Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Η ζημιά από τον Ίβκοβιτς βάζει σε κίνδυνο την παναθηναϊκή ζωή του Ομπράντοβιτς

Είναι δουλειά άλλων, πιθανόν των ιστορικών του μέλλοντος, να βάλουν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ειδικά τα επιτεύγματά του με τον Παναθηναϊκό στη θέση που του πρέπει στη βιτρίνα των μεγαλύτερων, διαχρονικά, επιτυχιών στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Είναι δουλειά άλλων, πιθανόν των ιστορικών του μέλλοντος, να βάλουν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ειδικά τα επιτεύγματά του με τον Παναθηναϊκό στη θέση που του πρέπει στη βιτρίνα των μεγαλύτερων, διαχρονικά, επιτυχιών στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Είναι πολύ εύκολο για εμάς όμως, δίχως κανέναν κίνδυνο, να φτάσουμε μπροστά στη διαπίστωση ότι αυτή την περίοδο γινόμαστε μάρτυρες μιας κρίσιμης, έως και καθοριστικής καμπής στην πορεία του πιο επιτυχημένου προπονητή που εμφανίστηκε ποτέ σε ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Αν ζούμε το τέλος της επαγγελματικής σχέσης του Ομπράντοβιτς με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είμαστε τυχεροί που αυτό λαμβάνει τη σημερινή τροπή του. Διότι αυτό το τέλος θα είναι πιο μεγαλοπρεπές εκείνου που θα έβαζαν στη σχέση τους μετά από την κατάκτηση ενός, δύο ή τριών τροπαίων.

Η εικόνα του ξενοδοχείου το βράδυ της Κυριακής, και όσες θα προστεθούν αν συμβεί το σημερινό αδιανόητο για τους φίλους του «τριφυλλιού» και αποχωρήσει, θα είναι ένα μεγάλο τέλος, διότι ο Ομπράντοβιτς εισπράττει αυτά τα συναισθήματα μετά από αποτυχημένες προσπάθειες κατάκτησης της Euroleague και του ελληνικού πρωταθλήματος, και όχι πάνω στη χαρά των πανηγυρισμών μιας επιτυχίας.

Η μεγαλύτερη «ζημιά» που έπαθε ο Ομπράντοβιτς είναι αυτή που του κατάφερε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με την υπέρβασή του. Αυτό το κίνημα, όπως το χαρακτήρισε ο «Ντούντα», της δημιουργίας ομάδων που θα κοστίζουν χαμηλά και θα στελεχώνονται από Ελληνάκια, είναι «εχθρός» της μεθόδου του «Ζοτς».

Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τον πείσει αυτή η εξαίρεση, όπως την αντιλαμβάνεται ο Ομπράντοβιτς, της υπέρβασης που έκανε ο Ολυμπιακός ότι πρέπει να μπει στο τριπάκι να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Γι’ αυτό και δεν μοιάζει εύκολο να πείσουν οι Γιαννακόπουλοι τον Ομπράντοβιτς να υποστηρίξει το πλάνο της μείωσης του κόστους ζωής της ομάδας στα 12 εκατ. ευρώ ετησίως.

Δεν μοιάζει όμως καθόλου απίθανο να βγάλουν άκρη και να συνεχίσουν μαζί. Διότι είναι τέτοιοι οι δεσμοί μεταξύ τους, κι είναι τέτοιος ο δεσμός του Ομπράντοβιτς και της οικογένειάς του με τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x