Μιχάλης Τσόχος

Ο Ολυμπιακός όντως περιμένει τον Ζαρντίμ!

Τόσο σε μερίδα του Τύπου, όσο και στον κόσμο του Ολυμπιακού έχει αρχίσει και υπάρχει γκρίνια για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μονίμως συζητά με διάφορα ονόματα παικτών από το εξωτερικό, αλλά δεν κλείνει κανέναν. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η καθυστέρηση δεν οφείλεται στον Ολυμπιακό ή την διοίκησή του, αλλά στον Ζαρντίμ. Και εξηγώ…

Τόσο σε μερίδα του Τύπου, όσο και στον κόσμο του Ολυμπιακού έχει αρχίσει και υπάρχει γκρίνια για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μονίμως συζητά με διάφορα ονόματα παικτών από το εξωτερικό, αλλά δεν κλείνει κανέναν.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η καθυστέρηση δεν οφείλεται στον Ολυμπιακό ή την διοίκησή του, αλλά στον Ζαρντίμ.

Και εξηγώ. Ο Πορτογάλος από την πρώτη στιγμή που συμφώνησε με τον Ολυμπιακό ζήτησε να έχει τον τελευταίο λόγο για οποιαδήποτε μεταγραφή της ομάδας, όπως άλλωστε είναι και το φυσιολογικό.

Του Μιχάλη Τσόχου

Με εξαίρεση λοιπόν τους Ελληνες παίκτες που ήδη είχαν κλείσει (βλέπε Βλαχοδήμος και Μανωλάς) ο Ζαρντίμ έχει πάρει το «ok» από την διοίκηση του Ολυμπιακού να αποφασίσει για το πόσους παίκτες, σε ποια θέση και ποιους θέλει;

Ο Πορτογάλος ξεκαθάρισε ότι πριν αποφασίσει που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα πρέπει να έχει απολύτως ολοκληρωμένη άποψη για το ρόστερ. Τόσο ολοκληρωμένη που έχει δει πάνω από 10 παιχνίδια σε dvd του Ατρομήτου προκειμένου να σχηματίσει άποψη για τον Τάτο και για τον Μήτρογλου, ενώ έχει δει και αρκετά ματς του Λεβαδειακού προκειμένου να τσεκάρει τον Σουμπίνιο. Τόσο για τον Τάτο, όσο και για τον Σουμπίνιο, πάντως ο Ζαρντίμ είχε έτσι και αλλιώς μία πρώτη άποψη, διότι συμπτωματικά και οι δύο είχαν προταθεί στην Μπράγκα πέρυσι το καλοκαίρι μαζί με τον Ντουγκλάο τον οποίο και εν τέλει απέκτησε.

Ο Ζαρντίμ λοιπόν όλο αυτό το διάστημα έβλεπε dvd με παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους οι οποίοι έχουν προταθεί από το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού. Είδε αρκετά τον Τσάβες, τον Μασάδο, αλλά και αρκετούς ακόμη παίκτες απ’ αυτούς που η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι έτοιμη να αποκτήσει αν δώσει τη συγκατάθεσή του ο Ζαρντίμ.

Παρά ταύτα, γρήγορα μεταγραφές μην περιμένετε από τον Ολυμπιακό. Θα περάσει λογικά και αυτή η εβδομάδα πριν αρχίσουν να γίνονται κινήσεις. Κι αυτό γιατί ο Ζαρντίμ όταν θα έρθει στην Αθήνα (αύριο, μεθαύριο) θα έρθει με μία δική του λίστα παικτών στην οποία δεν βρίσκονται τόσο μεγάλα ονόματα όπως ο Αλβες ή ο Βελόσο, οι οποίοι κοστίζουν πάρα πολύ.

Ο Ζαρντίμ ξέρει τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου και έχει προσαρμόσει τα «θέλω» του σε αυτά… Ναι, ήταν δική του ιδέα ο Μπρούνο Άλβες, αλλά κατάλαβε ότι είναι μία πολύ ακριβή ιδέα, έστω κι αν μιλάμε για δανεισμό του παίκτη. Μία ιδέα που θα κόστιζε πάνω από 2 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό του για ένα χρόνο.

Έρχεται λοιπόν με φρέσκα ονόματα, αλλά και με φρέσκιες ιδέες. Για παράδειγμα, από τα όσα έχει δει ως τώρα ο Ζαρντίμ, δεν φαίνεται να είναι σύμφωνος με την άποψη των σκάουτερ του συλλόγου ότι η μεγάλη μεταγραφή πρέπει να είναι ένα δεκάρι. «Εκεί υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες» φαίνεται να έχει πει (και προφανώς εννοεί τον Ιμπαγάσα, τον Φουστέρ, τον Τάτο, τον Σουμπίνιο ακόμη και τον Φετφατζίδη). Αντίθετα, διαπιστώνει ένα μεγάλο κενό στα αμυντικά χαφ. Μεταξύ μας δεν έχει και πολύ άδικο, αφού για τη θέση αυτή υπάρχει ο Φέισα που είναι πάντα ένα ερωτηματικό και ο Μανιάτης.

Επίσης, ο Ζαρντίμ κάνει σκέψεις και για την επιθετική γραμμή. Επιθυμεί είτε την απόκτηση ενός ακραίου επιθετικού (Μπαρμπόσα) προκειμένου να υπολογίζει τον Μιραλάς για την κορυφή της επίθεσης, είτε έναν πιο γρήγορο και κινητικό φορ από αυτούς που υπάρχουν. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν πρέπει να περιμένουμε άμεσα εξελίξεις στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Διότι ο Ζαρντίμ θα γυρίσει, θα πει την άποψη του, θα τα ξαναβάλουν κάτω με το τμήμα σκάουτινγκ και ενδεχομένως να προκύψουν τελείως διαφορετικά ονόματα στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x