Μιχάλης Τσόχος

Σάλπι και Χαλκιάς, «ξεβράκωσαν» τα… παπαγαλάκια!

Αν ο Ολυμπιακός πάρει αυτό το πρωτάθλημα, σίγουρα ένα από 2-3 ματς σημεία αναφοράς θα είναι το «διπλό» του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, που ήταν και το αποτέλεσμα που γκρέμισε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή μετά από πολύ καιρό.

Αν ο Ολυμπιακός πάρει αυτό το πρωτάθλημα, σίγουρα ένα από 2-3 ματς σημεία αναφοράς θα είναι το «διπλό» του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, που ήταν και το αποτέλεσμα που γκρέμισε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή μετά από πολύ καιρό.

Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της τεράστιας νίκης του ΠΑΟΚ (και όχι της ήττας του Παναθηναϊκού);

Μα φυσικά ο Χαλκιάς και ο Σαλπιγγίδης.

Του Μιχάλη Τσόχου

Οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ και πρώην του Παναθηναϊκού που ολόκληρη την εβδομάδα διάβασαν και άκουσαν από συγκεκριμένα παπαγαλάκια απίθανα πράγματα, απίθανες γελοιότητες. Θα μου πείτε, είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις και ακούς τέτοια γελοία σενάρια που δηλητηριάζουν το έτσι και αλλιώς δηλητηριασμένο ποδόσφαιρο. Όχι βέβαια. Ούτε η πρώτη ήταν, ούτε η τελευταία θα είναι.

Θα θυμάστε όμως ότι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά είναι που ασχολούμαι με αυτό το θέμα. Κατά την διάρκεια της σεζόν έγραψα και για τα πράσινα… παπαγαλάκια που ήταν σίγουρα για το διπλό του Ολυμπιακού με το παράρτημα την Δόξα, με το παράρτημα τον Αστέρα Τρίπολης, ή με το παράρτημα στο Καραϊσκάκη ΟΦΗ, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όποτε μου δόθηκε η ευκαιρία.

Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι νομίζουν ότι πετυχαίνουν και έργο. Πιστεύουν κάποιοι ότι η Δόξα ή ο Αστέρας έκοψαν βαθμούς επειδή τους έγραψαν «παράρτημα» και τους πίεσαν. Ή ότι ο Χαλκιάς και ο Σαλπιγγίδης έπαιξαν στο ΟΑΚΑ καλά, γιατί τους έγραψαν όσα έγραψαν κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Τέλος, κάποια στιγμή ο κύριος Φερέιρα θα πρέπει σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου θα πρέπει να μας μιλήσει και για κάτι άλλο εκτός από τον διαιτητή ή τις άδειες κερκίδες. Σεβαστά όλα αυτά και καλά κάνει και λέει την άποψη του, αλλά θα πρέπει να μας μιλήσει και λίγο για ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, πώς αποφάσισε χθες ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι ο σέντερ φορ που λείπει από την ομάδα.

Διότι επειδή σοφά το έπραξε και του βγήκε με τον Λέτο, δεν σημαίνει ότι ο κάθε καλός μέσος μπορεί να γίνει φορ. Το δοκίμασε στο πρόσφατο παρελθόν να κάνει σέντερ φορ και τον Κλέιτον και τον Καραγκούνη με αστεία αποτελέσματα. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πέταξε ένα ημίχρονο (το πρώτο) με το πείραμα «ο Λάζαρος είναι ο φορ που ψάχνω».

Διότι μπορεί να έφταιγε το ότι το ΟΑΚΑ ήταν άδειο, αλλά έφταιγε και ότι για μία ακόμη φορά ο Φερέιρα είδε όνειρο και πέταξε ένα ημίχρονο στα σκουπίδια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x