Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Ένας μεγάλος, πολύ διδακτικός θρίαμβος της Εθνικής, που νίκησε την Ελλάδα!

Είναι ακόμη μια ωραία Κυριακή, αυτή που γέννησε ο θρίαμβος της Εθνικής, η πρόκρισή της στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μια Κυριακή πολύ διδακτική για όποιον κάνει μια βόλτα στα media για να διαβάσει τις απόψεις και τις αναλύσεις αυτού που έγινε στη Βαρσοβία. Ακόμη μια αποθέωση της κωλοτούμπας, από ανθρώπους που έβγαλαν χολή, εμπάθεια και μίσος, που αποκαθήλωσαν σε χρόνο dt τους ποδοσφαιριστές και ετοιμάστηκαν να απελάσουν τον προπονητή.

Είναι ακόμη μια ωραία Κυριακή, αυτή που γέννησε ο θρίαμβος της Εθνικής, η πρόκρισή της στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Μια Κυριακή πολύ διδακτική για όποιον κάνει μια βόλτα στα media για να διαβάσει τις απόψεις και τις αναλύσεις αυτού που έγινε στη Βαρσοβία.

Ακόμη μια αποθέωση της κωλοτούμπας, από ανθρώπους που έβγαλαν χολή, εμπάθεια και μίσος, που αποκαθήλωσαν σε χρόνο dt τους ποδοσφαιριστές και ετοιμάστηκαν να απελάσουν τον προπονητή.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Από ανθρώπους που με νύχια και δόντια έχουν κρατήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο δικό τους επίπεδο, οι οποίοι ορμούσαν διαχρονικά να ξεσκίσουν την Εθνική που τολμούσε, μια δεκαετία πίσω, να ξεφύγει από τα χέρια τους και να γίνει Ευρωπαία.

Βάλε, φίλε μου αναγνώστη, τα σημερινά και αυριανά κείμενα πλάι σε αυτά που θα βρεις, με ένα πρόχειρο google search, μετά τον αγώνα με την Τσεχία. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην κριτική, που πολύ καλώς έγινε, αλλά στην διαπόμπευση, τον χλευασμό, τον εξευτελισμό, σε ποδοσφαιρικό και ανθρώπινο επίπεδο, των Ελλήνων που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα.

Κατάλαβε επιτέλους, φίλε μου αναγνώστη, τι σου συμβαίνει. Διότι αυτό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο είναι μια προβολή αυτού που συμβαίνει στην Ελλάδα, στην κοινωνία, σε όλα τα πεδία της ελληνικής ζωής. Σου κάνουν το άσπρο-μαύρο και το μαύρο-άσπρο προτού το πάρεις χαμπάρι, δίχως να σε αφήνουν να παίρνεις χαμπάρι. Παίζουν με την αντίληψή σου, με τη νοημοσύνη σου.

Είναι άθλος αυτός της Εθνικής ομάδας. Διότι χάρη σε αυτή την πρόκριση η Εθνική θα παραμείνει Ευρωπαία, δεν θα ξαναγίνει η γνωστή Ελληνίδα καφετζού που ήταν προ 2001. Θα συνεχίσει να λειτουργεί, επειδή τα κοράκια, οι εμπαθείς, οι στενόμυαλοι και τα λαμόγια δεν μπορούν να την αγγίξουν.

Είναι μεγάλη πανοπλία η πρόκριση στους «8» της Ευρώπης. Δεν μπορεί να την αγγίξει αυτή την Εθνική η παρωχημένη, λαμογιάρικη, άμπαλη Ελλάδα. Εχει συμβολισμό η απουσία της Εθνικής από τις αυριανές εκλογές. Η πιο υγιής και επιτυχημένη ελληνική ομάδα θα ζήσει αύριο μακριά από την Ελλάδα. Δεν της αξίζει αυτή η Ελλάδα.

Ευτυχώς για την Εθνική, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν την διάλυση της ομάδας. Παρέδωσαν ακόμη ένα μάθημα σε όλους μας. Για την Ελλάδα της δουλειάς, των αξιών, της αξιοκρατίας, την Ελλάδα που ζει χωρίς λαμογιά, που βάζει το εγώ στην υπηρεσία του εμείς, που μοχθεί για να πετύχει τον στόχο της. Την Ελλάδα που δεν την αφήνει ο ίδιος της ο εαυτός να προοδεύσει, όπως πιθανόν να διαπιστώσετε με όσα ακούσατε-διαβάσατε μετά το παιχνίδι με την Τσεχία.

Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο ό,τι συμβαίνει στην ελληνική ζωή. Η Εθνική βρίσκει τον τρόπο να αντιστέκεται στο ελληνικό περιβάλλον της. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν βρίσκει.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x