχολούν κανέναν. «Οι εποχές Μάτσα - Καζαντζίδη τελειώσανε κύριοι» που είπε κάποτε κι ο Μάκης, μόνο που τελειώσανε πια όχι για την ΑΕΚ, αλλά για την Ελλάδα ολόκληρη.

Κι αυτοί που πρόθυμα θα υπακούσουν και θα βγουν στους δρόμους για το «μεγαλείο της ομαδάρας» και θα σπάνε, θα φωνάζουν ή θα καίνε, ας σκεφτούν πρώτα για ποιους ανθρώπους βάζουν πλάτη, τι έχουν κάνει οι ίδιοι τόσα χρόνια για την ομάδα, αλλά και τι έχει κάνει η ομάδα γι’ αυτούς και η ομάδα για την Ελλάδα. Κι αν είναι έξυπνη κίνηση να φωνάζεις υπέρ κάποιου που διαχειρίστηκε εκατομμύρια ευρώ, τα κακοδιαχειρίστηκε, τα έφαγε, τα σκόρπισε αλόγιστα, τα εξαφάνισε και ζητά μετά από σένα να πας στον μετρ και να κάνεις φασαρία επειδή δεν έχει εκείνος να πληρώσει τον λογαριασμό...

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x