Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Αυτοί θα φουντάρουν ΠΑΟ και ΑΕΚ

Η ιστορία της υπόθεσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρη: λαμβάνει τα δάνεια που έχει ζητήσει ο Γιάννης Αλαφούζος για να βρει τα 7+ εκατ. ευρώ που χρειάζονται προκειμένου να πάρει την άδεια UEFA το κλαμπ; Παίρνει ο Παναθηναϊκός την άδεια, παίζει στην Ευρώπη...

Η ιστορία της υπόθεσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρη: λαμβάνει τα δάνεια που έχει ζητήσει ο Γιάννης Αλαφούζος για να βρει τα 7+ εκατ. ευρώ που χρειάζονται προκειμένου να πάρει την άδεια UEFA το κλαμπ;

Παίρνει ο Παναθηναϊκός την άδεια, παίζει στην Ευρώπη και βλέπει το σχέδιο Αλαφούζου να εξελίσσεται εκ των υστέρων με ρεαλιστικές παραδοχές, με προσδοκίες υψηλών εσόδων και με την ελπίδα να στηρίξει μαζικά η πλατιά μάζα των φίλων του Τριφυλλιού αυτή την προσπάθεια που θα δημιουργήσει την προοπτική να καταφέρει να ζει ο σύλλογος μόνο από τα έσοδά του.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Δεν τα καταφέρνει ο Αλαφούζος με τα δάνεια; Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν παίρνει την άδεια και αυτομάτως αλλάζει προδιαγραφές λειτουργίας, είτε καταφέρει εκ των υστέρων να αποφύγει την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών είτε όχι.

Το ίδιο ξεκάθαρη πρέπει να γίνει η υπόθεση και για την ΑΕΚ, για να μην υπάρχουν οι σκόπιμες και μη, τεχνητές και μη παρανοήσεις: Συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος ο Πέτρος Παππάς και ο Νίκος Νοτιάς, όπως και το μέγεθος της ευθύνης που έχουν απέναντι στην ΑΕΚ ως οι βασικοί μέτοχοι και βασικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάστασή της; Βάζουν τα περίπου 3 εκατ. ευρώ, καταφέρνει η ΠΑΕ ΑΕΚ να πάρει την άδεια UEFA και βλέπει μετά να εξελίσσεται το σχέδιο που εκπονεί εδώ και μήνες ο Νικολαΐδης για την επιβίωση και την ανασυγκρότηση της εταιρείας που χρηματοδοτεί την ΑΕΚ. Δεν βάζουν αυτοί οι δύο τα λεφτά που λείπουν;

Η ΑΕΚ χάνει την άδεια UEFA, αλλάζει προδιαγραφές, θα δώσει μάχη χωρίς σημαντικές ελπίδες για να γλιτώσει την ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών και, ως φυσική συνέπεια, συρρικνώνεται τόσο, ως εταιρικό μέγεθος, που αμφιβάλλει κανείς πολύ έντονα για την συνέχιση της ύπαρξης της ΠΑΕ.

Φτάσαμε στην εποχή που δεν γίνονται θαύματα. Στην εποχή της κατάρριψης των «είναι πολύ μεγάλο μαγαζί για να χαθεί» δογμάτων. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι και οι δύο ΠΑΕ βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού επειδή οι βασικοί μέτοχοί τους τις εγκατέλειψαν στο έλεός τους.

Ωραίες οι προσπάθειες των διαφόρων υπερασπιστών να αλλάξουν την αλήθεια, μόνο που έχει αλλάξει η εποχή: η αλήθεια δεν κρύβεται και, κυρίως, διαδίδεται. Κι αν οι δύο ΠΑΕ μικρύνουν και αποβληθούν από την Ευρώπη, η απόδοση των ευθυνών θα φωτίσει αυτούς που τις έχουν. Και όχι αυτούς στους οποίους στρέφουν το φως τους οι τηλεκατευθυνόμενοι προβολείς ασφαλείας των μετόχων τους.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x