Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Σφαλιαρούτσκι

16 Ιουνίου, βράδυ, Βαρσοβία. Ελλάδα και Ρωσία αναμετρώνται στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί και η πρόκριση μιας εκ των δύο στα προημιτελικά του Euro. Όπως είναι φυσικό τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα.

16 Ιουνίου, βράδυ, Βαρσοβία. Ελλάδα και Ρωσία αναμετρώνται στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί και η πρόκριση μιας εκ των δύο στα προημιτελικά του Euro. Όπως είναι φυσικό τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα.

Στα πρώτα 20 λεπτά δεν υπάρχουν φάσεις και το ματς χαρακτηρίζεται από πολλές λάθος πάσες και ανούσια τζαρτζαρίσματα στο χώρο του κέντρου. Στο 24’ ο Μανιάτης κάνει ένα καθυστερημένο τάκλιν στον Αρσάβιν, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει. Φεύγοντας με σπριντ από την άμυνά του στον τόπο του συμβάντος καταφθάνει ο Αλεξέι Σφαλιαρούτσκι (δίδυμος αδελφός του Βασίλι Μπερεζούτσκι, ο οποίος άλλαξε το επίθετό του για να ξεφύγει από τη σκιά του -διασημότερου απ’ αυτόν- αδελφού του) και κάνει μανούρα στον Μανιάτη φωνάζοντας. Ο Έλληνας μέσος δεν δίνει συνέχεια στο συμβάν, μέχρι που ο Αλεξέι παίρνει ένα μπουκάλι με νερό από το ιατρικό τιμ -που στο μεταξύ είχε καταφθάσει για να ελέγξει αν έχει κάτι ο Αρσάβιν- και του το πετάει στα μούτρα.

Το παιχνίδι (παραδόξως) συνεχίζεται και ένα λεπτό αργότερα ο Καραγκούνης συγκρούεται με τον Σφαλιαρούτσκι διεκδικώντας την μπάλα. Ο τελευταίος σηκώνεται από το χορτάρι με άγριες διαθέσεις και αρχίζει να βρίζει στα ρωσικά. Η «τυπάρα» του απαντάει «τι θε ρε, θα μας κάνεις και μαθήματα; Αφού με έσπρωξες...» για να πάρει ως απάντηση ένα ξεγυρισμένο, ελληνικότατο «παλιοκουμούνι!». Εμβρόντητος ο αρχηγός της εθνικής μόλις που προλαβαίνει να ψελλίσει «Εγώ; Αφού εσείς είστε τα κουμούνια... ήσασταν τουλάχιστον πριν εκλεγεί ο Γιέλτσιν και παρέα με το λόμπι των ιδιωτικοποιήσεων σας γ@μίσει τη ζωή». Ο Ρώσος σηκώνεται και τον αρχίζει «στις γρήγορες». Οι θεατές παρακολουθούν αποσβολωμένοι για δευτερόλεπτα την απραξία των υπολοίπων, μέχρι που τελικά βλέπουν τον πρωταγωνιστή της χειροδικίας να φεύγει για τ’ αποδυτήρια και τον διαιτητή να διακόπτει το παιχνίδι.

Από όσα έγιναν εκ των υστέρων γνωστά, ο Σφαλιαρούτσκι είχε κλειδωθεί στην τουαλέτα των αποδυτηρίων από την οποία απέδρασε σπάζοντας την πόρτα με στριφογυριστή, Τσακι-Τσανική κλωτσιά, και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Αυτόπτες μάρτυρες τον άκουσαν να μιλάει στο τηλέφωνο σε κάποιον λέγοντας «σύντροφε, στείλε 100 ταβάριτς εδώ πέρα γιατί έχω πρόβλημα. Κάποιοι αμφισβητούν την αστική μου ευγένεια και την ορθότητα των επιχειρημάτων μου». Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Ρώσος προπονητής αρκέστηκε να δηλώσει: «O κύριος Καραγκούνης προκαλούσε από την αρχή του αγώνα τον ποδοσφαιριστή μας βάζοντας το δάχτυλο στη μύτη του και απειλώντας τον ότι αν παίξουν τον αγώνα στο Playstation θα τον κάνει “μία χόρτα”. Εάν θέλετε να τον καταδικάσουμε για την πράγματι ατυχή στιγμή, καταδικάστε και εσείς πρώτα τις προκλήσεις του δικού σας παίκτη, αλλιώς δεν είστε τίποτε άλλο από θλιβεροί υποκριτές σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους για το συμβάν, ο -εμφανώς προβληματισμένος- αρχηγός της εθνικής περιορίστηκε στα εξής: «Ακούς εκεί να με πει “παλιοκουμούνι”... Αυτή τη λέξη είχα να την ακούσω από τότε που την έλεγε η θεούκλα ο “κυρ-Bill” στον Αποστόλη της “Ελληνοφρένειας”...».

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x