Μιχάλης Τσόχος

H βραδιά που ο Ολυμπιακός έγινε μεγάλο φαβορί!

Δεν ξέρω πόσο καιρό έχει να συμβεί. Σίγουρα πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω, πιθανότατα πάνω από 10 για να βρούμε τον μπασκετικό Ολυμπιακό και τον μπασκετικό Παναθηναϊκό στη θέση που βρίσκονται σήμερα. Ο πρώτος, δηλαδή, να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο δεύτερος απλώς το αουτσάιντερ.

Δεν ξέρω πόσο καιρό έχει να συμβεί.

Σίγουρα πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω, πιθανότατα πάνω από 10 για να βρούμε τον μπασκετικό Ολυμπιακό και τον μπασκετικό Παναθηναϊκό στη θέση που βρίσκονται σήμερα.

Ο πρώτος, δηλαδή, να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο δεύτερος απλώς το αουτσάιντερ.

Του Μιχάλη Τσόχου

Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρωτάθλημα τελείωσε, αλλά σημαίνει ότι για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.

Και βέβαια, όχι μόνο γιατί είναι μπροστά 2-1 στο σκορ, ούτε καν γιατί στο τρίτο ματς στο ΣΕΦ νίκησε δια περιπάτου. Αλλά κυρίως για την εικόνα των δύο ομάδων σε αυτούς τους τρεις τελικούς. Ο Ολυμπιακός συνεχώς βελτιώνεται και ο Παναθηναϊκός δείχνει από ματς σε ματς όλο και πιο κουρασμένος. Η μία ομάδα, η κόκκινη μοιάζει να βρίσκεται σε κατάσταση σπριντ και η άλλη, η πράσινη, σε ρυθμούς μαραθωνίου.

Αν ο ΠΑΟ έχει στο φινάλε του… μαραθώνιου τις δυνάμεις για ένα πολύ δυνατό σπριντ τότε ίσως τα καταφέρει. Αν όχι, μοιάζει σχεδόν αδύνατο ο Ολυμπιακός να χάσει δύο συνεχόμενα ματς. Χώρια που ο Ολυμπιακός παίζει αυτούς του τελικούς με 10 παίκτες, ενώ ο Παναθηναϊκός με 6-7 παίκτες.

Όταν ο Ίβκοβιτς είπε πριν μερικές ημέρες ότι όσο θα κυλούν οι τελικοί τόσο θα φαίνεται περισσότερο η διαφορά στην ενέργεια των δύο ομάδων, ήταν κάτι που τουλάχιστον στον τρίτο τελικό επιβεβαιώθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο.
Διότι δεν είναι η διαφορά στο σκορ, αλλά η διαφορά στην εικόνα και την απόδοση των δύο ομάδων στον τρίτο τελικό που σε κάνουν να πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να αυτοκτονήσει για να το χάσει.

Η φανέλα του Παναθηναϊκού και 2-3 τεράστιοι παίκτες του (κυρίως ο Διαμαντίδης, ο οποίος σχεδόν μόνος του νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο τελικό) είναι τα μοναδικά πράγματα που σε κάνουν να έχεις κάποιες αμφιβολίες για το αν ο Ολυμπιακός θα σηκώσει αυτό το τρόπαιο, αργά ή γρήγορα.

Διότι ο Ολυμπιακός και με τον αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης, δεν μοιάζει… ικανός να χάσει αυτό το πρωτάθλημα που τόσο πολύ το θέλει από έναν ή δύο παίκτες, όσο μεγάλοι κι αν είναι αυτοί.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x