Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Γιατί ο Δώνης είναι ο ιδανικός διάδοχος του Φερέιρα

Τα όσα γράφονται και λέγονται για φλερτ Παναθηναϊκού - Δώνη ή σκέψεις στον Παναθηναϊκό για Δώνη αν δεν μείνει ο Φερέιρα ή ενδιαφέρον του Δώνη να πάει στον Παναθηναϊκό ή όπως αλλιώς το πει κανείς, είναι ένα ντεζαβού από πέρυσι περίπου τέτοιο καιρό. Αν θυμάστε τα ίδια πάνω - κάτω λέγαμε και τότε, κανείς δεν ήξερε αν θα παρέμενε τελικά ο Φερέιρα και ο ίδιος ο Δώνης είχε ζητήσει μερικές μέρες διορία από τον κ. Σπανό για να του απαντήσει σχετικά με το μέλλον του στο Περιστέρι.

Τα όσα γράφονται και λέγονται για φλερτ Παναθηναϊκού - Δώνη ή σκέψεις στον Παναθηναϊκό για Δώνη αν δεν μείνει ο Φερέιρα ή ενδιαφέρον του Δώνη να πάει στον Παναθηναϊκό ή όπως αλλιώς το πει κανείς, είναι ένα ντεζαβού από πέρυσι περίπου τέτοιο καιρό. Αν θυμάστε τα ίδια πάνω - κάτω λέγαμε και τότε, κανείς δεν ήξερε αν θα παρέμενε τελικά ο Φερέιρα και ο ίδιος ο Δώνης είχε ζητήσει μερικές μέρες διορία από τον κ. Σπανό για να του απαντήσει σχετικά με το μέλλον του στο Περιστέρι. Και φέτος το ίδιο έκανε, αλλά αυτή τη φορά στον Ατρόμητο δεν έδειξαν την ίδια διάθεση να περιμένουν - απόλυτα σεβαστό αλλά και ρίσκο όσο νά’ ναι, αφού ο Δώνης είναι τρία χρόνια εκεί, έχει να παρουσιάσει έργο και μια κληρονομιά βαριά για τον διάδοχό του.

Εν πάσει περιπτώσει, ο Δώνης έχει (ξανα)φτιάξει το βιογραφικό του μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από την ΑΕΚ, τότε που είχε πάει μετά από πολύ σημαντικά πράγματα που είχε καταφέρει στη Λάρισα και δείχνει έτοιμος για να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Ειλικρινά όμως δεν ξέρω πόσο παραπάνω είναι π.χ. ο σημερινός Παναθηναϊκός με τα τόσα και τόσο σημαντικά προβλήματα κάθε είδους, σε σχέση με τον νοικοκυρεμένο Ατρόμητο - στη ζωή του προπονητή όμως υπάρχει πάντα το ρίσκο, υπάρχουν οι φιλοδοξίες, υπάρχει η πρόκληση και υπάρχει και μια ομάδα με την οποία αισθάνεσαι ένα συναισθηματικό δέσιμο ίσως από τότε που φόραγες τη φανέλα της.

Δεν ξέρω αν ο Δώνης θα καταλήξει στον Παναθηναϊκό, σε άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας, στην Κύπρο ή σε κάποια άλλη χώρα, ξέρω πάντως με σιγουριά ότι δουλειά θα βρει και με καλούς όρους. Δεν μπορώ φυσικά να γνωρίζω το τι θα γίνει αν πάει τελικά στον Παναθηναϊκό, αν θα πετύχει ή αν θα ξανακάνει ένα βήμα πίσω όπως συνέβη με την ΑΕΚ - ξέρω όμως ότι είναι δουλευταράς και θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να παρουσιάσει ένα σύνολο αξιόμαχο. Κι αν τελικά ο Φερέιρα αποφασίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του, έναν Δώνη θέλει ο Παναθηναϊκός για να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο: έναν προπονητή που έχει μάθει να πορεύεται όχι με σταρούμπες και μεταγραφές αεροδρομίου αλλά με χρήσιμους και πολυσύνθετους παίκτες, έναν προπονητή που θα κοιτάξει να πάρει το μάξιμουμ από το ρόστερ του, που θα αξιολογήσει τους πιτσιρικάδες και θα προωθήσει στην πρώτη ομάδα όσους έχουν τα φόντα να προσφέρουν σ’ αυτήν, έναν προπονητή που μπορεί να αναδείξει παίκτες και να φέρει λεφτά στα ταμεία της ομάδας με την πώληση μερικών εξ’ αυτών.

Κυρίως έναν προπονητή Έλληνα και γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, των ιδιαιτεροτήτων μιας μεγάλης ομάδας και της δυναμικής που έχει παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει: νομίζετε ότι ο Δώνης δεν ήταν περήφανος για όσα κατάφερε στον Ατρόμητο αλλά παράλληλα και στενοχωρημένος που η ομάδα έπαιξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό κυπέλλου κι από κοτζάμ Περιστέρι δεν μαζεύτηκαν ούτε 10 χιλιάδες άνθρωποι στο ΟΑΚΑ;

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x