Μιχάλης Τσόχος

O Ντέμης έχει σχέδιο…

Ο Νικολαΐδης είναι πλέον έτοιμος να ξαναμπεί στην ΑΕΚ και αυτή τη φορά είναι πιο ώριμος από την πρώτη, αλλά… Ο Μιχάλης Τσόχος αναλύει το σχέδιο του Ντέμη για την επόμενη μέρα στην «Ένωση».

Ο Νικολαΐδης είναι πλέον έτοιμος να ξαναμπεί στην ΑΕΚ και αυτή τη φορά είναι πιο ώριμος από την πρώτη, αλλά…

Ναι, είναι αλήθεια. Ο Ντέμης είναι ένα βήμα πριν από την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Όχι έτσι όπως μπορεί να φαντάζονται κάποιοι (δεν περισσεύουν τα λεφτά από το παντελόνι Κινέζων, Ρώσων ή Αράβων), αλλά σίγουρα υπάρχει σχέδιο.

Σχέδιο το οποίο προβλέπει ότι η εφορία θα πληρώνεται, οι παίκτες που θα παίζουν στην ομάδα όποιοι κι’ αν είναι αυτοί θα πληρώνονται που και που και δεν θα είναι ένα χρόνο μέσα, η ομάδα δεν θα τρέχει κάθε Παρασκευή να δει πώς θα σφραγίσει τα εισιτήρια για τον επόμενο αγώνα και ο προπονητής όποιος κι΄αν είναι θα έχει να σκέφτεται μόνο την δουλειά του και τον αγώνα της Κυριακής.

Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος

Ναι σε αυτό το σχέδιο, υπάρχει και γήπεδο. Και ναι, είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι εποχές άλλαξαν και μαζί τους άλλαξε άποψη και ο Ντέμης επί του θέματος. Φυσικά και δεν θα γίνει αύριο το πρωί. Φυσικά και δεν είναι έτοιμα τα λεφτά στην άκρη να περιμένουν πότε ο Νικολαϊδης θα φωνάξει τους εργολάβους να τους πει ξεκινάμε, αλλά είναι αλήθεια ότι σε όλες τις συζητήσεις που κάνει ο Νικολαϊδης εδώ και καιρό, διαπιστώνει ότι πιο εύκολα βρίσκει χρήματα για το γήπεδο της ΑΕΚ, παρά για την ίδια την ΑΕΚ και την καταχρεωμένη ΠΑΕ.

Βεβαίως για να υπάρξει γήπεδο πρέπει να υπάρχει ομάδα και το πρώτο μέλημα του Νικολαϊδη αυτό θα είναι. Από αυτό ξεκινά και αυτό είναι που μοιάζει πιο δύσκολο σε πρώτη φάση. Τα χρήματα που έχουν βρεθεί είτε από χορηγίες, είτε από επενδυτές, είτε από δάνειο δεν είναι πολλά, αλλά ο Νικολαϊδης πιστεύει ότι με τη στήριξη των οπαδών της ΑΕΚ (διαρκείας) θα είναι ικανά να φτιάξουν μία αξιοπρεπή ΑΕΚ. Προσέξτε, όχι μία ΑΕΚ για τίτλους, αλλά μία αξιοπρεπή ΑΕΚ σε πρώτη φάση. Ο Ντέμης ξέρει ότι την Ευρώπη μπορεί και να μην την προλάβει ή ακόμη ακόμη και να αποφασίσει να μην ξεχρεώσει τους πάντες αύριο το πρωί ώστε να την προλάβει, αλλά να το πάει πιο σταδιακά για να μείνει και κάτι για το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Πάντως η παρουσία του και το όλο εγχείρημα δεν βασίζεται πάνω στη συμμετοχή της ΑΕΚ στην επόμενη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Καλό είναι να προλάβει η ΑΕΚ και να παίξει Ευρώπη τον Αύγουστο, αλλά δεν είναι αναγκαία συνθήκη για να επιστρέψει, ο Νικολαίδης. Ούτε το σχέδιο έχει στηριχτεί πάνω σε αυτή την φετινή ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Το σχέδιο είναι στηριγμένο πάνω στην μείωση (δραματική) των εξόδων της ΑΕΚ και φυσικά στη μείωση του μπάτζετ της, αλλά και στη στήριξη (και οικονομική φυσικά) των οπαδών της. Ο Ντέμης επιστρέφει πιο ώριμος και αυτή τη φορά αποφασισμένος να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος και κυρίως να μην απλωθεί πιο πέρα από εκεί που θα φτάνει το πάπλωμα της ΑΕΚ που αυτή τη φορά θα είναι τουλάχιστον στην αρχή πιο κοντό από κάθε άλλη φορά…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x