Μιχάλης Τσόχος

Eνα ακόμη μικρό θαύμα!

Στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι τώρα όλοι μιλούσαν για το μεγαλύτερο θαύμα που δεν είναι άλλο από την πορεία του ΟΦΗ. Απολύτως δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός για όσα κάνει η ομάδα της Κρήτης με τα χίλια δύο οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, αλλά και με τεράστια αγωνιστικά μειονεκτήματα, όπως ότι επί της ουσίας αυτή η ομάδα χτίστηκε στα τέλη Αυγούστου ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού όλο το καλοκαίρι έδινε μπαράζ για την άνοδο και συνεπώς δεν έκανε καν προετοιμασία.

Στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι τώρα όλοι μιλούσαν για το μεγαλύτερο θαύμα που δεν είναι άλλο από την πορεία του ΟΦΗ.

Απολύτως δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός για όσα κάνει η ομάδα της Κρήτης με τα χίλια δύο οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, αλλά και με τεράστια αγωνιστικά μειονεκτήματα, όπως ότι επί της ουσίας αυτή η ομάδα χτίστηκε στα τέλη Αυγούστου ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού όλο το καλοκαίρι έδινε μπαράζ για την άνοδο και συνεπώς δεν έκανε καν προετοιμασία.

Του Μιχάλη Τσόχου

Τα όσα έχει πετύχει ως τώρα ο Αναστόπουλος και οι παίκτες του ΟΦΗ μόνο με θαύμα μπορούν να παρομοιαστούν και σίγουρα δικαιούνται τον χαρακτηρισμό της ομάδας που έκανε την μεγαλύτερη υπέρβαση φέτος. Πλέον μπορούμε να υποψιαζόμαστε σοβαρά ποια θα είναι η δεύτερη ομάδα σε αυτή την εδική κατηγορία ομάδων που πέτυχαν περισσότερα απ’ όσα μπορούσαν και περιμέναμε.

Μπορούμε να μιλάμε για ένα δεύτερο μικρότερο θαύμα στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό δεν είναι άλλο από αυτό που φαίνεται πώς κάνει ο Λεβαδειακός. Μία ομάδα που επίσης δεν έκανε προετοιμασία, που χτίστηκε επίσης Σεπτέμβριο -ίσως και Οκτώβρη- μήνα και με συνθήκες πρωτόγνωρες για κάποιον που προσπαθεί να σωθεί, παίζοντας σχεδόν μονίμως Τετάρτη -Κυριακή, δείχνει να τα καταφέρνει να κερδίζει ένα στοίχημα που έμοιαζε σχεδόν χαμένο.

Με την καθαρή, άνετη και με εξαιρετικό ποδόσφαιρο, νίκη που πήρε απέναντι στον Παναιτωλικό για πρώτη φορά πέρασε την γραμμή του υποβιβασμού και πλέον έχει τέσσερις ομάδες από κάτω στην βαθμολογία -έχοντας και λιγότερα ματς. Αν ο Λεβαδειακός, όπως όλα δείχνουν, καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία κόντρα σε ομάδες όπως ο Παναιτωλικός ή ο ΠΑΣ, το θαύμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, διότι όταν ξεκινούσε αυτός ο μαραθώνιος υστερούσε σε όλα.

Σε κόσμο (παίζει μονίμως μεταξύ συγγενών και φίλων, σε αντίθεση με τους άλλους δύο που έχουν από τις πιο καυτές έδρες του πρωταθλήματος), σε μπάτζετ (ελαφρώς μικρότερο από ΠΑΣ και Παναιτωλικός), σε μεταγραφές (έγιναν όλες την τελευταία στιγμή και με επιλογές από αυτούς που είχαν περισσέψει και είχαν μείνει χωρίς ομάδα) και με το τεράστιο μειονέκτημα των συνεχόμενων ματς (παίζει σχεδόν μονίμως Τετάρτη-Κυριακή).

Κι όμως, ο Λεβαδειακός δείχνει πλέον ο πιο πιθανός να μείνει στην κατηγορία (και χωρίς σφυρίγματα, όπως άλλες χρονιές, τουλάχιστον ως τώρα). Κι έστω κι αν δεν μου είναι συμπαθής ως σύλλογος, επειδή ακριβώς δεν έχει δυναμική και κόσμο, θα πρέπει να του αναγνωρίσω ότι πετυχαίνει ένα μικρό θαύμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x