Stoiximan Super League

Παίζεις και… χωρίς άδεια!

Τρόπο να τους κρατήσει όλους ευχαριστημένους βρήκε η Σούπερ Λίγκα! Η διοργανώτρια άλλαξε την ισχύουσα ποινή σε περίπτωση μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ και από υποβιβασμό τη μετέτρεψε σε απαγόρευση μεταγραφών. Όσον αφορά, δε, στην περίπτωση μη αδειοδότησης από την UEFA (που αφορά ΑΕΚ και Παναθηναϊκό) αποφάσισε ότι οι ομάδες θα συμμετέχουν μεν στα πλέι-οφ, αλλά αν η τιμωρία τους τελεσιδικήσει, τη θέση τους στην Ευρώπη θα καταλαμβάνουν εκείνες που τερμάτισαν αμέσως μετά στην κανονική διάρκεια.

Τρόπο να τους κρατήσει όλους ευχαριστημένους βρήκε η Σούπερ Λίγκα!

Η διοργανώτρια άλλαξε την ισχύουσα ποινή σε περίπτωση μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ και από υποβιβασμό τη μετέτρεψε σε απαγόρευση μεταγραφών.

Όσον αφορά, δε, στην περίπτωση μη αδειοδότησης από την UEFA (που αφορά ΑΕΚ και Παναθηναϊκό) αποφάσισε ότι οι ομάδες θα συμμετέχουν μεν στα πλέι-οφ, αλλά αν η τιμωρία τους τελεσιδικήσει, τη θέση τους στην Ευρώπη θα καταλαμβάνουν εκείνες που τερμάτισαν αμέσως μετά στην κανονική διάρκεια.

Με τις σημερινές της αποφάσεις, η Σούπερ Λίγκα δεν ανέτρεψε απλώς το σκηνικό που υπήρχε ως τώρα. Επιβεβαίωσε ότι… δεν θα χρειάζεται άδεια για να αγωνιστείς στο πρωτάθλημα. Κι αυτό διότι όσες ομάδες δεν καταφέρουν να την εξασφαλίσουν από την ΕΠΟ, δεν θα υποβιβάζονται πλέον και η ποινή που θα τους επιβάλλεται θα είναι απαγόρευση μεταγραφών.

Αυτή, όπως συμφωνήθηκε, θα ισχύει για ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου η ομάδα δεν θα μπορεί ούτε να ανανεώσει συμβόλαια και μόνη επιλογή της θα είναι η προώθηση παικτών έως 22 χρονών από τις ακαδημίες. Εκτός αυτού, δε, το ποσό που θα λαμβάνει ο σύλλογος για τηλεοπτικά δικαιώματα θα είναι μειωμένο κατά 20%, ώστε τα χρήματα που παρακρατούνται να πηγαίνουν άμεσα στην αποπληρωμή παικτών του.

Την ίδια ώρα, λύση που επιδιώκει να κρατήσει άπαντες ευχαριστημένους (αλλά παράλληλα δημιουργεί και ερωτηματικά για τον τρόπο εφαρμογής της) ήταν κι εκείνη που δόθηκε στο θέμα μη αδειοδότησης από την UEFA. Όπως αποφασίστηκε, λοιπόν, από τη Σούπερ Λίγκα, σε περίπτωση που μια ομάδα δεν λάβει άδεια από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία (κίνδυνο που διατρέχουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός) θα λαμβάνει κανονικά μέρος στα πλέι-οφ.

Εάν, λοιπόν, τον Ιούνιο (όταν οι ομάδες θα περάσουν από την τελευταία φάση αδειοδότησης της UEFA) καταφέρουν να αποφύγουν την τιμωρία, θα αγωνιστούν κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Σε αντίθετη περίπτωση, τη θέση τους θα καταλάβουν οι ομάδες που θα έχουν τερματίσει αμέσως μετά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος -ακόμα κι αν δεν θα έχουν συμμετάσχει στα πλέι-οφ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x