Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Επιτέλους, να σεβαστούμε τον νυν και τον πρώην Πρωταθλητή Ευρώπης

Πάντα τα παιχνίδια μπάσκετ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ή Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχουν ενδιαφέρον, είτε για το πρωτάθλημα, είτε για την Ευρωλίγκα, είτε για το «ταπεινό κυπελλάκι», που αποκτά έξτρα αίγλη διότι τα τελευταία χρόνια οι δυο τους συναντιούνται στον τελικό, εντελώς τυχαία φαντάζομαι. Αλλά οι φετινοί τελικοί, έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων από κάθε άποψη πριν το πρώτο τζάμπολ της σειράς. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Πάντα τα παιχνίδια μπάσκετ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ή Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχουν ενδιαφέρον, είτε για το πρωτάθλημα, είτε για την Ευρωλίγκα, είτε για το «ταπεινό κυπελλάκι», που αποκτά έξτρα αίγλη διότι τα τελευταία χρόνια οι δυο τους συναντιούνται στον τελικό, εντελώς τυχαία φαντάζομαι. Αλλά οι φετινοί τελικοί, έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων από κάθε άποψη πριν το πρώτο τζάμπολ της σειράς.

Από τη μια πλευρά ο γηπεδούχος Ολυμπιακός και πρωταθλητής Ευρώπης, με περίσσευμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξία στα ύψη. Από την άλλη ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός, που έχασε στο τσακ την ευκαιρία να πάει τελικό και ψάχνει τρόπο να πιάσει ξανά υψηλές στροφές. Στην κόκκινη γωνία μια ομάδα νεανική, όπως είναι ο Ολυμπιακός, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και ελληνικό κορμό, όπου ο Ίβκοβιτς πρέπει να βρει τρόπο να μετριάσει τον ενθουσιασμό και να τους κάνει να «ξεχάσουν» όσα κατάφεραν στην Κωνσταντινούπολη, για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Και στην πράσινη γωνία μια ομάδα σιτεμένη, με παίκτες κοντά στο φινάλε της καριέρας τους, αλλά νικητές και μαθημένους στα δύσκολα παιχνίδια, που ξέρουν πώς να γυρίζουν τον διακόπτη μετά από μια μεγάλη επιτυχία ή αποτυχία και να επικεντρώνονται στον στόχο που έχουν μπροστά τους.

Είναι γεγονός ότι τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού «ψήλωσαν» απότομα τις τελευταίες μέρες. Πέταξαν μπασκετικό μπόι, έχτισαν αυτοπεποίθηση, πίστεψαν στον εαυτό τους και τον συμπαίκτη τους, ωρίμασαν μέσα σε 48 ώρες τόσο πολύ, όσο άλλοι δεν ωριμάζουν σε 10 χρόνια καριέρας. Πιθανόν όλα αυτά θα ήταν αρκετά για να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα έδρας και να πάρουν και το πρωτάθλημα, αν απέναντί τους δεν υπήρχε η συγκεκριμένη ομάδα με τον συγκεκριμένο προπονητή. Που έχει χτίσει αυτοπεποίθηση τόση πολλή μέσα από τους αμέτρητους τίτλους, η οποία δεν γίνεται να γκρεμιστεί από ένα final - four που δεν είχε σαμπάνιες στο τέλος.

Όλα φυσικά θα φανούν στο παρκέ. Και ελπίζω μόνο στο παρκέ. Ελπίζω ότι όπως ωρίμασαν οι παίκτες και των δυο ομάδων, να ωρίμασαν επιτέλους λίγο και οι οπαδοί τους. Οι οπαδοί του τέως και του νυν πρωταθλητή Ευρώπης. Ας σκεφτούν ότι δεν παίζει η ομάδα του Κάτω Μαχαλά κόντρα σ’ αυτή του Πάνω Μαχαλά κι ας προσπαθήσουν να μην ξεφτιλίσουν τις ομάδες που αγαπούν στα πέρατα της οικουμένης, τη στιγμή που οι ομάδες μας κάνουν περήφανους με τις επιτυχίες τους και μας δίνουν αφορμές να χαμογελάμε λιγάκι σ’ αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς. Το αξίζουν πραγματικά να τους σεβαστούμε και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x