Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Η στιγμή γεννά μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό

Σε μια συζήτηση με έναν Ρώσο συνάδελφο δεν χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα λεπτά για να αντιληφθώ το μέγεθος της ευκαιρίας που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Ρούμπιν. Μια ομάδα δίχως επίσημο παιχνίδι στα πόδια της τους τελευταίους μήνες, η οποία δεν είναι ιδιαιτέρως προετοιμασμένη για να αποδώσει σε τέτοια θερμοκρασία, αφού έκανε την τουρνέ της για φιλικά παιχνίδια και έζησε τον τελευταίο καιρό μακριά από το πολικό ψύχος της Ρωσίας.

Σε μια συζήτηση με έναν Ρώσο συνάδελφο δεν χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα λεπτά για να αντιληφθώ το μέγεθος της ευκαιρίας που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Ρούμπιν.

Μια ομάδα δίχως επίσημο παιχνίδι στα πόδια της τους τελευταίους μήνες, η οποία δεν είναι ιδιαιτέρως προετοιμασμένη για να αποδώσει σε τέτοια θερμοκρασία, αφού έκανε την τουρνέ της για φιλικά παιχνίδια και έζησε τον τελευταίο καιρό μακριά από το πολικό ψύχος της Ρωσίας, έχει τώρα την εντύπωση ότι θα αντιμετωπίσει έναν Ολυμπιακό που δεν καίγεται για ευρωπαϊκή πορεία και έχει κολλημένη τη βελόνα του μυαλού του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Ετσι όπως είναι τώρα, στην σημερινή της κατάσταση, η Ρούμπιν είναι περίπου έτοιμη να πάθει μια ζημιά σαν αυτή που έπαθαν τελευταία ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ σε 20’ λεπτά από τον Ολυμπιακό. Ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο ματς από τους «ερυθρόλευκους» πιθανόν να αποδειχθεί αρκετό για να κάνει τη διαφορά και να δημιουργήσει στο «Λουζνίκι» συνθήκες ελληνικού αβαντάζ για μια ευρωπαϊκή πρόκριση. Αυτός είναι και ο λόγος που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτιμά να παίξει το μεσημέρι της Τρίτης και όχι την Τετάρτη, που η πρόβλεψη θέλει την θερμοκρασία κατά περίπου 6 βαθμούς υψηλότερη.

Δεν βρίσκονται συχνά ευκαιρίες σαν αυτή μπροστά στα πόδια μιας ελληνικής ομάδας για μια μακρά πορεία στο Europa League. Ο Ολυμπιακός καταλαβαίνω ότι τώρα την έχει μπροστά του. Διότι είναι ο ίδιος σε καλή κατάσταση, επειδή έχει πολλούς παίκτες για να βγάλει και την εγχώρια υποχρέωση την ερχόμενη Κυριακή, και κυρίως επειδή απέναντί του θα βρει μια απροετοίμαστη, για όλα, ομάδα, η οποία φαίνεται, σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις και τις ακτινογραφίες, ότι δεν είναι καλύτερη από αυτή που είχε αντιμετωπίσει προ μηνών ο ΠΑΟΚ.

Αν έχει τη φλόγα, ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει. Αν το επιθυμήσει, έχει την ποιότητα να περάσει τη Ρούμπιν. Αρκεί να καταφέρει να ξεπεράσει το ψύχος, και να βγάλει στο τερέν το πάθος του πρώτου εικοσαλέπτου των τελευταίων σημαντικών αγώνων του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x