Μιχάλης Τσόχος

H καλύτερη ενδεκάδα του Euro

Η φάση των ομίλων του Euro 2012 τελείωσε. Η πεποίθηση του Μιχάλη Τσόχου πως έχει… για πλάκα όλους τους προπονητές της διοργάνωσης συνεχίζεται! Με βάση λοιπόν τις εμφανίσεις τους σε αυτά τα τρία ματς (και όχι την αξία και το παρελθόν του κάθε παίκτη) και παίζοντας το 4-2-3-1 που χρησιμοποιούν οι περισσότερες ομάδες, διαλέγει για το sport-fm.gr την καλύτερη ενδεκάδα ως τώρα.

Η φάση των ομίλων του Euro 2012 τελείωσε.

Η πεποίθηση του Μιχάλη Τσόχου πως έχει… για πλάκα όλους τους προπονητές της διοργάνωσης συνεχίζεται!

Με βάση λοιπόν τις εμφανίσεις τους σε αυτά τα τρία ματς (και όχι την αξία και το παρελθόν του κάθε παίκτη) και παίζοντας το 4-2-3-1 που χρησιμοποιούν οι περισσότερες ομάδες, διαλέγει για το sport-fm.gr την καλύτερη ενδεκάδα ως τώρα.

ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ: Μάλλον δύσκολη επιλογή. Τα φαβορί είτε δεν πιέστηκαν (Κασίγιας, Νόιερ), είτε δεν έπαιξαν πολύ καλά (Τσεχ). Άρα η επιλογή είναι ανάμεσα στον Άγγλο Χαρτ, τον Κροάτη Πλετίκοσα (και ας αποκλείστηκε η ομάδα του) και τον Πορτογάλο, Ρουί Πατρίσιο. Ο Πορτογάλος παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου -εκτός των άλλων και γιατί είχαμε πολλά χρόνια να δούμε σπουδαίο Πορτογάλο γκολκίπερ.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ: Κατά την άποψη μου, χωρίς δεύτερη κουβέντα, ο Γάλλος Ντεμπισί. Το κενό του Σανιά, το οποίο πονοκεφάλιαζε τον Μπλαν, καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον παίκτη που ήδη ετοιμάζει τις βαλίτσες του για μία μεταγραφή αρκετών εκατ. ευρώ στην Αγγλία. Από κοντά, αλλά δεύτερος , ο Τσέχος Γκέμπρε Σελασιέ. Παίκτης που ανεβοκατεβαίνει το γήπεδο με τεράστια άνεση, παίκτης που ξέρει να δημιουργεί φάσεις ανά πάσα στιγμή, που δεν κουράζεται ποτέ και που με εξαίρεση το ματς με τους Ρώσους (αυτό του στέρησε τη θέση βασικού από τον Ντεμπισί) μας έδειξε ότι ξέρει και να αμύνεται πολύ καλά…

ΣΤΟΠΕΡ: Ο Γερμανός Χούμελς έχει κάνει εκπληκτικό τουρνουά ως τώρα και σίγουρα παίρνει την θέση του ενός εκ των δύο στόπερ που διέπρεψαν σε αυτή την πρώτη φάση. Ο άλλος είναι νομίζω -χωρίς ίχνος υπερβολής- ο δικός μας Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ίσως και να αδικούμε τον Ρόσι, ή τον άλλο Ιταλό, τον Κιελίνι, που έκαναν πολύ καλά παιχνίδια, όπως και τον Άγγλο Λέσκοτ ή ακόμη και τον Μέλμπεργκ. Πάρα ταύτα Χούμελς και Παπαδόπουλος ήταν εξαιρετικοί και οι βασικοί πρωταγωνιστές της πρόκρισης των ομάδων τους.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: Ο Λαμ ήταν σταθερά καλός, αλλά δεν κάνει και το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του. Ο Εβρά και ο Κλισί μοιράζονται τον χρόνο στη Γαλλία. Ο Άσλεϊ Κόουλ είναι καλός, αλλά τίποτα φοβερό. Ποιος είναι ο καλύτερος λοιπόν; Μα φυσικά αυτός για τον οποίο η Μπάρτσα είναι έτοιμη να ακουμπήσει 20 χαρτιά στο τραπέζι της Βαλένθια. Ο Ζόρντι Άλμπα σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μας επιβεβαιώνει πόσο δίκιο έχει ο Βιλανόβα που θέλει να τον κάνει την πρώτη μεταγραφή του.

ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ: Να βάλεις τον Σβαϊνστάιγκερ ή τον Τσάμπι Αλόνσο; Ok, σούπερ ήταν, αλλά δεν μας έβγαλαν και τα μάτια. Θα βάλουμε κάποιον που αποκλείστηκε γιατί πραγματικά μας τα έβγαλε. Κύριες και κύριοι, ο άνθρωπος που έτρεχε για όλη την Κροατία έχοντας δίπλα και μπροστά του μόνο δεκάρια (Μόντριτς, Ράκιτιτς) και σέντερ φορ (Μάντζουκιτς, Γιέλαβιτς). O Όγκνιεν Βουκόγιεβιτς , ο οποίος σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έκανε θραύση.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ: Είναι μήπως ο Τσάβι; Μπα. Ο Οζίλ; Έτσι και έτσι. Ο Τζέραρντ; Θα μπορούσε, αλλά είναι δεύτερος. Κι αυτό διότι ο… γέρο Πίρλο έκανε τα πάντα για την Ιταλία του. Χωρίς δεύτερη κουβέντα, το καλύτερο «οκτάρι» της διοργάνωσης.

ΔΕΚΑΡΙ: Σε αυτή τη θέση έπαιξε ο μεγάλος «Ίμπρα». Ήταν καλός, αλλά όχι ο καλύτερος. Εκεί έπαιξαν πολλά μεγάλα ονόματα, αλλά μάλλον απογοήτευσαν. Κάποιος όμως πήρε την ομάδα στις πλάτες του και έδειξε ότι είναι ο νέος ηγέτης της. Ο Γάλλος Σαμίρ Νασρί παίρνει εύκολα τον τίτλο.

ΕΞΤΡΕΜ: Για τον έναν δεν θέλει και πολύ συζήτηση. Ο Ισπανός Νταβίντ Σίλβα είναι μέχρι τώρα ο κορυφαίος Ισπανός ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης. Συνεπώς αναζητούμε μόνο τον δεύτερο. Ο Κριστιάνο έκανε μόνο ένα καλό ματς, οπότε δεν… Όπως και ο Νάνι. Ο Γερμανός Μίλερ δεν είναι εξτρέμ και ας το παριστάνει, ο Γάλλος Ριμπερί είχε καλές και κακές στιγμές, οι Ιταλοί δεν παίζουν με εξτρέμ και οι Άγγλοι τα αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Κύριες και κύριοι, ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να μας αποκλείσει και σίγουρα απέκλεισε τους Πολωνούς, ο Τσέχος Γίρασεκ παίρνει τον τίτλο.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ: Μας αρέσει δεν μας αρέσει (εμένα πάντως δεν μου αρέσει) ο κύριος όταν πάρει την μπάλα στο «κουτί» σε στέλνει αδιάβαστο. Ο… Γερμανός Γκόμεζ λοιπόν παίρνει τον τίτλο. Ο Φαν Πέρσι δεν υπήρξε, ο Μπενζεμά είναι μέτριος, ο Σεφτσένκο δεν έπαιξε σε όλα. Ποιοι θα μπορούσαν να φάνε τη θέση από τον Γκόμεζ; Ο εκπληκτικός και αναγεννημένος Κασάνο, ο Μάντζουκιτς και ο Γουέλμπεκ. Μένουν και οι τρεις όμως ακριβώς πίσω από τον Γκόμεζ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x