Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Το Avengers σκίζει χασέδες!

Υπάρχουν ταινίες που τις βλέπεις για να προβληματιστείς, που εκτιμάς τη φωτογραφία, τη βουβαμάρα, την εκφραστικότητα των κινήσεων, την αξία της σιωπής, το σενάριο, τα ρούχα, τις ερμνηνείες. Υπάρχουν ταινίες δράσης και ταινίες όπου παίζουν μπάλα τα εφέ. Υπάρχουν κωμωδίες και δράματα, περιπέτειες και κομεντί. Υπάρχουν ένα σωρό ταινίες. Και υπάρχει και το Avengers. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Υπάρχουν ταινίες που τις βλέπεις για να προβληματιστείς, που εκτιμάς τη φωτογραφία, τη βουβαμάρα, την εκφραστικότητα των κινήσεων, την αξία της σιωπής, το σενάριο, τα ρούχα, τις ερμνηνείες. Υπάρχουν ταινίες δράσης και ταινίες όπου παίζουν μπάλα τα εφέ. Υπάρχουν κωμωδίες και δράματα, περιπέτειες και κομεντί. Υπάρχουν ένα σωρό ταινίες. Και υπάρχει και το Avengers.

«Άντε ρε μπέμπη!», θα πει κάποιος από το βάθος. Σκασίλα μου μεγάλη - όσους ξέρω που το είδαν, κανείς τους δεν είναι μπέμπης και όλοι έφυγαν τρισευτυχισμένοι από το σινεμά. Το ίδιο κι εγώ, φεύγοντας από τα Village στο Metromall: όταν έχει αδειάσει 2 ώρες το μυαλό σου, έχεις χορτάσει πιστολίδι, ξυλίκι, εφέ και μια συνάθροιση υπερ-ηρώων της Marvel, φεύγεις γεμάτος από τη σκοτεινή αίθουσα - ακόμα κι όταν πάψει να είναι σκοτεινή, διότι έχουν ανάψει τα φώτα. Αλλά εσύ παραμένεις εκεί, διότι ξέρεις ότι μετά τα γράμματα, πάντα κάτι υπάρχει...

Ο Νικ Φιούρι είναι εκεί, εκπληκτικά παιγμένος από τον Σάμιουελ Τζάκσον - μόνο ο τρόπος που μιλάει, σε ψήνει. Βέβαια για τους ελάχιστους από μας που έχουμε απολαύσει τον ΕΝΑΝ πραγματικό Νικ Φιούρι, ερμηνευμένο μαεστρικά από τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ, οι συγκρίσεις είναι αυτόματες. Το μενού έχει επίσης τον καραβανά Κάπτεν - Αμέρικα, που ως κλασσικός καραβανάς μοντάρει τους υπόλοιπους και τους λέει τι να κάνουν τη στιγμή που ο ίδιος κάνει ελάχιστα, έχει Θορ, Χαλκ, έχει Σκάρλετ Γιοχάνσον ως Ρωσίδα πράκτορα με κολάν και μόνιμα ηδυπαθές βλέμμα (τα γνωστά δηλαδή), έχει Hawk - Eye, έχει εξωγήινους κακούς, τέρατα, εκρήξεις κι ένα Μανχάταν που ισοπεδώνεται.

Κυρίως όμως η ταινία έχει Iron Man. Δηλαδή Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Έχει αυτή τη μεγάλη τυπάρα που στην πραγματική του ζωή έκανε το δρομολόγιο Κόλαση - Παράδεισος πολλές φορές, τα είδε όλα, τα έκανε όλα κι όταν έκανε το come-back σκίζει χασέδες, πολύ απλά διότι παίζει τον εαυτό του (στο Iron Man, τον Σέρλοκ Χολμς, τους Avengers), όπως έπαιξε περίπου τον εαυτό του παλιά και στο Less Than Zero. Φονικές ατάκες, κουλ ύφος, μούτες, ο τύπος είναι αποθέωση. Γκρεμίζεται το σύμπαν γύρω κι εσύ γελάς ακόμα με την ατάκα που είπε τρία λεπτά πριν.

Δεν θα «προβληματιστείτε» με την ταινία, δεν θα γίνετε «καλύτεροι άνθρωποι», δεν θα σας βάλει σε κανένα τριπάκι ενδοσκόπησης ή αυτοκριτικής, δεν θα τη συζητάτε χρόνια. Αλλά θα περάσετε καλά. Πραγματικά πολύ καλά, είτε είστε φαν των κόμικς της Marvel είτε όχι. Και κυρίως θα περιμένετε με μια άγρια προσμονή τη συνέχεια. Όπως κι εγώ.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x