Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Η χαοτική διαφορά της Γερμανίας από την Ελλάδα

Διαβάζει κανείς όσα δήλωσαν ο Γιόακιμ Λεβ και ο Ολιβερ Μπίρχοφ, την προσέγγισή τους στον προημιτελικό και αντιλαμβάνεται ότι η γερμανική αντίληψη για τις δυσκολίες αυτής της αποστολής αφαιρεί πιθανότητες από την ελληνική Εθνική για να επιτύχει το θαύμα.

Διαβάζει κανείς όσα δήλωσαν ο Γιόακιμ Λεβ και ο Ολιβερ Μπίρχοφ, την προσέγγισή τους στον προημιτελικό και αντιλαμβάνεται ότι η γερμανική αντίληψη για τις δυσκολίες αυτής της αποστολής αφαιρεί πιθανότητες από την ελληνική Εθνική για να επιτύχει το θαύμα.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Διαβάζεις, στη συνέχεια, όσα είπε ο αρχικατάσκοπος των αντιπάλων της γερμανικής ομάδας, ο Γιούργκεν Μπούζμαν στο theinsiders.gr και αντιλαμβάνεσαι σε πόσα διαφορετικά πεδία του εθνικού ποδοσφαίρου υπερέχουν οι Γερμανοί έναντι των Ελλήνων. Ο Μπούζμαν είναι ο διευθυντής μιας ομάδας 50 επιστημόνων που περνούν από λέιζερ τον κάθε επόμενο αντίπαλο της Εθνικής, για να τον κάνουν φύλλο και φτερό ώστε να παραδώσουν ένα σύνολο από ευρήματα στον Λεβ, προκειμένου να τον βοηθήσουν να κατατοπίσει πλήρως τους ποδοσφαιριστές του για αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

Είναι χαοτική η διαφορά του επιπέδου στο οποίο στέκεται σήμερα το γερμανικό εθνικό ποδόσφαιρο συγκριτικά με αυτό στο οποίο βρίσκεται το ελληνικό εθνικό ποδόσφαιρο. Οσο χαοτική είναι, άλλωστε, η διαφορά ανάμεσα στο γερμανικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το ελληνικό. Γι’ αυτό και οι επαγγελματίες που διοικούν σήμερα την Εθνική ομάδα της Γερμανίας προσεγγίζουν με επιστημονικό σεβασμό τον αντίπαλό τους στην προημιτελική φάση του Euro 2012. Ολοι εμείς σταυρώνουμε τα δάχτυλα με την ευχή οι Γερμανοί ποδοσφαιριστές να έχουν, έστω και λίγο, υποτιμήσει τους αντιπάλους τους. Δεν έχουμε όμως μεγάλες πιθανότητες να συμβεί αυτό. Δεν είναι Πορτογαλία η Γερμανία.

Όλα τούτα φυσικά δεν σημαίνουν ότι η ελληνική Εθνική ομάδα πάει χαμένη από χέρι στον προημιτελικό. Επιβεβαιώνουν όμως το αυτονόητο, ότι οι Ελληνες δεν έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους Γερμανούς. Γι’ αυτό οι στοιχηματικές πληρώνουν λιγότερο από 1,4 τη νίκη των Γερμανών και προσφέρουν 9 για την ελληνική νίκη. Επειδή οι επιστήμονες, τους οποίους πληρώνουν, έχουν αναλύσει τα δεδομένα της αναμέτρησης και έχουν εκτιμήσει τις πιθανότητες της κάθε μιας εκ των ομάδων.

Όλα τούτα δεν σημαίνουν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να ονειρευόμαστε. Σημαίνουν όμως ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να απαιτούμε. Κρατήστε το αυτό, με την ευχή να μη μας χρειαστεί…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x