Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην αθλητική Ελλάδα σήμερα!

Πρωτεύουσα του ελληνικού χάντμπολ έγινε για αυτή την εποχή το Άργος, μετά τον άθλο του Διομήδη, την πρόκρισή του στον τελικό του Challenge Cup. Μέσα σε διάστημα λίγων ετών, ο Διομήδης εξελίσσεται στην αγαπημένη ομάδα του Άργους, φέρνει κοντά του όλο και περισσότερους ντόπιους, βλέπει την προσπάθειά του να αποκτά όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει στο Αργος με ένα ομαδικό άθλημα μικρότερης απήχησης από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Πρωτεύουσα του ελληνικού χάντμπολ έγινε για αυτή την εποχή το Άργος, μετά τον άθλο του Διομήδη, την πρόκρισή του στον τελικό του Challenge Cup.

Μέσα σε διάστημα λίγων ετών, ο Διομήδης εξελίσσεται στην αγαπημένη ομάδα του Άργους, φέρνει κοντά του όλο και περισσότερους ντόπιους, βλέπει την προσπάθειά του να αποκτά όλο και μεγαλύτερη απήχηση.

Δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει στο Αργος με ένα ομαδικό άθλημα μικρότερης απήχησης από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Συμβαίνει και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, όπου εξελίσσεται μια καθαρή προσπάθεια αθλητισμού, που παράγει πολιτισμό. Συμβαίνει εδώ και χρόνια στη Λαμία με το βόλεϊ, συμβαίνει το ίδιο στη Σύρο στο ίδιο άθλημα, συμβαίνει στη Ρόδο με το μπάσκετ, έχει συμβεί στην Πάτρα με το χάντμπολ και το βόλεϊ. Όπου ξεκινά μια καθαρή αθλητική προσπάθεια βρίσκει αμέσως συμπαραστάτες στην τοπική κοινωνία. Η επαρχία ξέρει να εκτιμά πολύ περισσότερο από την Αθήνα και τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα τα αγαθά του αθλητισμού.

Και σήμερα, στην εποχή αυτής της κρίσης, σαν να βγάζει, η επαρχία, τα ένστικτά της. Σαν να έχει στο πετσί της την ανάγκη του αθλητισμού, που δίνει διέξοδο σε μικρούς και μεγάλους, που εξελίσσεται σε πολύτιμη πηγή χαμόγελου, που κρατά τους πιτσιρικάδες μακριά από τα καφενεία, τη μιζέρια και τα παρελκόμενά τους, που τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα σε μια εποχή που αυτά τείνουν να απαγορευτούν.

Μια κανονική Πολιτεία θα έπρεπε να δίνει κίνητρα για την ανάπτυξη αθλητισμού στην επαρχία κι όχι να σκοτώνει τον αθλητισμό, ειδικά αυτή την εποχή. Διότι εκτός των άλλων από την επαρχία περνάει η συντήρηση του κανονικού, του υγιούς αθλητισμού.

Από την επαρχία άλλωστε περνά και η αναστήλωση του ηθικού των Ελλήνων. Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, κάντε αυτή την εποχή μια βόλτα στην επαρχία, για να το συνειδητοποιήσετε. Εκεί οι Ελληνες έχουν περισσότερο κουράγιο, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, λιγότερο φόβο, μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Αυτοί, οι επαρχιώτες, μπορούν να σηκώσουν εμάς, όχι εμείς, οι Αθηναίοι, αυτούς.

Δεν είναι εύκολο να εξηγήσει κανείς σε έναν χορηγό ή κάποιον που έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει αθλητισμό, τους λόγους για να το κάνει στην επαρχία. Αρκεί όμως μια βόλτα σε μια επαρχιακή πόλη που κάνει καλή αθλητική δουλειά. Μιλούν οι εικόνες. Αυτή την εποχή η εικόνα της ακαδημίας που κρύβεται πίσω από την επιτυχία των Ανδρών του Διομήδη στο χάντμπολ, είναι ένα καθαρό κοινωνικό μήνυμα.

Περισσότερα από 120 παιδιά ζουν με ενθουσιασμό μέσα σε μια πολύ καλά οργανωμένη, αθλητικά και παιδαγωγικά, ακαδημία. Περισσότερα από 120 παιδιά έχουν αθλητικό και ψυχαγωγικό καταφύγιο, στην πιο δύσκολη στιγμή των γονιών τους, στην πιο ευαίσθητη ηλικία τους. Αυτή την Ελλάδα έχουμε ανάγκη για να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, όχι μόνο αθλητικά, αλλά και ανθρώπινα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x