Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Αυτόν τον Ολυμπιακό, θα τον χειροκροτήσουν και Παναθηναϊκοί

Οι σημερινές ενεργές γενιές των φίλων του μπασκετικού Παναθηναϊκού είναι οι πιο μορφωμένες μπασκετικά συγκριτικά με τις γενιές των φίλων των άλλων μπασκετικών ομάδων. Πώς να μη συνέβαινε, να μη συμβαίνει αυτό, με το μπάσκετ που τους μαθαίνει τόσα χρόνια τώρα ο Ομπράντοβιτς;

Οι σημερινές ενεργές γενιές των φίλων του μπασκετικού Παναθηναϊκού είναι οι πιο μορφωμένες μπασκετικά συγκριτικά με τις γενιές των φίλων των άλλων μπασκετικών ομάδων.

Πώς να μη συνέβαινε, να μη συμβαίνει αυτό, με το μπάσκετ που τους μαθαίνει τόσα χρόνια τώρα ο Ομπράντοβιτς;

Ακριβώς όμως επειδή έχουν τέτοια μπασκετική μόρφωση, αν το χάσουν το φετινό πρωτάθλημα, θα είναι πολλοί οι φίλοι του Παναθηναϊκού που θα χειροκροτήσουν τον νέο πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Ήταν άλλωστε πολλοί και αυτοί που παρακολούθησαν τον τελικό της Euroleague και χάρηκαν με την κατάληξή του, έστω και αν δεν πανηγύρισαν ή δεν χειροκρότησαν. Διότι και αυτοί, έχω συναναστραφεί αρκετούς, σέβονται το μπάσκετ που βλέπουν από τον Ολυμπιακό των τελευταίων μηνών. Τον αναγνωρίζουν.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε την καλύτερη σειρά τελικών ολόκληρης της Ευρώπης, ίσως την δεύτερη καλύτερη σειρά μετά του ΝΒΑ, όπως σχολιάζουν οι ειδικοί. Θα είναι μεγάλη νίκη για αυτή τη σειρά να τελειώσει με τον ηττημένο να αναγνωρίζει τον νικητή, είτε είναι κόκκινος είτε είναι πράσινος αυτός. Θα είναι μεγάλη υπόθεση ειδικά σε αυτή, την άθλια εποχή που ζούμε.

Η άνετη νίκη του Ολυμπιακού στον τρίτο τελικό της Κυριακής δίνει προβάδισμα στην ομάδα του Ίβκοβιτς. Όχι μόνο επειδή θα δώσει στο σπίτι της τον τελευταίο τελικό αν χρειαστεί, αλλά και λόγω της εικόνας του Ολυμπιακού. Είναι, πρώτη από όλες, η ενέργειά του αυτή που του δίνει, από τον πρώτο τελικό, το φυσιολογικό προβάδισμα.

Είναι ευχή το τέλος της σειράς να βρει τους ηττημένος να χειροκροτούν τους νικητές σε όποια έδρα και όποιοι κι αν είναι. Δεν το έχει ανάγκη μόνο ο αθλητισμός. Το έχει ανάγκη η κοινωνία.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x