Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Ο μεγαλύτερος εχθρός του Παναθηναiκού

Είναι φοβερή αυτή την εποχή η λειψανδρία στον Παναθηναϊκό. Δεν δυσκολεύεσαι μόνο να βρεις πηγή πληροφόρησης, που είναι και λογικό σε μια εποχή που τίποτα δεν συμβαίνει στην ζωή της ΠΑΕ. Δυσκολεύεσαι ακόμη και να βρεις συζητητή, στην ανάπτυξη του προβληματισμού για την επόμενη ημέρα στο Τριφύλλι. Η κουβέντα αρχίζει και τελειώνει στον υπολογισμό των υποχρεώσεων της εταιρείας μέχρι το τέλος Ιουνίου. Του Βασίλη Σαμπράκου.

Είναι φοβερή αυτή την εποχή η λειψανδρία στον Παναθηναϊκό. Δεν δυσκολεύεσαι μόνο να βρεις πηγή πληροφόρησης, που είναι και λογικό σε μια εποχή που τίποτα δεν συμβαίνει στην ζωή της ΠΑΕ. Δυσκολεύεσαι ακόμη και να βρεις συζητητή, στην ανάπτυξη του προβληματισμού για την επόμενη ημέρα στο Τριφύλλι. Η κουβέντα αρχίζει και τελειώνει στον υπολογισμό των υποχρεώσεων της εταιρείας μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ακούς 20 εκατ. ευρώ, και κάπου εκεί κόβεται η ανάσα του συνομιλητή, μαζί και η κουβέντα.

Του συνέβη πολύ ξαφνικά του Παναθηναϊκού, πολύ πιο ξαφνικά από όσο έχει συμβεί στον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Αρη, όλες τις μεγάλες ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Όχι ότι οι άλλες ΠΑΕ έμαθαν να ζουν με το πρόβλημα ή βρήκαν αποτελεσματικό τρόπο να το αντιμετωπίσουν. Ολες ψάχνονται, είτε είναι σε λίγο καλύτερη είτε σε λίγο χειρότερη θέση και μοίρα. Στον Παναθηναϊκό όμως, που σήμερα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν υπάρχουν άνθρωποι με διάθεση να διαχειριστούν το πρόβλημα έστω και υπηρεσιακά, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις άλλες ΠΑΕ.

Στον Παναθηναϊκό αυτή την εποχή κυκλοφορούν και λιγότεροι συνειδητοποιημένοι οπαδοί. Διότι το πρόβλημα είναι νωπό, και η πλατιά μάζα των φίλων του Τριφυλλιού έχει μια άρνηση να το συνειδητοποιήσει, να εξοικειωθεί με αυτό και να αρχίσει να επεξεργάζεται ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπισή του. Επεσε και πάνω στην κρίση όλο αυτό, σε μια εποχή που ο μέσος Ελληνας πνίγεται με τα δικά του προβλήματα επιβίωσης και δεν προλαβαίνει να σκεφτεί πολύ και σε βάθος, να νοιαστεί πολύ και να σκάσει με τα προβλήματα της αγαπημένης του ομάδας.

Ο μεγαλύτερος εχθρός του Παναθηναϊκού στη στιγμή που συζητάμε είναι η «είναι πολύ μεγάλος ο Παναθηναϊκός για να χαθεί, κάποιος θα βρεθεί, κάποια λύση θα προκύψει» αντίληψη, έως και παγιωμένη συνείδηση της πλατιάς μάζας των φίλων του. Το ίδιο σκεφτόταν για χρόνια η ΑΕΚ, με τα γνωστά αποτελέσματα. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποσυντίθεται και κανείς δεν επεξεργάζεται ένα plan b ή plan c για να περιορίσει, τουλάχιστον, τη ζημιά. Διότι δεν υπάρχει κανείς για να διοικήσει έστω και προσωρινά. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πηγαίνει με παρατημένο τιμόνι και σπασμένα φρένα. Γι’ αυτό και καθημερινά αυξάνει τις πιθανότητες μιας σύγκρουσης τόσο ισχυρής που μπορεί να αποβεί μοιραία για μια εταιρεία των δικών της κυβικών.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x