Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Μεγάλη νίκη για τον αθλητισμό αυτός ο Ολυμπιακός!

Κανείς οφείλει να ξεκινήσει την προσέγγιση αυτού που παρακολουθήσαμε στο ΣΕΦ, σε συνέχεια αυτών που είχαμε παρακολουθήσει σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, με την επανάληψη της διαπίστωσης ότι είμαστε, οι Ελληνες, πολύ τυχεροί που είδαμε τέτοιο μπάσκετ αυτή την εποχή στα δικά μας γήπεδα. Πέρα από όλα τα άλλα αυτή, η σειρά των τελικών, ήταν μια κοινωνική προσφορά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού προς τους Ελληνες. Μια ψυχαγωγική ανάσα σε μια εποχή που τόσο τις έχουμε ανάγκη.

Κανείς οφείλει να ξεκινήσει την προσέγγιση αυτού που παρακολουθήσαμε στο ΣΕΦ, σε συνέχεια αυτών που είχαμε παρακολουθήσει σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, με την επανάληψη της διαπίστωσης ότι είμαστε, οι Ελληνες, πολύ τυχεροί που είδαμε τέτοιο μπάσκετ αυτή την εποχή στα δικά μας γήπεδα.

Πέρα από όλα τα άλλα αυτή, η σειρά των τελικών, ήταν μια κοινωνική προσφορά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού προς τους Ελληνες.

Μια ψυχαγωγική ανάσα σε μια εποχή που τόσο τις έχουμε ανάγκη.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Είναι μεγάλη νίκη για το ελληνικό μπάσκετ αυτό που συνέβη στους τελικούς της Α1, σε συνέχεια αυτού που είχε συμβεί στην Euroleague. Όχι μόνο επειδή αυτό που συνέβη εξασφαλίζει στο μπάσκετ ότι θα συνεχίσουν και οι δύο οικογένειες-χορηγοί του, οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι για ακόμη έναν χρόνο, χρηματοδοτώντας ουσιαστικά το μπάσκετ για ακόμη μια χρονιά και προσφέροντας στους φίλους των δύο ομάδων μια παράταση καλής ζωής, αλλά και επειδή ο φετινός Ολυμπιακός έστειλε το πιο αισιόδοξο μήνυμα που θα μπορούσε να πάρει το μπάσκετ και ο ομαδικός αθλητισμός αυτή την εποχή: γίνεται και χωρίς μεγάλα έξοδα για ακριβά ψώνια.

Γίνεται και δίχως μεταγραφές αεροδρομίου και λαμπερούς ΝΒAers. Γίνεται και με Ελληνες. Γίνεται και με πιτσιρικάδες Ελληνες. Αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα που θα μπορούσε να πάρει ο επαγγελματικός αθλητισμός αυτή την εποχή. Και το καλύτερο μήνυμα που θα μπορούσε να δώσει στην κοινωνία ο αθλητισμός αυτή την εποχή: γίνεται και χωρίς πολλά λεφτά, γίνεται να έχεις καλή ζωή κι όταν δεν κάνεις ακριβή ζωή, γίνεται και με Ελληνες.

Είναι μεγάλη υπόθεση που αυτός ο Ολυμπιακός τα κατάφερε απέναντι σε έναν μεγάλο Παναθηναϊκό και όχι απέναντι σε μια ξεπεσμένη έκδοση της καλύτερης ελληνικής ομάδας όλων των εποχών σε συλλογικό επίπεδο. Το λέει το κλισέ: η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Είναι μεγάλη υπόθεση που η χθεσινή ήταν μια περήφανη εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό, που έφτασε σε ένα σουτ να πλησιάσει πολύ ακόμη μια ιστορική ανατροπή. Είναι σημαντικό για τη συνέχεια αυτής της ομάδας. Για να μη τη χάσουμε. Για να εξελιχθεί ομαλά και να μην κινδυνεύσει η προοπτική της.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση που ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι κοιμούνται πλέον με τα τρόπαια – καημούς τους. Διότι διαφορετικά θα είχε ηττηθεί ο τρόπος τους, ο οποίος δεν άλλαξε ποτέ. Κι επειδή, δυστυχώς, ειδικά στην Ελλάδα, η διαδρομή χαρακτηρίζεται επιτυχημένη μόνο όταν καταλήγει σε τρόπαια, αυτά τα παιδιά, δύο κανονικοί άνθρωποι με αγαθές προθέσεις στον επαγγελματικό αθλητισμό, χαρακτηρίζονται πλέον επιτυχημένοι. Ευτυχώς!

Αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για τον αθλητισμό, διότι κρατά ζωντανή την προοπτική να εμφανιστούν κι άλλοι σοβαροί άνθρωποι στη ζωή του για να τον χρηματοδοτήσουν.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x