Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Αν η μύτη της Ρεάλ σηκωθεί, η Μπάρτσα θα την πονέσει άσχημα

Όποιος βιάζεται να προδικάσει το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας μετά την νίκη της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», είναι πιο Ρεάλ κι από τον Φλορεντίνο Πέρεθ: οι εποχές κι οι αυτοκρατορίες δεν τελειώνουν με μια ήττα και οι καινούργιοι βασιλιάδες ή «Βασίλισσες» δεν κάθονται στο θρόνο μετά από μια νίκη.

Όποιος βιάζεται να προδικάσει το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας μετά την νίκη της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», είναι πιο Ρεάλ κι από τον Φλορεντίνο Πέρεθ: οι εποχές κι οι αυτοκρατορίες δεν τελειώνουν με μια ήττα και οι καινούργιοι βασιλιάδες ή «Βασίλισσες» δεν κάθονται στο θρόνο μετά από μια νίκη. Ειδικά απ’ τη στιγμή όπου υπάρχουν πιθανότητες να ανταμώσουν οι δυο τους στον τελικό Champions League - αν γίνει αυτό, εκεί θα δούμε αν η Ρεάλ όντως έχει καταφέρει να αποτινάξει από πάνω της τη «χασούρα» που κουβαλάει τα τελευταία χρόνια ή αν η ήττα για την Μπαρτσελόνα ήταν μια κακή στιγμή.

Και όποιος βιαστεί να πει ότι πέρα από τη νίκη της Ρεάλ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πιστοποιεί τη φετινή ανωτερότητά της η συνολική της παρουσία και συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα και το Champions League έναντι της Μπαρτσελόνα, θα πω «ναι μεν, αλλά...». Ναι για τη μπάλα που έχει παίξει συνολικά φέτος, για την επιθετική της παραγωγικότητα, για τα γκολ του Κριστιάνο, για την καλή της αμυντική λειτουργία, για την αξιοποίηση του ρόστερ από τον Μουρίνιο, ναι σε όλα. Το «αλλά» όμως μπαίνει - ή έμπαινε μέχρι το βράδυ του Σαββάτου στις μεταξύ τους αναμετρήσεις - και μιλάω για φέτος προσπαθώντας να αφήσω τα περσινά, τα προπέρσινα και τα πιο πίσω: χωρίς νίκη ήταν στα δυο παιχνίδια του ισπανικού Σούπερ - Καπ, στα δυο παιχνίδια Κυπέλλου, στο ματς του πρώτου γύρου για το πρωτάθλημα στο «Μπερναμπέου». Και μπορεί οι βαθμοί να μετράνε και η συνολική συγκομιδή, αλλά όταν είσαι κοτζάμ Ρεάλ, δεν θέλεις να σου λένε «δεν το πήρες εσύ, εγώ το χάρισα με τις απώλειες που είχα σε άλλα παιχνίδια», θέλεις να κερδίζεις και να κλείνεις στόματα.

Αυτό ακριβώς έκανε η Ρεάλ το Σάββατο - αυτό που «έπρεπε» να κάνει πέρα από βαθμολογικές σκοπιμότητες και «πάμε για δυο αποτελέσματα»: κέρδισε διότι ήταν καλύτερη στο γήπεδο, διότι ο Μουρίνιο ήταν σε καλύτερη βραδιά από τον Γκουαρντιόλα, διότι ο Κριστιάνο δεν «κρύφτηκε», διότι δεν έχασε την ψυχραιμία της όταν ισοφαρίστηκε. Κέρδισε δίχως κλωτσιές, νεύρα, ταμπούρι και μιζέρια. Κέρδισε παίζοντας προσεκτικά αλλά όχι παθητικά. Κέρδισε διότι κατάφερε να περιορίσει τα δυνατά σημεία της Μπαρτσελόνα και να αξιοποιήσει τα δικά της.

Κέρδισε κυρίως ένα κομμάτι από τη χαμένη της αξιοπρέπεια που είχε πληγωθεί τόσες και τόσες φορές τα τελευταία χρόνια. Και έχει πια «τα μούτρα» να ατενίζει πιο αισιόδοξα το μέλλον. Αλλά μέχρι εκεί. Αν η Ρεάλ τολμήσει να σηκώσει τη μύτη έστω και λίγους πόντους πιο ψηλά από το πραγματικό της ανάστημα, η Μπαρτσελόνα θα είναι έτοιμη να την προσγειώσει απότομα με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x