Μιχάλης Τσόχος

Tώρα αρχίζει το σκληρό πόκερ και η Πολιτεία ξέμεινε από χαρτιά…

Μέχρι τώρα, όσο η κόντρα φαινόταν να μένει σε επίπεδα Πολιτείας και συγκεκριμένα Γερουλάνου και Μπιτσαξή με την ΕΠΟ, καλά ήταν.Από αύριο μεθαύριο (σχηματικά αναφέρω τις ημέρες)που η FIFA θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της και θα στείλει έγγραφο που θα λέει ότι ο νέος αθλητικός νόμος καταργεί το αυτοδιοίκητο και συνεπώς θα απειλεί ανοικτά με αποκλεισμό των ομάδων μας από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα και της Εθνικής από το Euro τότε θα τελειώσουν και οι «μπλόφες» και όλοι θα παίζουν με ανοικτά χαρτιά.

Μέχρι τώρα, όσο η κόντρα φαινόταν να μένει σε επίπεδα Πολιτείας και συγκεκριμένα Γερουλάνου και Μπιτσαξή με την ΕΠΟ, καλά ήταν. Από αύριο μεθαύριο (σχηματικά αναφέρω τις ημέρες) που η FIFA θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της και θα στείλει έγγραφο που θα λέει ότι ο νέος αθλητικός νόμος καταργεί το αυτοδιοίκητο και συνεπώς θα απειλεί ανοικτά με αποκλεισμό των ομάδων μας από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα και της Εθνικής από το Euro τότε θα τελειώσουν και οι «μπλόφες» και όλοι θα παίζουν με ανοικτά χαρτιά.

Του Μιχάλη Τσόχου

Διότι τώρα που φτάσαμε στο παρά πέντε όλοι πρέπει να δείξουν τα φύλλα τους. Η ΕΠΟ λοιπόν θα δείξει το χαρτί της FIFA και η πολιτεία θα πρέπει να δείξει τα δικά της. Το χαρτί του ΟΠΑΠ και της χρηματοδότησης που θα δείξει είναι μεν ένα σοβαρό χαρτί, αλλά αφορά τις ομάδες και όχι την ΕΠΟ.

Η τελευταία έχει πάψει να παίρνει λεφτά οπότε προφανώς θα απαντήσει ότι δεν την αφορά το θέμα. Τότε ο Γερουλάνος και ο Μπιτσακτσής για να μην υποστούν μία βαριά επικοινωνιακή ήττα σαν αυτή που έχουν υποστεί πάρα πολλοί Υπουργοί και Υφυπουργοί στο παρελθόν θα πρέπει να έχουν καλύτερη απάντηση. Και πολύ φοβάμαι ότι δεν την έχουν γιατί δεν υπάρχει. Θα αναγκαστούν λοιπόν μπροστά στον μπαμπούλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σε άτακτη υποχώρηση και το ερώτημα είναι γιατί; Ποιοι είναι αυτοί που τους έπεισαν ότι σε αυτή τη μάχη μπορείς να κερδίσεις με την γροθιά στο μαχαίρι και όχι με την διπλωματία.

Γερουλάνος και Μπιτσαξής ανεξάρτητα αν έχουν δίκιο ή άδικο (πιθανόν και να έχουν δίκιο) θα έπρεπε να βρουν τον τρόπο που θα το υπερασπίσουν. Και ο μόνος τρόπος ήταν η διπλωματική διαπραγμάτευση με την ΕΠΟ και η μη εμπλοκή της FIFA. Από τη στιγμή που η τελευταία μπήκε στη μέση το παιχνίδι έληξε με χαμένη την Πολιτεία και τους εκπροσώπους της ότι αυτοί κι’ αν αποφασίσουν. Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι μέσα σε αυτό το πολιτικό χάος ο Γερουλάνος μπορεί να σηκώσει το βάρος και το πολιτικό κόστος του αποκλεισμού των ελληνικών συλλόγων από τα Κύπελλα Ευρώπης και της Εθνικής ομάδας από το Euro. Και ακόμη και αν ο ίδιος ήταν αποφασισμένος να το σηκώσει αυτό το βάρος για να υπερασπιστεί το δίκιο του, πιστεύει ότι δύο τρεις μήνες πριν τις Εκλογές θα του το επέτρεπαν οι πολιτικοί προϊστάμενοί του;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x