Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Οι προπονητές της Superleague που παίζουν το κεφάλι τους

Πέντε Ελληνες προπονητές παλεύουν αυτή την εποχή, μαζί με έναν ξένο, για να γλιτώσουν έναν υποβιβασμό από το βιογραφικό τους. Στην πραγματικότητα οι δύο θα βάλουν τέτοια στάμπα στον φάκελό τους αν δεν αποσοβήσουν τον κίνδυνο.

Πέντε Ελληνες προπονητές παλεύουν αυτή την εποχή, μαζί με έναν ξένο, για να γλιτώσουν έναν υποβιβασμό από το βιογραφικό τους. Στην πραγματικότητα οι δύο θα βάλουν τέτοια στάμπα στον φάκελό τους αν δεν αποσοβήσουν τον κίνδυνο.

Ο Γιώργος Παράσχος κυνηγά ένα θαύμα θαυμάτων και είναι ήδη κερδισμένος, ό,τι κι αν του συμβεί τελικώς του Λεβαδειακού. Ο Τάκης Λεμονής πήγε πολύ αργά στο Αγρίνιο και θα έχει αυτό το ακλόνητο επιχείρημα, που θα διώχνει τις αμφιβολίες από το μυαλό του επόμενου εργοδότη του αν δεν καταφέρει να σώσει τον Παναιτωλικό. Ο Ακης Μάντζιος έχει μια σειρά από σοβαρά ελαφρυντικά, κυρίως λόγω των πολλών μεταβολών στο ρόστερ και της απειρίας που έχει η νεανική σημερινή έκδοση του Πανιωνίου. Την πραγματική φθορά παλεύουν να αποφύγουν δύο: ο Νίκος Καραγεωργίου, που ζει με αμφισβήτηση τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο και ο Αγγελος Αναστασιάδης, τον οποίο δεν αμφισβητούν οι φανατικοί και οργανωμένοι οπαδοί αλλά θα αμφισβητήσει όλη η αγορά του ποδοσφαίρου αν δεν τα καταφέρει να σώσει τον ΠΑΣ, τον οποίο παρέλαβε εγκαίρως και άλλαξε όσο ήθελε στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.

Ο τερματισμός των ομάδων μοιάζει, πέρα από όλα τα άλλα, καθοριστικός και για τη φήμη και για την μόδα των Ελλήνων προπονητών. Δυο εξ αυτών, ο Γιώργος Δώνης και ο Σάκης Τσιώλης, επιχειρούν να αναδειχθούν μέσω του πλασαρίσματος στα play off. Ο πρώτος μάλιστα ακούγεται ήδη ξανά για τον πάγκο μιας μεγάλης ελληνικής ομάδας, όχι του Παναθηναϊκού. Ο Νίκος Αναστόπουλος έχει ήδη κερδίσει. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ήδη ακούσει ότι θα κρατήσει το τιμόνι της Ξάνθης και την επόμενη σεζόν. Κερδισμένος είναι ακόμη και ο Μάκης Κατσαβάκης, κι ας είναι ουραγός σήμερα η Δόξα. Υπό ερώτηση είναι ο τελικός βαθμός της προσπάθειας του Νίκου Κωστένογλου στην ΑΕΚ.

Ο τερματισμός των Ελλήνων προπονητών παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης που θα επικρατήσει στο ερχόμενο, φτωχό, καλοκαίρι της αγοράς του ποδοσφαίρου. Ολοι θέλουν να ψωνίσουν από την φθηνή εγχώρια αγορά, για λόγους κόστους. Οι αστραφτεροί πάγκοι, και αυτοί των καλοπληρωτών, όμως θέλουν και επιδέξιους ….

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x