Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Ένα ματς που κράτησε μόλις 6 λεπτά

Αδίκησαν κατάφορα τους εαυτούς τους, τη δουλειά, την προσπάθειά τους οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της Εθνικής. Πέταξαν σε διάστημα 6 λεπτών στα σκουπίδια ένα ολόκληρο παιχνίδι, αυτό που ήταν, όπως και οι ίδιοι αντιλαμβάνονταν, ο «τελικός», δηλαδή το ματς που θα καθόριζε τη μοίρα τους στο Euro 2012.

Αδίκησαν κατάφορα τους εαυτούς τους, τη δουλειά, την προσπάθειά τους οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της Εθνικής.

Πέταξαν σε διάστημα 6 λεπτών στα σκουπίδια ένα ολόκληρο παιχνίδι, αυτό που ήταν, όπως και οι ίδιοι αντιλαμβάνονταν, ο «τελικός», δηλαδή το ματς που θα καθόριζε τη μοίρα τους στο Euro 2012.

Το πρώτο λάθος ανήκει στον προπονητή.

Διάλεξε να εμπιστευθεί την ευθύνη της εστίας σε έναν τερματοφύλακα που δεν είχε τεκμηριώσει τον ισχυρισμό ότι είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα ή ο καταλληλότερος για την Εθνική. Και προδόθηκε από την επιμονή του.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Δυστυχώς για τον Φερνάντο Σάντος αυτό δεν ήταν το μοναδικό του σοβαρό λάθος στο ματς με τους Τσέχους. Ηταν και η επιλογή του ντεφορμέ Χολέμπας, του δυσλειτουργικού Σαμαρά και του Φωτάκη, που όχι απλώς δεν τον δικαίωσαν για την εμπιστοσύνη, αλλά, το αντίθετο, τον άφησαν εκτεθειμένο.

Μετά το 2-0, η Ελλάδα είχε να ανέβει βουνό. Δεν είναι περίεργο που δεν τα κατάφερε, γι’ αυτό και η κριτική πρέπει να τοποθετηθεί σε αυτό το πλαίσιο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να τα καταφέρει μια ομάδα σαν την ελληνική στην τελική φάση του Euro, απέναντι στην Τσεχία και με τόσους παίκτες σε μέτρια βραδιά να γυρίσει το 2-0.

Ο Σάντος επέλεξε να γεμίσει την περιοχή, να φορτώσει επιθετικούς, με συνέπεια να μη βρεθεί ποτέ ο παίκτης που θα συνδέσει τη μεσαία με την επιθετική γραμμή, που θα βοηθούσε στην ανάπτυξη, που θα έκανε την Ελλάδα πιο απειλητική, που θα επιχειρούσε σουτ. Κάπως έτσι η Εθνική έγινε μονοδιάστατη και προβλέψιμη, περιμένοντας τα πάντα από τις βαθιές μπαλιές του Κατσουράνη.

Είναι πολύ κρίμα που δεν κατάφερε η Ελλάδα να παίξει τις πιθανότητες σε αυτό το ματς, που έφυγε αδιάβαστη από το 6o λεπτό. Γι’ αυτό που της συνέβη όμως δεν μπορεί να τα έχει με κανέναν άλλο, παρά μόνο με τον εαυτό της. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Μανιάτης και ο Κατσουράνης δεν θα μπορούσαν να αποδειχθούν αρκετοί για να γυρίσουν ένα παιχνίδι που ήταν 2-0 στο 6’.

Αυτή η Εθνική θα μπορούσε να κάνει πολύ καλύτερα πράγματα απέναντι στους Τσέχους. Όλα όμως πήγαν περίπατο μέσα σε μόλις 6 λεπτά…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x