Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Η άμυνα, το πέναλτι, ο Κατσουράνης…

Αυτή τη φορά το σχέδιο του Ζεσουάλντο Φερέιρα αποδείχθηκε αρκετό για να φέρει στον Παναθηναϊκό την πρώτη νίκη στα play offs και να τον επαναφέρει στην πρώτη θέση, χάρη στο μπόνους που είχε από την κανονική σεζόν. Δεν αποδείχθηκε αρκετό το σχέδιο για να παίξει καλά, δημιουργικά, ο ΠΑΟ. Και πώς να ήταν, με τόση έλλειψη φαντασίας και τεχνικής από τη μεσαία του γραμμή.

Αυτή τη φορά το σχέδιο του Ζεσουάλντο Φερέιρα αποδείχθηκε αρκετό για να φέρει στον Παναθηναϊκό την πρώτη νίκη στα play offs και να τον επαναφέρει στην πρώτη θέση, χάρη στο μπόνους που είχε από την κανονική σεζόν.

Δεν αποδείχθηκε αρκετό το σχέδιο για να παίξει καλά, δημιουργικά, ο ΠΑΟ.

Και πώς να ήταν, με τόση έλλειψη φαντασίας και τεχνικής από τη μεσαία του γραμμή.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Ήταν όμως καλά στημένος ο Παναθηναϊκός για να αμυνθεί, για να λειτουργήσει αποτελεσματικά στις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ. Ένιωθε αρκετά σίγουρος για το «μηδέν» και έψαξε, άλλοτε ορθόδοξα άλλοτε ανορθόδοξα, το ένα γκολ που θα του έδινε τη νίκη.

Πιθανόν να μην τα είχε καταφέρει ο Παναθηναϊκός, αν ο διαιτητής είχε κάνει το αυτονόητο του κανονισμού στην ανατροπή του Φωτάκη, δηλαδή αν είχε δώσει το καθαρό πέναλτι και την καθαρή ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει. Αυτό όμως δεν θα το μάθουμε ποτέ, διότι ο Γιάχος αποφάσισε να κλείσει τα μάτια, μαζί με τον βοηθό του, και να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι.

Αυτό ήταν και το πιο καθοριστικό συμβάν του παιχνιδιού. Διότι μετά, με τον Κατσουράνη στο τερέν και τον ΠΑΟΚ απογοητευμένο, ο ΠΑΟ έφτιαξε ένα πολύ όμορφο γκολ και ακόμη 1-2 καλές στιγμές που δημιούργησαν την ψευδαίσθηση μιας άνετης νίκης.

Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κουβέντα για την πρώτη θέση, στα πιο ανοιχτά play offs των τελευταίων ετών. Για να νιώσει σίγουρος πρέπει να νικήσει στο Περιστέρι, σε ένα τουρνουά που σήμερα, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος όλοι, μα όλοι πιστεύουν ότι μπορούν να τερματίσουν πρώτοι.

Για πρώτη φορά σήμερα δεν υπάρχει φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Φαβορί θα γίνει ο νικητής της ερχόμενης αγωνιστικής. Οι εκλογές για το Champions League πάνε σε 5ο γύρο. Και πιθανόν να χρειαστεί και ο 6ος για να μάθουμε τον νικητή.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x