Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Αυτοί είναι οι Ρώσοι!

Λαέ της Ευρώπης, το ξέρω πως ψεύδονται αισχρά όσοι λένε πως δεν σου καίγεται καρφί για το παιχνίδι του Σαββάτου μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας. Ξέρω πως θα το παρακολουθήσεις, ξέρω πως θες να στηρίξεις μία από τις δύο ομάδες, αλλά δεν ξέρεις ακόμα ποια. Επιθυμείς να ρίξεις την «ποδοσφαιρική σου ψήφο», λαέ της Ευρώπης, κι εγώ γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Λαέ της Ευρώπης, το ξέρω πως ψεύδονται αισχρά όσοι λένε πως δεν σου καίγεται καρφί για το παιχνίδι του Σαββάτου μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας. Ξέρω πως θα το παρακολουθήσεις, ξέρω πως θες να στηρίξεις μία από τις δύο ομάδες, αλλά δεν ξέρεις ακόμα ποια. Επιθυμείς να ρίξεις την «ποδοσφαιρική σου ψήφο», λαέ της Ευρώπης, κι εγώ γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι αυτό. Γιατί στο παιχνίδι αυτό η (έστω εκ του μακρόθεν) υποστήριξη μετράει σε σημείο που ένας ευρύς πνευματικός συντονισμός μπορεί να καθορίσει ακόμα και το αποτέλεσμα.

Με αυτό το δεδομένο θα ήθελα πριν πάρεις την τελική σου απόφαση να σου πω δυο πράγματα που πιστεύω ότι οφείλεις να ξέρεις για τους Ρώσους. Όχι ότι σκοπεύω να τους διαβάλλω, δεν νοούνται τέτοιες πρακτικές στα πλαίσια της μεγάλης ποδοσφαιρικής δημοκρατίας, αλλά να... υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν μπορούν να μείνουν άλλο κρυφές:

Εν αρχή ην ο Μαλαφέεβ, ο τερματοφύλακας. Το ήξερες, λαέ της Ευρώπης, ότι αυτός ο τύπος δεν είναι μόνος του; Έχει συνιστώσα ο κύριος... Ναι, ναι, όπως τ’ ακούς! Ακινφέεβ την λένε, διεκδικούσε τη θέση του μέχρι τελευταία στιγμή και θα τη διεκδικήσει ξανά σε πρώτη ευκαιρία. Φαντάσου πολυγλωσσία, βάλε με το μυαλό σου τι προβλήματα προκαλεί! Που να βγουν δηλαδή στην επιφάνεια και οι παλιότερες συνιστώσες, από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κάτι Χάριν, κάτι Φιλιμόνοβ, κάτι Ντασάεφ και δε συμμαζεύεται...

Μετά έχουμε τον κύριο Ντενίσοφ, τον αμυντικό χαφ. Γνωρίζεις, λαέ της Ευρώπης, ότι ο εν λόγω είχε αμφισβητήσει ανοιχτά το 2010 την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής από τον Άντβοκαατ, ισχυριζόμενος ότι «δεν είναι δυνατόν να προσλαμβάνονται ξένοι για να πουν στους Ρώσους πως πρέπει να παίζουν» και προτρέποντας τους συμπαίκτες του να «τον καταργήσουν στην πράξη», κάνοντας δηλαδή ό,τι γουστάρουν στο γήπεδο;

Να πάμε και στον κύριο Ζιριανόφ. Μήπως έχει τύχει να πληροφορηθείς ότι ο συγκεκριμένος ηγείτο επί χρόνια της περίφημης «Λέσχης Μόσχαμπεργκ», μέλη της οποίας ήταν πάικτες της εθνικής και διακεκριμένοι Ρώσοι επιχειρηματίες; Τι έκανε αυτή; Συνεδρίαζε δύο φορές το χρόνο, οργανώνοντας το σχέδιο που θα έβγαζε τη χώρα από το ρούβλι και θα την ανάγκαζε να υιοθετήσει το δολάριο Λιμνούπολης, καταδικάζοντας έτσι τους συμπατριώτες του σε ανείπωτη φτώχεια και ανέχεια για δεκαετίες.

Δεν σου φτάνουν αυτά; Άντε, να σου πω και για το καμάρι της εθνικής, την αρχηγάρα τον Αρσάβιν. Σου είπε ποτέ κανένας ότι ο κυρ-Αντρέι, εκτός από το να τρολάρει τους φανς του στο προσωπικό του σάιτ, έχει αναρτήσει εδώ και μήνες ένα βίντεο στο Ίντερνετ μέσω του οποίου καλεί τους συμπάικτες του «και κάθε γνήσιο μπολσεβίκο πατριώτη-ποδοσφαιριστή» σε ένοπλο αγώνα εντός αγωνιστικών χώρων; Με πρόσχημα την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ρώσων διεθνών από τα «έμμισθα σκεπάρνια του καπιταλισμού», τους υπέρμετρα σκληρούς αντιπάλους δηλαδή, προτρέπει σε «Αντεπίθεση! Με τον σουγιά στην κάλτσα συντρόφια! Να μας ζήσει ο Χόρχε ο Μπερμούδες, ο πρώτος διδάξας!».

Λαέ της Ευρώπης, τώρα δεν δικαιούσαι να υποστηρίζεις ότι δεν ξέρεις. Γιατί γνωρίζεις πια ότι το ξεκάθαρο δίλημμα ενόψη του Σαββάτου είναι «Ελλάδα ή χάος». Στήριξέ μας και οι αγορές θα σε ανταμείψουν.

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x