Μιχάλης Τσόχος

«Ευτυχώς δεν ήξερε τι λένε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί…»

Kάποιος έγραψε στο twitter. «Με αυτά που διαβάζω σήμερα πάλι καλά που ο Μητροπάνος δεν καταλάβαινε τι λένε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί». Θέλησε με αυτό να τονίσει το μέγεθος της υπερβολής των όσων ακούγονται και γράφονται από την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από την ζωή. Του Μιχάλη Τσόχου

Kάποιος έγραψε στο twitter. «Με αυτά που διαβάζω σήμερα πάλι καλά που ο Μητροπάνος δεν καταλάβαινε τι λένε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί». Θέλησε με αυτό να τονίσει το μέγεθος της υπερβολής των όσων ακούγονται και γράφονται από την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από την ζωή.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ναι υπήρξε υπερβολή, ναι ο κάθε πικραμένος, ανάμεσά τους και εγώ ή ο The_stranger που έγραψε το παραπάνω tweet θέλησαν να γράψουν ή να πουν κάτι για αυτή την απώλεια. Να πεις κάτι για αυτόν τον τύπο που σε έκανε να χορέψεις, να τραγουδήσεις, να χειροκροτήσεις όρθιος, να δακρύσεις, να συνοδέψεις με τη φωνή του, στιγμές καλές ή κακές της ζωής σου.
Νιώθεις μία παράξενη υποχρέωση να τον αποχαιρετήσεις και εσύ λες και ήταν φίλος σου, γνωστός σου, άνθρωπός σου. Τα χιλιάδες μηνύματα που γράφτηκαν χθες στο twitter ή το facebook δεν ήταν τίποτα άλλο από μικροί επικήδειοι από χιλιάδες Ελληνες που αισθάνθηκαν ότι έχασαν ένα δικό τους άνθρωπο.

Ναι υπήρξαν και υπερβολές και αποτυχημένα σχόλια και άκομψα αντίο, αλλά όλο αυτό ήταν φυσιολογικό να συμβεί. Όταν χάνεις τον δικό σου άνθρωπο, γράφεις, λες ή κάνεις υπερβολές. Οι Ελληνες χθες έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο και αυτό δεν είναι υπερβολή. Το είδος της μουσικής, ο τρόπος που τραγουδούσε, ο τρόπος με τον οποίο έκανε τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ο τρόπος με τον οποίο έζησε και πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια, έκαναν τον Δημήτρη Μητροπάνο για όλους τους Ελληνες τον δικό τους άνθρωπο.

Και επειδή κι’ άλλη φορά έχω γράψει ότι καμία φορά μου ακούγεται σαν την μεγαλύτερη ανοησία η φράση «δεν θα μας λείψει, δεν έφυγε, έχουμε τα τραγούδια του» εγώ λέω ότι καλά όλα αυτά, αλλά εμένα θα μου λείψει. Θα μου λείψει γιατί δεν ξέρω τώρα ποιος θα πει το «Αλίμονο» και θα ανατριχιάσω, και θα σηκωθώ όρθιος και θα χειροκροτώ γεμάτος θαυμασμό για αυτόν τον υπέροχο τραγουδιστή. Ποιος θα ξεκουμπώσει το σακάκι και θα χορέψει με το αρχοντικό δικό του στυλ τη Ρόζα και εγώ πάλι γεμάτος θαυμασμό θα λέω «ρε σεις, δεν θα γεράσει ποτέ αυτός» και θα τον χειροκροτώ λες και στην πίστα είναι ο πατέρας μου. Ποιος θα δώσει συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία, όπως έκανε ο Μητροπάνος πριν μερικούς μήνες και θα πω «ρε κοίτα αυτόν τον κανονικό άνθρωπο, πόσο σωστά τα λέει».

Ναι ξέρω η μουσική και τα τραγούδια του θα συντροφεύουν πολλές γενιές ακόμη. Ισως να μεγαλώσουν και την κόρη μου, όπως μεγάλωσαν εμένα, αλλά από την άλλη ρε μάγκες δεν έφυγε μόνο ένας μεγάλος τραγουδιστής, δεν έφυγε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, έφυγε ένας δικός μας άνθρωπος. Και αυτός θα μας λείψει, όση συντροφιά κι’ αν μας κρατάνε τα τραγούδια του…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x