Μιχάλης Τσόχος

Και σιγά μην απαντούσε ο Βαλβέρδε…

Όσοι ευελπιστούν ότι δεν θα έχουμε ένα ακόμη θρίλερ σχετικά με την παραμονή ή όχι του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό προφανώς δεν έχουν διδαχθεί ακόμη από το πρόσφατο παρελθόν. Ναι, σήμερα οι συνθήκες για τον ίδιο είναι καλύτερες, γιατί πλέον μας έμαθε, γιατί συνήθισε την ζωή στην Ελλάδα και έμαθε τα καλά της, γιατί συνήθισε τη ζωή (όσο μπορεί να συνηθίσει) μακριά από το σπίτι και τα παιδιά και φυσικά γιατί οι συνθήκες για να δουλέψει είναι ιδανικές και η ομάδα πάει καλά.

Όσοι ευελπιστούν ότι δεν θα έχουμε ένα ακόμη θρίλερ σχετικά με την παραμονή ή όχι του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό προφανώς δεν έχουν διδαχθεί ακόμη από το πρόσφατο παρελθόν.

Ναι, σήμερα οι συνθήκες για τον ίδιο είναι καλύτερες, γιατί πλέον μας έμαθε, γιατί συνήθισε την ζωή στην Ελλάδα και έμαθε τα καλά της, γιατί συνήθισε τη ζωή (όσο μπορεί να συνηθίσει) μακριά από το σπίτι και τα παιδιά και φυσικά γιατί οι συνθήκες για να δουλέψει είναι ιδανικές και η ομάδα πάει καλά.

Του Μιχάλη Τσόχου

Από την άλλη (και όχι φυσικά γιατί περιμένει την Μπαρτσελόνα) δεν βιάζεται να απαντήσει όπως δεν βιάστηκε ποτέ στη ζωή του. Και βέβαια δεν είναι ότι αυτά τα κάνει στον Ολυμπιακό. Και στην Εσπανιόλ από Μάρτιο μέχρι Μάιο στο «θα δούμε» τους είχε.

Ο Βαλβέρδε πριν από τα δικά του ζητήματα (οικογενειακά και προσωπικά) ή πριν από οποιαδήποτε πρόταση από άλλη ομάδα (π.χ. Σεβίλλη) θέλει να δει τι θα πετύχει φέτος με τον Ολυμπιακό. Και ξέρει ότι αν δεν πάρει το πρωτάθλημα, το κλίμα -όχι απαραίτητα από την διοίκηση ή τελοσπάντων όχι μόνο από την διοίκηση- δεν θα είναι το ίδιο με το σημερινό.

Στην Ελλάδα ζει, και επαγγελματίας προπονητής είναι, ώστε να ξέρει πολύ καλά ότι η δουλειά του κρίνεται από τα αποτελέσματα και μόνο από αυτά. Μέχρι, λοιπόν, να δει τα συνολικά αποτελέσματα της φετινής δουλειάς του και την αντίδραση όλων (διοίκησης, κόσμου, Τύπου) σε αυτά τα αποτελέσματα δεν πρόκειται να αποφασίσει.

Όταν θα αποφασίσει αν θέλει και τον θέλουν εδώ και για την επόμενη σεζόν, τότε θα δει και αν μπορεί να μείνει για ένα ακόμη χρόνο. Όταν τελειώσει και αυτό, τότε θα μάθουμε και την απόφαση του. Οποιος, λοιπόν, το περιμένει αυτό σχετικά σύντομα ή τέλος πάντων μέσα στον Μάρτη, απλά τσάμπα περιμένει. Και ο Μαρινάκης που ξέρει πλέον καλά -πολύ καλά- τον Ισπανό, επίσης δεν βιάζεται. Άλλωστε και για αυτόν προέχει τι θα πετύχει η ομάδα στο γήπεδο τον μήνα Μάρτιο. Όταν θα το ξέρει, θα μπορεί και αυτός να συζητήσει καλύτερα με τον προπονητή.

Αυτή τη φορά δεν έχει κανένα λόγο ούτε αυτός να βιαστεί και να γίνει πιεστικός. Για ποιο λόγο; Για να προλάβει την Μπαρτσελόνα ή την Σεβίλλη; Μα αν είναι να έρθουν αυτές να πάρουν τον Βαλβέρδε, θα τον πάρουν έτσι και αλλιώς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x