Μιχάλης Τσόχος

Μπαράζ, Εργοτέλης (μάλλον) ή Κέρκυρα;

Επί της ουσίας άλλο ερώτημα δεν έχουμε για το φετινό πρωτάθλημα. Ότι ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής το ξέραμε εδώ και καιρό. Απλώς οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το τρίποντο στα Γιάννενα που ήθελε και ο προπονητής τους προκειμένου να έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα ανεξάρτητα από την αφαίρεση των τριών βαθμών του Παναθηναϊκού. Του Μιχάλη Τσόχου

Επί της ουσίας άλλο ερώτημα δεν έχουμε για το φετινό πρωτάθλημα. Ότι ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής το ξέραμε εδώ και καιρό. Απλώς οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το τρίποντο στα Γιάννενα που ήθελε και ο προπονητής τους προκειμένου να έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα ανεξάρτητα από την αφαίρεση των τριών βαθμών του Παναθηναϊκού.

Του Μιχάλη Τσόχου

Στα πλέι οφ είναι επίσης οριστικό μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής ότι θα παίξουν ο Παναθηναϊκός (ως πρώτος) ο Ατρόμητος, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αφού μετά την ήττα του Αστέρα από τον ΠΑΟ, η ομάδα της Αρκαδίας έχασε κάθε ελπίδα για συμμετοχή σε αυτά.

Για την παραμονή ξέμπλεξαν και μαθηματικά άλλες τρεις ομάδες. Ο Πανιώνιος και η Ξάνθη με την μεταξύ τους ισοπαλία η οποία αποδείχτηκε αρκετή μετά την ήττα του Εργοτέλη στην Κρήτη από τον Λεβαδειακό, ή πιο σωστά μετά τη νίκη του Λεβαδειακού στο Ηράκλειο. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κλείνει την χρονιά με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο που έπαιξε σε όλη τη διάρκειά της. Κόντρα στην φημολογία ότι δεν θα κέρδιζε στο Ηράκλειο ο Λεβαδειακός νίκησε, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του και όσο κι’ αν ακούγεται απίστευτο έχει ελπίδες ακόμη και για ευρωπαϊκή έξοδο, αν μία σειρά από ομάδες δεν καταφέρουν να πάρουν την άδεια της ΟΥΕΦΑ για να παίξουν στην Ευρώπη (!!!)

Η μοναδική λοιπόν εκκρεμότητα είναι πλέον ποιες θα είναι οι δύο ομάδες θα υποβιβαστούν εκτός από την Δόξα Δράμας. Ο Παναιτωλικός αναζητεί ένα θαύμα. Πρέπει να νικήσει ο ίδιος στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα να χάσει η Κέρκυρα στη Θεσσαλονίκη από τον αδιάφορο Αρη και να μην νικήσει ο Εργοτέλης την αδιάφορη Ξάνθη. Θεωρητικά λοιπόν το παλεύει, ουσιαστικά όμως κατά την άποψή μου, δεν έχει ελπίδες.

Συνεπώς η μάχη για την παραμονή είναι ουσιαστικά ανάμεσα στον Εργοτέλη και την Κέρκυρα. Με βάση τα όσα έχουμε δει τις τελευταίες αγωνιστικές όπου η Κέρκυρα έχει μετατραπεί σε μία… μικρή Μπάρτσα, η λογική λέει ότι αυτό το καταπληκτικό φορμάρισμα της θα συνεχιστεί και στο «Βικελίδης» κόντρα στον αδιάφορο Αρη και θα σωθεί. Πάντως αν ο Εργοτέλης νικήσει στην Ξάνθη την επίσης αδιάφορη Skoda τότε η Κέρκυρα θα πρέπει να νικήσει τον Αρη για να σωθεί. Αν έρθει ισόπαλη τότε Κέρκυρα και Εργοτέλης θα παίξουν μπαράζ. Στην περίπτωση που η Κέρκυρα χάσει τότε θα σωθεί ο Εργοτέλης.

Πέρα όμως από τις… ομορφιές της Κέρκυρας το τελευταίο διάστημα, ο Εργοτέλης θα υποβιβαστεί αν υποβιβαστεί γιατί είναι με διαφορά η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος σε όλο το δεύτερο γύρο. Χειρότερη και από την Δόξα. Ο Εργοτέλης στις τελευταίες 13 αγωνιστικές έχει κάνει μόλις μία νίκη και αυτό είναι που θα τον υποβιβάσει. Πρώτα ο ίδιος με τα ατελείωτα χάλια του, έβγαλε τα μάτια του και έδωσε την δυνατότητα στην Κέρκυρα με το εκπληκτικό φορμάρισμά της να σωθεί. Το απλό να είχε κάνει ο Εργοτέλης στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, να νικούσε την αδιάφορη Δόξα και τον Λεβαδειακό τώρα θα είχε σωθεί και μαθηματικά. Αλλά ήταν και είναι τόσο κακή ομάδα του Καραγεωργίου που αδυνατεί στον δεύτερο γύρο να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x