Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Η αλήθεια για ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη και λοιπούς προβληματικούς «συγγενείς»

Η ώρα της αδειοδότησης μοιάζει με ώρα της αλήθειας για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μια επιτροπή της ΕΠΟ αναγκάζεται να βάλει τις ΠΑΕ και τους οπαδούς των ομάδων στην εποχή της αλήθειας. Και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη ζωή, στην υπόθεση του ποδοσφαίρου οι οπαδοί δεν έχουν να τα βάλουν με τους κακούς ξένους ή τις τράπεζες και τους τραπεζίτες.

Η ώρα της αδειοδότησης μοιάζει με ώρα της αλήθειας για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Μια επιτροπή της ΕΠΟ αναγκάζεται να βάλει τις ΠΑΕ και τους οπαδούς των ομάδων στην εποχή της αλήθειας.

Και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη ζωή, στην υπόθεση του ποδοσφαίρου οι οπαδοί δεν έχουν να τα βάλουν με τους κακούς ξένους ή τις τράπεζες και τους τραπεζίτες.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Στο ποδόσφαιρο οι Έλληνες μπορούν να τα βάλουν μόνο με αυτούς που έκαναν κακή διαχείριση στην εποχή του εύκολου χρήματος και δεν κατάφεραν να βάλουν τις ΠΑΕ στην εποχή του «ζω μόνο με όσα βγάζω και όχι από την τσέπη των μετόχων μου» ποδοσφαίρου, αλλά και με τους ίδιους τους εαυτούς τους, δηλαδή με το κακό τους το κεφάλι, με την παρωχημένη αντίληψή τους για την μπάλα, η οποία «ανάγκαζε» όλους τους παράγοντες να φτιάχνουν ίδιο ποδόσφαιρο σαν αυτό που έβρισκαν όταν παραλάμβαναν τις ομάδες.

Η Επιτροπή είναι αναγκασμένη να πει την αλήθεια στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Πανιώνιο, τον ΟΦΗ, την Κέρκυρα, σε όλες τις προβληματικές εταιρείες. Είτε καταφέρουν να τη «σκαπουλάρουν» με προσπάθειες της τελευταίας στιγμής είτε όχι, αυτές οι εταιρείες θα αναγκαστούν να αλλάξουν. Και το ευτύχημα είναι ότι μαζί τους αλλάζουν κεφάλι και οι οπαδοί, τουλάχιστον όσοι απομείνουν στις εξέδρες.

Όπως πολλά στην Ελλάδα, το ποδόσφαιρο έχει μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει, εφόσον η χώρα δεν καταρρεύσει πλήρως. Διότι αναγκάζεται να αλλάξει. Και επειδή αυτή η αναγκαστική αλλαγή δημιουργεί μια πρώτου μεγέθους ευκαιρία. Την ευκαιρία που δίνουν οι συνθήκες που δημιουργούνται για την αλλαγή της αντίληψης. Για πρώτη φορά στη ζωή των 33 ετών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου οι εταιρείες θα αναγκαστούν να φτιάξουν σοβαρά επιχειρηματικά σχέδια, θα αναγκαστούν να μιλήσουν για ανάπτυξη, για ακαδημίες, για προώθηση ταλέντων.

Και όλα αυτά οι ΠΑΕ θα τα πουν σε ανθρώπους που είναι έτοιμοι αλλά και νιώθουν αναγκασμένοι να ακούσουν και να υποστηρίξουν, ή τουλάχιστον να μην εναντιωθούν. Διότι δεν έχουν τίποτε άλλο να προτείνουν. Λεφτά δεν υπάρχουν. Ούτε λεφτάδες κυκλοφορούν πλέον εδώ. Το ποδόσφαιρο αναγκάζεται να αλλάξει μυαλό. Και επειδή το ποδόσφαιρο θα επιβιώσει, ό,τι κι αν γίνει στη χώρα, αυτή η καταστροφή στην Ελλάδα μπορεί να το βοηθήσει να γίνει καλύτερο.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x