Μιχάλης Τσόχος

Η επιτυχία να χαροποιεί ή να πικραίνει τους Αγγελόπουλους;

Από το 2006 ως σήμερα οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν ξοδέψει δεκάδες εκατ. ευρώ. Χρήματα που κατά 80% βγήκαν από τις τσέπες τους και όχι από τα έσοδα-ταμεία του συλλόγου. Κάποιοι πρόχειροι υπολογισμοί αναφέρουν ότι έχουν χάσει στο μπάσκετ χρήματα που ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, αφού κάθε χρονιά από τις τελευταίες η ζημία ξεκινούσε από τα 10 εκατ. ευρώ και μπορεί να έφτανε και τα 15 εκατ. ευρώ.

Από το 2006 ως σήμερα οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν ξοδέψει δεκάδες εκατ. ευρώ.

Χρήματα που κατά 80% βγήκαν από τις τσέπες τους και όχι από τα έσοδα-ταμεία του συλλόγου. Κάποιοι πρόχειροι υπολογισμοί αναφέρουν ότι έχουν χάσει στο μπάσκετ χρήματα που ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, αφού κάθε χρονιά από τις τελευταίες η ζημία ξεκινούσε από τα 10 εκατ. ευρώ και μπορεί να έφτανε και τα 15 εκατ. ευρώ.

Του Μιχάλη Τσόχου

Να βάζεις κάθε χρόνο τέτοια χρήματα από την τσέπη σου και να έχει πάρει μόλις δύο Κύπελλα Ελλάδας, δεν σε χαρακτηρίζει επιτυχημένο και προφανώς δείχνει ότι κάτι λάθος κάνεις. Από την άλλη, αυτό το λάθος επιβεβαιώνεται φέτος με τον πλέον τρανό τρόπο. Τη χρονιά που οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έφτασαν «στο τσακ» από το να τα παρατήσουν όλα(ευτυχώς για το μπάσκετ δεν το έκαναν), δικαιώνονται.

Έμειναν στο σύλλογο, μειώνοντας σημαντικά το κόστος της ομάδας (το μπάτζετ έπεσε στα μισά από πέρυσι και η ζημιά θα φτάσει το πολύ τα 5 εκατ. ευρώ φέτος) και ο Ολυμπιακός εμφανίζει στο παρκέ την καλύτερη ομάδα από την ημέρα που οι Αγγελόπουλοι ανέλαβαν το σύλλογο.

Τι δείχνει αυτό; Πρώτον, ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, σε πολλές περιπτώσεις και στον αθλητισμό. Δεύτερον, ότι οι πολλοί μαζεμένοι σταρ συνήθως δεν φτιάχνουν καλό σύνολο και ο Ολυμπιακός όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε κυρίως σταρ και ποτέ αυτούς που αποκαλούμε «εργάτες», ή «χαμάληδες».

Δεν ξέρω που θα φτάσει ο φετινός μπασκετικός Ολυμπιακός εν τέλει. Μπορεί να αποκλειστεί από την Σιένα και να μην πάει καν στο φάιναλ φορ. Μπορεί να ξαναχάσει το πρωτάθλημα Ελλάδας και ας έχει το πλέονέκτημα έδρας. Μπορεί, συνεπώς, να μείνει για μία ακόμη χρονιά χωρίς τίτλο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο σωστός δρόμος για αυτή την ομάδα δεν είναι ο φετινός. Σε καμία περίπτωση. Απλά οι Αγγελόπουλοι άργησαν πάρα πολύ να τον βρουν και αυτή η αργοπορία τους κόστισε και πάρα πολύ.

Υπό αυτή την έννοια -έστω και αν η χαρά τους φέτος είναι μεγάλη ως τώρα και τους αξίζει πέρα ως πέρα γι’ αυτά που έχουν κάνει για τον Ολυμπιακό και το μπάσκετ- δεν ξέρω μήπως έπρεπε να κυριαρχεί η πίκρα για όσα έκαναν όλα τα περασμένα, χαμένα χρόνια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x