Μιχάλης Τσόχος

Ο Τζίγκερ «παρκαρισμένος» και ο Ερνέστο «φρικαρισμένος»

Την επόμενη ημέρα μίας ακόμη θλιβερής νύχτας για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Διάφοροι ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο με φράσεις του τύπου «φταίει η πολιτεία», «φταίει η αστυνομία», «φταίει η κοινωνία», «φταίει η κρίση» και άλλα διάφορα γνωστά.

Την επόμενη ημέρα μίας ακόμη θλιβερής νύχτας για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν αλλάξει και πολλά.

Διάφοροι ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο με φράσεις του τύπου «φταίει η πολιτεία», «φταίει η αστυνομία», «φταίει η κοινωνία», «φταίει η κρίση» και άλλα διάφορα γνωστά.

Του Μιχάλη Τσόχου

Οι εκπρόσωποι της πολιτείας ετοιμάζονται να πουν ότι αν εφαρμοστούν οι νόμοι που αυτοί ψήφισαν πριν από λίγες μέρες τότε ο επόμενος χουλιγκάνος θα σκεφτεί πολύ να ξανακάνει επεισόδια. Ήδη Γερουλάνος και Μπιτσαξής πιέζουν ασφυκτικά την ΕΠΟ ώστε η τιμωρία να είναι παραδειγματική.

Οι διοικούντες του ΠΑΟ σκέφτονται να παραιτηθούν και ζητάνε συγγνώμη με τυπικές ανακοινώσεις που δεν αλλάζουν τίποτα στην υπόθεση της βίας. Όλοι οι παρατρεχάμενοι εκφράζουν την κλασική οργή και θλίψη για όσα έγιναν και φυσικά έχουμε και δύο πραγματικά δυσάρεστα γεγονότα που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Ο Τζίγκερ εξακολουθεί να έχει παρκαρισμένες μετοχές και ακόμη και αυτή τη στιγμή καταστροφής για τον ΠΑΟ, επιμένει να μην συμπεριφέρεται ως μεγαλομέτοχος αυτής της ομάδας που -του αρέσει, δεν του αρέσει- εξακολουθεί να είναι. Τέτοια απαξίωση και αδιαφορία…

Την ίδια ώρα οι πιθανότητες να παραμείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ένας από τους ελάχιστους Κύριους που υπάρχουν σε αυτό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε λιγοστεύουν διαρκώς. Τα φαινόμενα βίας πυκνώνουν συνεχώς με τον Ισπανό να μην μπορεί να τα ερμηνεύσει και να τα εκλογικεύσει.

Κυρίως όμως ο Βαλβέρδε βλέπει ότι αντί η κατάσταση να βελτιώνεται, χειροτερεύει και οι πιθανότητες αυτή η… ωραία ατμόσφαιρα να τον οδηγήσει στην αποχώρηση από το ελληνικό πρωτάθλημα μεγαλώνουν μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα. Και όπως έλεγε και ο ίδιος μεταξύ σοβαρού και αστείου, μέχρι το τέλος της σεζόν έχει να ξαναπάει στο Ηράκλειο για τη ρεβάνς του Κυπέλλου, εκεί που πριν από περίπου ένα μήνα ένας τσιμεντόλιθος λίγο έλλειψε να τον αφήσει στον τόπο.

Κατά τα άλλα, η ποδοσφαιρική ζωή του τόπου συνεχίζεται και όλοι εύχονται για ένα καλύτερο αύριο. Σαν αυτό το καλύτερο αύριο στην πολιτική ζωή του τόπου, που τώρα με την εκλογή του Βενιζέλου ως νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι σχεδόν δεδομένο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x