Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Χειροκροτούν τον Τζίγκερ που αφήνει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να σκάσει

Είναι εντυπωσιακό και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει τούτες τις ώρες στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οκτώ μέρες πριν από την γενική συνέλευση που καθορίζει το μέλλον, ακόμη και την ίδια τη ζωή της εταιρείας γίνεται γνωστό από τους … κύκλους του μεγαλομετόχου ότι το πιθανότερο είναι να απουσιάσει από αυτή.

Είναι εντυπωσιακό και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει τούτες τις ώρες στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οκτώ μέρες πριν από την γενική συνέλευση που καθορίζει το μέλλον, ακόμη και την ίδια τη ζωή της εταιρείας γίνεται γνωστό από τους … κύκλους του μεγαλομετόχου ότι το πιθανότερο είναι να απουσιάσει από αυτή. Σε απλά ελληνικά, από το τραπέζι που θα αποφασίσει αν και πώς θα λύσει η εταιρεία το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει θα απουσιάσει αυτός που έχει την πλειοψηφία των μετοχών και της ευθύνης για την εταιρεία.

Ιστορική, παγκόσμια πρωτοτυπία για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο του επιπέδου αυτού, του πρωταθλητισμού. Και το ακατανόητο της υπόθεσης βρίσκεται στην αντίδραση της πλειοψηφίας των παρατηρητών αυτής της ιστορίας. Αντιμετωπίζεται σαν φυσιολογική η αντίδραση του μεγαλομετόχου. Μόνο το χειροκρότημα δεν έχει ακόμη ακουστεί για την επιλογή που κάνει ο μεγαλομέτοχος να αφήνει την εταιρεία στο έλεός της.

Δεν έχω ιδέα αν αυτό που ετοιμάζει ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι virtual ή πραγματική προσπάθεια να πάρει την πλειοψηφία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα χέρια του. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος για τη διάθεση και τις δυνατότητες των υπόλοιπων μετόχων να συμμετέχουν ή όχι στην χρηματοδότηση της ΠΑΕ μέσα από τη συμμετοχή σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ολοι αυτοί όμως τουλάχιστον μοιάζει να αναπτύσσουν μια δράση αυτή τη στιγμή, δηλαδή στον μήνα που κρίνει το μέλλον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν κρύβονται.

Ουδείς μπορεί να υποχρεώσει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να βάλει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός τα λεφτά που της λείπουν. Όπως όμως στην υπόθεση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο παρατηρητής πρέπει να γράψει ορθά κοφτά αυτό που συμβαίνει, δηλαδή ότι ο μεγαλομέτοχος Βαρδινογιάννης αφήνει την ΠΑΕ να σκάσει, την εγκαταλείπει στο έλεός της. Και όχι μόνο. Είναι αποφασισμένος να μη βάλει λεφτά και συγχρόνως να κρατήσει στο χέρι του την επιλογή για το πού θα πάει και υπό ποιους όρους η εταιρεία. Γίνεται δηλαδή ο πρώτος μεγαλομέτοχος μεγάλης ΠΑΕ στην ιστορία που και δεν χρηματοδοτεί και κρατά την εταιρεία δέσμια των συμφερόντων του.

Follow me on twitter: @VSambrakos

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x