Μιχάλης Τσόχος

«O Περέιρα νέος προπονητής του Ολυμπιακού…»

Γενικά στον Ολυμπιακό, από την αρχή της αναζήτησης του διαδόχου του Ερνέστο Βαλβέρδε, είχαν στα υπόψιν τους την πορτογαλική σχολή. Και σοφά νομίζω, διότι και κοντά στην ισπανική είναι και κυρίως γιατί οι Πορτογάλοι προπονητές είναι συνήθως άρτια καταρτισμένοι και βέβαια, όπως έχει αποδειχτεί, προσαρμόζονται εύκολα στην ελληνική πραγματικότητα. Του Μιχάλη Τσόχου

Γενικά στον Ολυμπιακό, από την αρχή της αναζήτησης του διαδόχου του Ερνέστο Βαλβέρδε, είχαν στα υπόψιν τους την πορτογαλική σχολή.

Και σοφά νομίζω, διότι και κοντά στην ισπανική είναι και κυρίως γιατί οι Πορτογάλοι προπονητές είναι συνήθως άρτια καταρτισμένοι και βέβαια, όπως έχει αποδειχτεί, προσαρμόζονται εύκολα στην ελληνική πραγματικότητα.

Δείτε ας πούμε δύο πρώην προπονητές της Πόρτο, τον Σάντος και τον Φερέιρα, πόσο ταίριαξαν και πόσο αγαπητοί έγιναν στην Ελλάδα και τις ομάδες που δούλεψαν.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με τον Ντομίνγκος Πιασένσια και ότι πριν από 15 μέρες είχε παίξει και το όνομα του Βίτορ Περέιρα της Πόρτο. Το τελευταίο όνομα που… έσκασε από την Πορτογαλία για τον Ολυμπιακό ήταν αυτό του Ζαρντίμ της Μπράγκα. Το νέο παιδί-θαύμα των πορτογαλικών πάγκων (μόλις 37 ετών) το πρωί εμφανίστηκε ως υποψήφιος για τον Ολυμπιακό και το απόγευμα είχε ήδη λύσει τη συνεργασία του με την Μπράγκα και ήταν ελεύθερος.

Τα όσα μετέδιδαν οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι ταίριαζαν γάντι με τις εξελίξεις και ο Ζαρντίμ έμοιαζε πολύ πιθανό να είναι ο διάδοχος του Βαλβέρδε. Ψάχνοντας λοιπόν πράγματα για τον Ζαρντίμ στην Πορτογαλία, διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση είχε διαφοροποιηθεί.

Η απάντηση στο ερώτημα προς Πορτογάλους δημοσιογράφους για το τι προπονητής είναι ο Ζαρντίμ έδινε την εξής απάντηση: «Μην ρωτάς τι προπονητής είναι ο Ζαρντίμ γιατί αυτός μάλλον θα πάει στην Πόρτο, Να ρωτάς τι προπονητής είναι ο Βίτορ Περέιρα της Πόρτο που μάλλον θα πάει στον Ολυμπιακό…»

Και η εξήγηση είναι απλή: Για μεγάλο διάστημα υπήρχε θέμα προπονητή στην Πόρτο και αλλαγής του Περέιρα παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τελικά ο Ντα Κόστα, ο πρόεδρος της Πόρτο είχε πείσει τους Πορτογάλους δημοσιογράφους που εκτιμούσαν ότι θα τον άλλαζε ότι θα τον κρατούσε. Όταν σχεδόν πείστηκαν όλοι ότι ο Περέιρα θα είναι στον πάγκο της Πόρτο και του χρόνου, έσκασε η βόμβα. Τις επόμενες ώρες, ίσως και ημέρες, γιατί ο Περέιρα κάνει διακοπές αυτές τις μέρες και θέλει να το ψήσει λίγο το ψάρι στα χείλη του Ντα Κόστα, αναμένεται να ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας του με την Πόρτο και αμέσως μετά η πρόσληψη του Ζαρντίμ.

Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος για τον Ολυμπιακό και τον Περέιρα, έναν τεχνικό που οι ερυθρόλευκοι και έχουν προσεγγίσει πριν μερικές ημέρες και τον ήθελαν πολύ από την πρώτη στιγμή. Και όπως μαθαίνω η δουλειά είχε σχεδόν κλείσει με την προυπόθεση να μείνει ελεύθερος ο Περέιρα από την Πόρτο την βραδιά του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, επί γερμανικού εδάφους…

Τέλος πάντων οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι που μέχρι στιγμής έχουν αποδειχτεί απολύτως έγκυροι και πιο αληθινοί και από τον ίδιο τον Ολυμπιακό στην περίπτωση του Ντομίνγκος, είναι σχεδόν σίγουροι. «Ο Ζαρντίμ πάει στην Πόρτο, η οποία λύνει την συνεργασία με τον Περέιρα, που πάει στον Ολυμπιακό». Για να δούμε αν θα βγουν αληθινοί…

Το θεωρούν, πάντως, τόσο σίγουρο που το μόνο που αναρωτιούνται είναι αν ο Περέιρα θα πληρώνεται σε ευρώ ή σε δραχμές από τον ελληνικό σύλλογο.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x