Μιχάλης Τσόχος

«Παίζει» ο κάθε πικραμένος με τον πάγκο του Ολυμπιακού…

Όσο καλό έκανε στο πρεστίζ του Ολυμπιακού να ακούγεται το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, άλλο τόσο κακό του κάνει να ακούγεται ο καθένας για τον δικό του πάγκο. Διότι το να εμφανίζεται ο Ολυμπιακός να ενδιαφέρεται για κάθε Ισπανό της Primera δεν είναι κακό. Το να γράφεται ότι τον ενδιαφέρουν και 4-5 από την Β’ Ισπανίας πάει και έρχεται. Το να γράφονται όμως και συνταξιούχοι που κάνουν καριέρα τηλεσχολιαστή αρχίζει και γίνεται ενοχλητικό για το πρεστίζ του συλλόγου.

Όσο καλό έκανε στο πρεστίζ του Ολυμπιακού να ακούγεται το όνομα του προπονητή του Ερνέστο Βαλβέρδε για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, άλλο τόσο κακό του κάνει να ακούγεται και να γράφεται ο καθένας για τον πάγκο του.

Το να εμφανίζεται ο Ολυμπιακός να ενδιαφέρεται για κάθε Ισπανό προπονητή της Primera Division δεν είναι κακό.

Το να γράφεται ότι τον ενδιαφέρουν και τέσσερις πέντε προπονητές από την Β’ Ισπανίας ας πούμε ότι πάει και έρχεται.

Όταν αρχίσουν όμως και γράφονται και συνταξιούχοι προπονητές που έχουν κόψει την προπονητική εδώ και χρόνια και κάνουν καριέρα τηλεσχολιαστή ή ραδιοφωνικού παραγωγού, αρχίζει και γίνεται ενοχλητικό για το πρεστίζ του συλλόγου.

Του Μιχάλη Τσόχου

Διότι το ότι «ο Ολυμπιακός θέλει τον Βίκτορ Φερνάντεθ και τον φέρνει για διαπραγματεύσεις και για να συζητήσει μαζί του» που έγραψε ο ισπανικός Τύπος, δεν το διαβάζει μόνο ο Ισπανός φίλαθλος, ή ο φίλος του Ολυμπιακού, αλλά το διαβάζει ολόκληρη η επαγγελματική κοινωνία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου -από τους μάνατζερ και τους ποδοσφαιριστές, μέχρι τον τελευταίο που ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.

Και το να γράφεται για τον Κούπερ ή τον Σόλιντ ναι μεν δεν είναι τιμητικό, ναι μεν δεν προκαλεί θετικά σχόλια, αλλά δεν προκαλεί και χλευασμό. Ναι, η καριέρα και των δύο είναι στην κατιούσα, αλλά τέλος πάντων είναι σε ομάδες, τις προπονούν, έχουν συμβόλαιο μαζί τους (ο Κούπερ στην Τουρκία, ο Σόλιντ στο Βέλγιο) και εξακολουθούν να βγάζουν το ψωμί τους από την προπονητική. Και επειδή και οι δύο έχουν περάσει από την Ελλάδα, ακόμη και ο ξένος μάνατζερ αντιλαμβάνεται την σκοπιμότητα αυτής της επιλογής.

Την σκοπιμότητα της επιλογής Φερνάντεθ δεν την καταλαβαίνει κανείς άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Το μόνο που καταλαβαίνει είναι ότι στον Ολυμπιακό θέλανε Ισπανό προπονητή «σώνει και καλά». Ξεκίνησαν με τον Έμερι, έφτασαν μέχρι τον Μαρτίνεθ και τον Σαντοβάλ, πήγαν και στη Β’ Ισπανίας στον Όλτρα και τον Ντζούκιτς και τελικά πήραν κάποιον που εδώ και δύο χρόνια έχει κόψει το… σπορ της προπονητικής, προφανώς γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πείσει κάποιον από τους παραπάνω.

Και επειδή όλα αυτά τα γράφουν οι Ισπανοί και συνεπώς δεν ξέρω πόσο βάση έχουν, αν δεν έχουν, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τα διαψεύσει επίσημα και κατηγορηματικά. Διότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτός ο Φερνάντεθ -που έχει διαβάσει στον ισπανικό τύπο τις 15 τελευταίες μέρες τουλάχιστον 10 διαφορετικούς Ισπανούς προπονητές που εξετάζει ο Ολυμπιακός για τον πάγκο του- να σκέφτηκε να κυκλοφορήσει το όνομά του για να ξανασυζητηθεί, μήπως και τον θυμηθεί κανείς άλλος και του δώσει δουλειά.

Για αυτό λέω ότι αν ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται, καλό είναι να το διαψεύσει και επίσημα. Αν ασχολείται, είναι ασφαλώς δικαίωμά της διοίκησής του, αλλά ομολογουμένως ακόμη πιο περίεργη επιλογή κι από αυτές τις -έτσι και αλλιώς χαμηλού πήχη- επιλογές του Κούπερ και του Σόλιντ.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x