Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Η ανεξήγητη ήττα του Ολυμπιακού στην ανεξήγητη 28η αγωνιστική

Ανεξήγητο είναι αυτό που συνέβη στο Καραϊσκάκη. Δεν εξηγείται ούτε από τα στατιστικά, ούτε και από την ίδια την εικόνα του παιχνιδιού. Μια, θεωρητικώς, καταδικασμένη ομάδα, που δεν ακούμπησε τη μπάλα, νίκησε τον πρωταθλητή στην έδρα του. Ήταν ένα μεγάλο χουνέρι για τον Ολυμπιακό, αλλά και για ολόκληρο το πρωτάθλημα, και ειδικά τις ομάδες που μάχονται να μείνουν στην κατηγορία.

Ανεξήγητο είναι αυτό που συνέβη στο Καραϊσκάκη.

Δεν εξηγείται ούτε από τα στατιστικά, ούτε και από την ίδια την εικόνα του παιχνιδιού.

Μια, θεωρητικώς, καταδικασμένη ομάδα, που δεν ακούμπησε τη μπάλα, νίκησε τον πρωταθλητή στην έδρα του.

Ήταν ένα μεγάλο χουνέρι για τον Ολυμπιακό, αλλά και για ολόκληρο το πρωτάθλημα, και ειδικά τις ομάδες που μάχονται να μείνουν στην κατηγορία.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Ανεξήγητο ήταν και αυτό που συνέβη στη Λιβαδειά. Μέσα στην άνοιξη εμφανίστηκαν αέρηδες που ανέβαλαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ανεξήγητο κι αυτό που συνέβη στο Καυταντζόγλειο. Ο Εργοτέλης είπε να ξαναγυρίσει το πιστόλι στο κεφάλι του και να παίξει ξανά τη ρουλέτα.

Θεωρητικά ανεξήγητο είναι κι αυτό που συνέβη στο «Βικελίδης». Πώς να εξηγήσεις ότι μια χούφτα οπαδοί του Άρη θέλησαν να σιγουρέψουν ότι ο Άρης δεν θα έχει στο εξής ελπίδα ευρωπαϊκή; Στην ελληνική πραγματικότητα όμως αυτό δεν είναι ανεξήγητο, κι ας είναι το αδιανόητο.

Διότι εδώ είναι Ελλάδα, η χώρα που οι κάφροι συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι σε όλα τα πεδία της ζωής μας, και μάλιστα να καμαρώνουν ότι αυτοί είναι οι μάγκες κι εμείς οι κότες, τα πρόβατα. Εδώ είναι Ελλάδα, η χώρα που δεν εννοεί να τιμωρήσει όπως της πρέπει την αλητεία, σε κανένα πεδίο της ελληνικής ζωής. Σε αυτή τη χώρα καταδικαστήκαμε να ζούμε, αυτό το ποδόσφαιρο είμαστε καταδικασμένοι να βλέπουμε, αυτή τη ζωή έχουμε καταδικαστεί να ζούμε.

Η αγωνιστική έχει μεγάλη νικήτρια την Κέρκυρα, που απέκτησε ξανά ελπίδες ζωής στην Superleague. Έχει όμως και περήφανο νικητή τον ΠΑΣ, που τίναξε από πάνω του την ταμπέλα του «ασανσέρ» και μάλιστα με το σπαθί του. Φυσικά έχει νικητή και τον Αστέρα, που καταλαμβάνει μια θέση που μπορεί να αποδειχθεί προνομιούχος.

Ο μεγαλύτερος ηττημένος της αγωνιστικής δεν είναι ο Ολυμπιακός, που έχασε το κέφι του χθες. Είναι ο Παναιτωλικός, που έδειξε ξανά στον εαυτό του ότι δεν πίστεψε, ότι δεν είχε κότσια για να μείνει.

Follow me on twitter: @VSambrakos

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x