sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στο «τσακ» η ΑΕΚ

Την τελευταία στιγμή απέφυγε η ΑΕΚ να ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν 1986/87. Συγκεκριμένα, η Ένωση λίγο έλειψε να μείνει μόλις με έναν βαθμό στα έξι ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Επίσης, χρειάστηκε να περάσουν περίπου 7 χρόνια για να καταφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» καταφέρνουν να κερδίσουν τους «πράσινους» με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ. Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της στατιστικής – την εικόνα της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Την τελευταία στιγμή απέφυγε η ΑΕΚ να ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν 1986/87.

Συγκεκριμένα, η Ένωση λίγο έλειψε να μείνει μόλις με έναν βαθμό στα έξι ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Επίσης, χρειάστηκε να περάσουν περίπου επτά χρόνια για να καταφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» καταφέρνουν να κερδίσουν τους «πράσινους» με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ.

Τις 400 συμμετοχές στην Α’ Εθνική συμπλήρωσε ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 24ης αγωνιστικής

Την χειρότερη επίδοση της σεζόν 1986/87 όσον αφορά τις νίκες στα ντέρμπι απέφυγε να ισοφαρίσει η ΑΕΚ. Εκείνη τη χρονιά η Ένωση είχε πάρει μόλις έναν βαθμό στα έξι ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αλλά σημαντικό ήταν και το σκορ.

Μετά από περίπου επτά χρόνια οι «κιτρινόμαυροι» καταφέρνουν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ. Η τελευταία φορά ήταν στις 23 Οκτωβρίου 2005, όταν είχε επικρατήσει με σκορ 3-0!

Ο Λεονάρντο κατάφερε να σκοράρει σε τρίτο ντέρμπι για φέτος, αφού προηγήθηκαν το 1-1 με τον Ολυμπιακό και το 2-3 από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έφτασε τα επτά γκολ στη Σούπερ Λίγκα και δείχνει πως μπορεί να βελτιώσει το ατομικό ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία περίοδο (10 γκολ με τον Λεβαδειακό το 2008-09).

Τις 400 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Συγκεκριμένα, ο Μεσσήνιος επιθετικός έχει 30 με την Καλαμάτα, 186 με τον Παναθηναϊκό και 184 με την ΑΕΚ. Το ντεμπούτο του 37χρονου φορ ήταν στις 26/8/1995, όταν η Καλαμάτα είχε χάσει με σκορ 2-3 από τον ΟΦΗ.

Για πρώτη φορά ο Νίκος Κωστένογλου καταφέρνει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό ως προπονητής της ΑΕΚ. Ο 42χρονος τεχνικός δεν είχε νικήσει ποτέ τους «πράσινους», αφού μαζί με τους αγώνες των πλέι οφ είχε δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Ωστόσο, επανέλαβε τη νίκη που πανηγύρισε πέρυσι απέναντι στους «πράσινους» ως τεχνικός της Λάρισας. Και τότε είχε νικήσει με 2-0, στις 5/3/2011.

Τις 100 εντός έδρας ήττες στην ιστορία του στην Α’ Εθνική (από το 1959/60) έφτασε ο ΠΑΟΚ.

Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα συμπλήρωσε τις 100 νίκες στην επαγγελματική Α' Εθνική (από το 1979-80 και μετά). Μάλιστα, το γκολ του Μπεσέρα, με το οποίο άνοιξε το σκορ, ήταν το υπ' αριθμόν 500 που δέχεται ο Λεβαδειακός στη μεγάλη κατηγορία!

938 λεπτά δεν έχει παραβιαστεί η εστία του Ολυμπιακού. Η τελευταία φορά που δέχθηκε γκολ ο πρωταθλητής Ελλάδας ήταν στο παιχνίδι με την Ξάνθη, όταν ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος σκόραρε στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης.

Τις 70 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα έφτασε ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Επίσης, ο Αριέλ Ιμπάγασα συμπλήρωσε 40 αγώνες στη Σούπερ Λίγκα.

Τις 200 συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα (149 στην Α', 51 στη Β') έφτασε ο Μηνάς Πίτσος στο σαββατιάτικο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Πανιώνιο. Μάλιστα, το ντεμπούτο του 31χρονου παίκτη με τη φανέλα της κρητικής ομάδας είχε γίνει με εντός έδρας ήττα. Αυτό είχε συμβεί στις 13/11/2000, όταν οι Κρητικοί έχασαν (1-0) από την Ξάνθη στο «Γεντί Κουλέ».

Τρία διαδοχικά παιχνίδια όπου γνωρίζει την ήττα στο «Γεντί Κουλέ» συμπλήρωσε ο ΟΦΗ. Δεν πρόκειται για ρεκόρ, μια και το 2008-09 είχε χάσει πάλι τρία διαδοχικά παιχνίδια στο Ηράκλειο (0-1 από Αρη, 0-3 από Παναθηναϊκό, 2-3 από Ηρακλή) και το σερί έσπασε με νίκη επί του Πανιωνίου (2-0).

47 κίτρινες κάρτες μοιράστηκαν στην 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξαν τρεις αποβολές στους αγώνες που διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x