Μιχάλης Τσόχος

Άλλο Ρούμπιν, άλλο Μέταλιστ…

Στα μάτια του κόσμου τα ματς του Ολυμπιακού κόντρα στην Μέταλιστ είναι ανάλογα με αυτά κόντρα στη Ρούμπιν. Λάθος. Μπορεί και οι δύο ομάδες να έχουν ας πούμε μία… κοινή καταγωγή και να τους συνδέει το πολικό ψύχος, αλλά κατά τα λοιπά είναι πολύ διαφορετικές ομάδες.

Στα μάτια του κόσμου τα ματς του Ολυμπιακού κόντρα στην Μέταλιστ είναι ανάλογα με αυτά κόντρα στη Ρούμπιν. Λάθος. Μπορεί και οι δύο ομάδες να έχουν ας πούμε μία… κοινή καταγωγή και να τους συνδέει το πολικό ψύχος, αλλά κατά τα λοιπά είναι πολύ διαφορετικές ομάδες.

Του Μιχάλη Τσόχου

Σε άλλα υπερτερεί η Μέταλιστ και σε άλλα η Ρούμπιν. Ας δούμε όμως τις διαφορές. Η Ρούμπιν είναι μία ομάδα με ίδιο προπονητή εδώ και χρόνια και βασικό κορμό παικτών που παίζουν για μεγάλο διάστημα μαζί. Είναι ομάδα χωρίς ξεσπάσματα, χωρίς τρελό ρυθμό, αλλά με μεγάλη συνοχή, πολύ στιβαρή και εξαιρετική αμυντική λειτουργία.

Σχεδόν το ανάποδο είναι η Μέταλιστ. Λιγότερο ομάδα, αλλά περισσότερο, πολύ περισσότερο ταλέντο, κυρίως από τη μέση και εμπρός. Με πολλούς λατινοαμερικάνους ποδοσφαιριστές (Αργεντίνους και Βραζιλιάνους κυρίως) στην ενδεκάδα της η Μέταλιστ προσπαθεί να αντιγράψει το μοντέλο της συμπατριώτισσας Σαχτάρ και ως ένα μεγάλο βαθμό τα καταφέρνει.

Στην καλή τους μέρα ποδοσφαιριστές όπως ο Σόσα, ο Τάισον και ο Κριστάλντο μπορούν να σε διαλύσουν. Και επειδή μπορεί ως ονόματα να μην σας λένε τίποτα, λένε όμως στους περισσότερους σκάουτερ των ευρωπαϊκών μεγάλων συλλόγων και όποιος θέλει να αποκτήσει ένα από αυτά τα γυαλιστερά κομμάτια θα πρέπει να ακουμπήσει στο τραπέζι διψήφιο αριθμό εκατ. ευρώ για να ξεκινήσουν συζητήσεις. Γρήγοροι, μπαλαδόροι, δυνατοί, τα έχουν όλα εκτός από εμπειρία. Τους λείπει ως ένα βαθμό και κάτι ακόμη. Η διάθεση για αμυντική προσφορά και πειθαρχεία. Δεν είναι βέβαια και Καστίγιο, αλλά δεν είναι και οι πλέον πειθαρχημένοι τακτικά ποδοσφαιριστές.

Αυτό μετατρέπει την Μέταλιστ σε μία ομάδα με πολύ ταλέντο, με πολύ φαντασία στο παιχνίδι της, με απρόβλεπτες ενέργειες που δεν… κατασκοπεύονται εύκολα. Από την άλλη την μετατρέπει σε μία ευάλωτη αμυντικά ομάδα η οποία άλλωστε δεν έχει και τους κλασάτους αμυντικούς που είχε η Ρούμπιν.

Εν κατακλείδι ως σύνολο η Μέταλιστ μάλλον δεν είναι καλύτερο από τη Ρούμπιν (προσπαθεί να γίνει και λογικά θα γίνει), ως ποιότητα και ταλέντο όμως χωρίς δεύτερη κουβέντα έχει περισσότερο. Και το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι είναι και υπερβολικά γρήγορη ως ομάδα. Ίσως από τις πλέον γρήγορες στην Ευρώπη. Για αυτό το λόγο κατά την άποψη μου η Μέταλιστ εν τέλει είναι πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε, χώρια που είναι και πιο έτοιμη από την Ρούμπιν διότι συναντά τον Ολυμπιακό σχεδόν ένα μήνα μετά και με τρία επίσημα ματς στα πόδια της (όλα νικηφόρα) σε αντίθεση με τη Ρούμπιν που είχε παίξει μόνο φιλικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x