Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Αν ο Γόντικας είχε τα κότσια μιας γυναίκας

Σε ένα έξοχο κείμενο στο ο Ηλίας Καραγιάννης αφηγείται την ιστορία της Μόνικα Νιτζάρδο, μιας γυναίκας που καταφέρνει με τον καιρό να αλλάξει τις συνθήκες του ποδοσφαίρου στην Αργεντινή, να βοηθήσει στην πάταξη της βίας, η οποία σχετίζεται με τη διαφθορά, με το «Ας σώσουμε το ποδόσφαιρο» κίνημά της.

Σε ένα έξοχο κείμενο στο theinsiders.gr ο Ηλίας Καραγιάννης αφηγείται την ιστορία της Μόνικα Νιτζάρδο, μιας γυναίκας που καταφέρνει με τον καιρό να αλλάξει τις συνθήκες του ποδοσφαίρου στην Αργεντινή, να βοηθήσει στην πάταξη της βίας, η οποία σχετίζεται με τη διαφθορά, με το «Ας σώσουμε το ποδόσφαιρο» κίνημά της. Αυτή, η ιστορία της Αργεντινής, θεωρητικά θα έπρεπε να έχει εμπνεύσει κάποιον από όλους αυτούς που διοικούν τις ποδοσφαιρικές εταιρείες. Θα έπρεπε να τους έχει δώσει το κουράγιο που ψάχνουν για να διώξουν τη βία από τα γήπεδά τους. Θα είχε συμβεί, αν τους ένοιαζε.

Διότι αν, για παράδειγμα, ο Δημήτρης Γόντικας είχε μιμηθεί την Μόνικα Νιτζάρδο, δηλαδή αν είχε καλωδιωθεί παρέα με τον Τάσο Τεντζέρη, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις αρχές, σήμερα δεν θα είχαμε απομείνει με την «ποιοι και γιατί τα έκαναν αυτά στο ΟΑΚΑ;» ερώτηση. Θα είχαμε τις απαντήσεις.

Απαντήσεις που είχε, όπως προκύπτει από το αστυνομικό ρεπορτάζ, η διοίκηση της Αστυνομίας πολύ πριν από την Κυριακή. Διότι δεν είχε μόνο υποψίες ή ανησυχία η ελληνική Αστυνομία, αλλά σαφείς ενδείξεις έως και αποδείξεις, όπως μου έλεγε σε μια συζήτηση που είχαμε στον αέρα του NovaΣπορFm 94,6 το απόγευμα της Τρίτης ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Τις ανησυχίες και τις ενδείξεις ο Γόντικας τις είχε μοιραστεί με τους πάντες. Με τη γενική γραμματεία Αθλητισμού, με την Αστυνομία, μέχρι και με τον πρόεδρο της ΚΕΔ. Γιατί τον άφησαν μόνο τον, ούτως ή άλλως προδομένο από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γόντικα να βγάλει άκρη και να προλάβει τα επεισόδια; Πώς θα μπορούσε να το κάνει, και ποιος θα του εγγυόταν την ομαλή διεξαγωγή της ζωής του έπειτα;

Βεβαίως αν η Μόνικα Νιτζάρδο περίμενε όλες αυτές τις εγγυήσεις προτού ξεκινήσει τον αγώνα της για την πάταξη της βίας και τη διάσωση του ποδοσφαίρου με το «Salvemos al Futbol» δεν θα είχε πετύχει τίποτα μέχρι σήμερα.

Βρεθήκαμε σε παρόμοια θέση με την Αργεντινή σε όλα. Εκείνη ξελασπώνει. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην οικονομία, και στη ζωή. Μάλλον όχι επειδή της έκαναν χάρη, αλλά επειδή εκείνη, σε αντίθεση με την Ελλάδα, αποφάσισε να προσπαθήσει να αλλάξει ζωή.

Follow me on twitter: @VSambrakos

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x