Μιχάλης Τσόχος

Ο θρίαμβος της ΑΕΚ και ο ΠΑΟ που κάνει εύκολη τη ζωή του ΟΣΦΠ!

Δεν ήταν απλώς μία μεγάλη νίκη γοήτρου, επί ενός μεγάλου αντιπάλου που ζέστανε τον κόσμο, όπως ενδεχομένως να νομίζουν πολλοί. Ηταν μία απολύτως απαραίτητη νίκη για την ΑΕΚ ώστε να ξεπεράσει τα αγωνιστικά προβλήματα και να εξακολουθεί να αισθάνεται σίγουρη για τα πλέι οφ. Διότι ακόμη και αυτό το αυτονόητο για την ΑΕΚ μετά το «διπλό» του Αστέρα στην Τούμπα θα αμφισβητούνταν εντόνως.

Δεν ήταν απλώς μία μεγάλη νίκη γοήτρου, επί ενός μεγάλου αντιπάλου που ζέστανε τον κόσμο, όπως ενδεχομένως να νομίζουν πολλοί. Ηταν μία απολύτως απαραίτητη νίκη για την ΑΕΚ ώστε να ξεπεράσει τα αγωνιστικά προβλήματα και να εξακολουθεί να αισθάνεται σίγουρη για τα πλέι οφ.

Διότι ακόμη και αυτό το αυτονόητο για την ΑΕΚ μετά το «διπλό» του Αστέρα στην Τούμπα θα αμφισβητούνταν εντόνως.

Του Μιχάλη Τσόχου

Η ΑΕΚ πήρε λοιπόν το ντέρμπι και τους τρεις βαθμούς χάρη στο πάθος της, στο καθαρό μυαλό της και στο τακτικά σωστό παιχνίδι του Κωστένογλου. Την βοήθησε βέβαια και ο ΠΑΟ που δεν λέει να συνέλθει.

Ο Φερέιρα είπε μετά το τέλος του ματς, ότι «δεν νικήσαμε γιατί δεν σκοράραμε». Και η αλήθεια είναι ότι πολλά μπορούσε να υποθέσει κάποιος για τα δύο ντέρμπι του ΠΑΟ με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά ότι οι «πράσινοι» δεν θα σκοράρουν σε κανένα από τα δύο στο ΟΑΚΑ ήταν μάλλον δύσκολο.

Και αυτό οφείλεται σε μια σειρά από προβλήματα που ο Παναθηναϊκός τα έχει εδώ και δύο μήνες και απλώς του στοίχισαν στα δύο ντέρμπι. Το πρώτο η απουσία του Λέτο σε όλο το δεύτερο γύρο. Το δεύτερο, το απίθανο ντεφορμάρισμα των Κουίνσι, Ζέκα οι οποίοι και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν ίσως οι χειρότεροι του ΠΑΟ. Το τρίτο, ότι το βάθος στον πάγκο είναι παίκτες όπως ο Τοτσέ. Πιο εύκολο βράδυ τα στόπερ της ΑΕΚ δεν πρέπει να πέρασαν φέτος με αντίπαλο φορ.

Βάλτε σε όλα αυτά και τον Φερέιρα που στην προσπάθεια να βγάλει λαγούς από το καπέλο, έκανε μία σειρά από λάθος επιλογές (χθες για να μην αλλάξει τον κακό Ζέκα, τον έβαλε δεξί μπακ και το πλήρωσε ένα λεπτό μετά με το 2-0), όπως ας πούμε η μη χρησιμοποίηση του Κλέιτον στη βασική ενδεκάδα του ντέρμπι.

Για τις δύο διαιτητικές αποφάσεις που φαντάζομαι ότι θα συζητηθούν, νομίζω ότι ο Καφές που είναι οφσάιντ επηρεάζει τον Καρνέζη στη φάση του 1-0, και στον Χριστοδουλόπουλο δεν υπάρχει πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός με εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο πήρε μία ακόμη εύκολη νίκη και ο Βαλβέρδε το χάρηκε διπλά, διότι είχε την δυνατότητα να αλλάξει τους μισούς (πέντε από τους δέκα) που ξεκίνησαν στο Χάρκοβο και αυτό το ροτέισιον δεν του κόστισε στο ελάχιστο. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός του κάνει εύκολη την ζωή αφού πλέον με το +4 ο Ολυμπιακός μπορεί να ασχοληθεί με τη ρεβάνς με τη Μέταλιστ, αφήνοντας στην άκρη το ντέρμπι της άλλης Κυριακής που πλέον δεν είναι καν ματς χρονιάς για τον Ολυμπιακό.

Για τα υπόλοιπα ματς, ο Εργοτέλης με τα χάλια που έχει δικαίως είναι κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Όσο για τους υπόλοιπους κανείς δεν έχει σωθεί. Παναιτωλικός, ΠΑΣ και Κέρκυρα ναι μεν σέρνουν τον χορό του Ζαλόγγου αλλά και οι Λεβαδειακός και Πανιώνιος ακόμη χορεύουν. Οι Νεοσμυρνιώτες πάντως πέτυχαν μεγάλο «διπλό» και αν νικήσουν και τη Δόξα (επί της ουσίας έπαψε να ελπίζει) στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή θα αναπνέουν κανονικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x