Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Ακόμη μια εν ψυχρώ εκτέλεση της ΑΕΚ

Αν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ έκρινε τον τίτλο, η επιλογή του βοηθού Σωτηρόπουλου θα είχε σταθεί αφορμή ή αιτία για να «χυθεί αίμα». Όμως η ομάδα που αδικήθηκε ήταν η ΑΕΚ. Η ΠΑΕ ΑΕΚ που τόσο ταλαιπωρείται, που φτάνει να αμφιβάλλει έντονα σχετικά με το αν θα καταφέρει ή όχι να βρει τα χρήματα για να παίξει στην Ευρώπη. Πάνω στην πλάτη αυτής της ΑΕΚ το σύστημα έχει μάθει χρόνια τώρα να κάνει παιχνίδι. Και να ασελγεί πάνω της. Διότι δεν τρέχει τίποτα.

Αν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ έκρινε τον τίτλο, η επιλογή του βοηθού Σωτηρόπουλου θα είχε σταθεί αφορμή ή αιτία για να «χυθεί αίμα».

Όμως η ομάδα που αδικήθηκε ήταν η ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ που τόσο ταλαιπωρείται, που φτάνει να αμφιβάλλει έντονα σχετικά με το αν θα καταφέρει ή όχι να βρει τα χρήματα για να παίξει στην Ευρώπη.

Πάνω στην πλάτη αυτής της ΑΕΚ το σύστημα έχει μάθει χρόνια τώρα να κάνει παιχνίδι. Και να ασελγεί πάνω της. Διότι δεν τρέχει τίποτα.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Για ακόμη μια φορά ένας διαιτητής αποφάσισε να της στερήσει το δικαίωμα να παίξει στο τερέν τις πιθανότητές της να καταλάβει την πρώτη θέση στα play offs. Αποφάσισε να της στερήσει το δικαίωμα να παίξει τις πιθανότητές της για να πολλαπλασιάσει το ευρωπαϊκό εισόδημά της, ακόμη και για να φτάσει μέχρι την φάση των ομίλων του Champions League, που θα τη λύτρωνε οικονομικά και θα της ανέβαζε στα ουράνια το ηθικό. Αυτό όμως είναι το περιβάλλον που ζει η ΑΕΚ, αυτή και η συμπεριφορά του περιβάλλοντος απέναντι στην ΑΕΚ.

Δεν έχει νόημα να αναπτύξει κανείς τεχνική ανάλυση για το ντέρμπι του Champions League. Διότι ο βοηθός άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού, για μια ομάδα που έπαιζε μόνο για ένα αποτέλεσμα, τη νίκη. Βεβαίως αυτό το τεχνητό εμπόδιο δεν θα αποδεικνυόταν αρκετό αν ο Καρνέζης δεν πραγματοποιούσε μια τόσο μεγάλη επέμβαση για να αποκρούσει τη βολίδα του Κάρλος, αν ο Κωστένογλου δεν έκανε το λάθος με τον Φούντα, ο οποίος έκανε διπλό λάθος, στην πάσα και στην επιλογή του να μην κάνει φάουλ στον Κουίνσι.

Όμως όλα αυτά η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να νιώθει ότι δεν θα της στερούσαν το δικαίωμα να νικήσει, αν ο διαιτητής της είχε δώσει αυτό που της άξιζε, αυτό που πέτυχε στο 15ο λεπτό στο τερέν.

Η ιστορία θα γράψει ότι για ακόμη μια φορά την ΑΕΚ δεν την άφησαν να παίξει στο Champions League. Και τίποτα δεν θα αλλάξει. Διότι τίποτα δεν άλλαξε. Αυτή ήταν, αυτή είναι και αυτή θα μείνει η αθάνατη ελληνική πραγματικότητα. Ηταν τέτοια και τον καιρό της δραχμής, είναι τέτοια και στην εποχή του euro…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x