Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Στην Ελλάδα ο Γιοβάνοβιτς έτρωγε παντόφλες στο κεφάλι…

Δυο μέρες πριν, παραμονές του αγώνα με τη Ρεάλ, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, μιας κυπριακής ομάδας που έφτασε στους 8 του Champions League, εξηγούσε στα διεθνή media πόσο έχει εμπιστευθεί τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δεν τον έχει εμπιστευθεί μόνο ως διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος, δεν τον αναγνωρίζει μόνο ως υπεύθυνο διαχείρισης του προσωπικού.

Δυο μέρες πριν, παραμονές του αγώνα με τη Ρεάλ, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, μιας κυπριακής ομάδας που έφτασε στους 8 του Champions League, εξηγούσε στα διεθνή media πόσο έχει εμπιστευθεί τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δεν τον έχει εμπιστευθεί μόνο ως διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος, δεν τον αναγνωρίζει μόνο ως υπεύθυνο διαχείρισης του προσωπικού. Του έχει δώσει και το προνόμιο να επιλέγει εκείνος τους ποδοσφαιριστές που αποκτά η ομάδα. Προσπαθούν δηλαδή, πρόεδρος και προπονητής, να βάλουν αγγλικές προδιαγραφές στη συνεργασία τους.

Το απόγευμα σήμερα ο προπονητής μιας άλλης νησιώτικης ομάδας, της Κέρκυρας, ο Χάβι Γκράθια αποχαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές, αφού η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε να τον απομακρύνει. Κι ανάμεσα στα άλλα τους είπε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι δεν μπορούσε να ανεχθεί να του υποδεικνύουν ποιους παίκτες πρέπει να χρησιμοποιεί και ποιους όχι. Αν είχαν κότσια, το ίδιο θα δήλωναν τουλάχιστον ακόμη δύο προπονητές. Πιθανόν και τρεις.

Συζητούσα στον αέρα του NovaΣπορFM με ένα συνάδελφό μου που παρατηρούσε στενά τη δουλειά του Γιοβάνοβιτς στον Ηρακλή, τον Χρήστο Μουτσάκη για τον καημό του Σέρβου προπονητή επειδή δεν ένιωσε ποτέ σημαντικός, ως προπονητής, στη Θεσσαλονίκη. Επειδή έφτασε να φάει στο κεφάλι την παντόφλα του Πολωνού Μίετσελ. Λίγη ώρα αργότερα μάθαινα όσα φέρεται να είπε στους παίκτες του ο Γκράθια, όσα δεν τολμούν να πουν οι προπονητές για τα χαρτάκια και τα sms.
Και τώρα τι να της πεις της ΠΑΕ Κέρκυρα; Ότι γι’ αυτό, ή και γι’ αυτό, θα παραμένει καταδικασμένη να κουνά στο τερέν της μόνο το σεντόνι της Superleague ή της Football league και ποτέ του Champions League; Θα έπρεπε να το έχει διδαχθεί εδώ και χρόνια αυτό το μάθημα. Για να μην το έχει μάθει, σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να κρατήσει κλειστό το κεφάλι της και να παραμείνει αδιάβαστη. Και να πηγαίνει αδιάβαστη.

Follow me on twitter: @VSambrakos

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x