Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Μήπως να το ξαναδούμε λιγάκι το θέμα με τα play – offs;

Τα play-offs μπορεί να μας επιφύλαξαν φέτος σασπένς, ανατροπές, μερικά ωραία παιχνίδια και αλλαγή σκηνικού από το +4 που μπήκε ο Παναθηναϊκός στην σχεδόν απόλυτη ισορροπία, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τα πλήθη. Κάτι τα μεσοβδόμαδα ματς, κάτι το ξενέρωμα του κόσμου, κάτι η κρίση, κάτι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το γεγονός είναι ότι το μίνι αυτό πρωτάθλημα δεν τραβάει.

Τα play-offs μπορεί να μας επιφύλαξαν φέτος σασπένς, ανατροπές, μερικά ωραία παιχνίδια και αλλαγή σκηνικού από το +4 που μπήκε ο Παναθηναϊκός στην σχεδόν απόλυτη ισορροπία, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τα πλήθη. Κάτι τα μεσοβδόμαδα ματς, κάτι το ξενέρωμα του κόσμου , κάτι η κρίση, κάτι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το γεγονός είναι ότι το μίνι αυτό πρωτάθλημα δεν τραβάει. Και ειδικά κάτι χρονιές σαν τη φετινή, όπου υπάρχει τελική φάση του Euro και προετοιμασία πριν απ’ αυτή, μάλλον επιβαρύνει την κατάσταση των διεθνών και κάνει άλλους να φυλάνε λίγο τα πόδια τους (αν είναι σίγουροι ότι θα πάνε) κι άλλους να μην έχουν και καμιά τρομερή διάθεση να σκιστούν (αν νιώσουν ή μάθουν ότι έχουν κοπεί από την αποστολή).

Ενδεχομένως το σκεπτικό πριν μερικά χρόνια που πάρθηκε η απόφαση για τα play – offs να ήταν σωστό και οι προθέσεις αγαθές: να βάλουμε μερικά παιχνίδια ακόμα με έπαθλο τα προκριματικά του Champions League ή λιγότερους προκριματικούς γύρους στο – τότε – ΟΥΕΦΑ, να κόψουν οι ομάδες εισιτήρια, να κάνει το κανάλι που έχει τα δικαιώματα τη δουλειά του, να ευχαριστηθεί ο κόσμος μπάλα. Το αποτέλεσμα όμως είναι πολύ μακριά απ’ όλα αυτά: ο κόσμος δεν ασχολείται, ορισμένες από τις ομάδες που συμμετέχουν δεν πολύ-ασχολούνται ή το παρατάνε αν δουν ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά και δεν έχουν πολλές ελπίδες να πλασαριστούν σε καλύτερη θέση, οι παίκτες και οι προπονητές γκρινιάζουν για τα έξτρα παιχνίδια και τον λιγότερο χρόνο ξεκούρασης και κανείς σχεδόν δεν απολαμβάνει αυτά τα έξτρα παιχνίδια.

Και μια που play – offs δεν έχει σε κανένα από τα μεγάλα και λαοπρόβλητα πρωταθλήματα της Ευρώπης, εκεί που τα γήπεδα γεμίζουν ασφυκτικά και τα κανάλια πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους για να πάρουν τα δικαιώματα, εκεί όπου πραγματικά απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και ρίχνουν λεφτά, μήπως κι εμείς να το ξανασκεφτούμε; Μήπως αυτοί στην Αγγλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία ξέρουν καλύτερα που δεν έχουν βάλει στο πρόγραμμα διαδικασία play-offs; Όχι επειδή έχουμε εδώ πέρα κανένα μεγάλο, σοβαρό και λαοπρόβλητο ποδόσφαιρο βέβαια, αλλά διότι δεν βλέπω και κανέναν λόγο ύπαρξης: το ποδόσφαιρο δεν παίζεται για να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους οι ποδοσφαιριστές ή για να ξεμουδιάζουν αλλά για να το βλέπει ο κόσμος. Ποιος κόσμος όμως; Οι 5 ή 6 χιλιάδες στο ΟΑΚΑ, που βάζουν μέσα ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ ή αυτοί που δεν καταδέχονται να δουν τα παιχνίδια ούτε στην τηλεόραση;

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x