Μιχάλης Τσόχος

O Μπόλονι έγινε Σάντος και ο ΠΑΟΚ πρώτος!

Το είχαμε λίγο-πολύ καταλάβει από τα δύο πρώτα παιχνίδια του ΠΑΟΚ σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα κόντρα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο. Και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα σιγουρευτήκαμε.

Το είχαμε λίγο-πολύ καταλάβει από τα δύο πρώτα παιχνίδια του ΠΑΟΚ σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα κόντρα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο.

Και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα σιγουρευτήκαμε.

Ο Μπόλονι θυμήθηκε τον ΠΑΟΚ του Σάντος, τον εμφάνισε στα πλέι-οφ και ήδη μετά από τρεις αγωνιστικές πέρασε μόνος πρώτος.

Του Μιχάλη Τσόχου

Το σχέδιο απλό. «Αφήνουμε την μπάλα στον αντίπαλο, κλείνουμε καλά τους χώρους και τον περιμένουμε και χτυπάμε με αντεπίθεση, χάρη στις πολύ καλές κάθετες πάσες του Γκαρσία και του Λάζαρ και την ταχύτητα του Σάλπι του Γεωργιάδη και του Αθανασιάδη».

Στόχος οι νίκες με 1-0 και οι βαθμοί. Μέχρι τώρα, λοιπόν, το σχέδιο εφαρμόζεται σχεδόν τέλεια. Νίκη 1-0 με την ΑΕΚ στην Τούμπα, Νίκη 1-0 με τον ΠΑΟ στην Τούμπα και (εδώ πάει το σχεδόν) 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ποιο είναι το μοναδικό πρόβλημα; Ότι για να υπηρετήσει αυτό το πλάνο ο Μπόλονι έχει λίγους παίκτες, τους οποίους χρησιμοποιεί ασταμάτητα Τετάρτη-ΔευτέραΠέμπτη. Το μικρότερο ροτέισον από όλους ως τώρα το κάνει ο ΠΑΟΚ και ο Ρουμάνος προπονητής του: Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ, Σάλπι, Αθανασιάδης.

Δηλαδή εννιά παίκτες στο σύνολο έχουν παίξει βασικοί και στα τρία ματς ως τώρα, ενώ και οι Λίνο, Φωτάκης έχουν παίξει στα δύο από τα τρία και μόνο κόντρα στον ΠΑΟ ξεκουράστηκαν για να παίξουν οι Ιβιτς, Γεωργιάδης. Μπορούν να αντέξουν τα συνεχόμενα ματς και κυρίως τα… μεγάλα παιδιά, όπως ο Γκαρσία, ο Τσιρίλο, ο Λίνο; Αυτό ίσως είναι το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ.

Οι άλλοι τρεις προπονητές δοκιμάζουν πολύ περισσότερους παίκτες, αλλά ως τώρα δεν δικαιώνονται. Ειδικά ο Φερέιρα με τόσο ροτέισον περισσότερο μοιάζει να μπερδεύει, παρά να ξεκουράζει τους παίκτες του. Ο Κωστένογλου αυτή την επιλογή του λίγο έλειψε να την πληρώσει πανάκριβα στο ματς με τον Ατρόμητο, όπου στην προσπάθειά του να ξεκουράσει κόσμο, ξεκίνησε με μία τελείως πειραματική ενδεκάδα η οποία έχανε με 1-0 μέχρι να την αλλάξει και με την οποία, αν ο Μήτρογλου δεν ήταν σε κακή μέρα, θα μπορούσε να χάνει με 2-0 ή και 3-0.

Εν τέλει ο πιο σοβαρός και συγκεντρωμένος ΠΑΟΚ είναι πλέον πρώτος, αλλά όχι και φαβορί ακόμη, αφού έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα (δύο ματς στο ΟΑΚΑ συνεχόμενα με ΠΑΟ και ΑΕΚ). Αν αντέξει και την κούραση, ίσως και να αποδειχτεί φαβορί και τελικά νικητής.

Όσο για το φαβορί όταν ξεκίνησε η διοργάνωση, Παναθηναϊκό, μετά τα τρία λάθη που έχει κάνει, έχει μία ακόμη τελευταία ευκαιρία την Κυριακή στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αν την χάσει και αυτή, θα έχει χάσει σχεδόν οριστικά και την πρωτιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x