Stoiximan Super League

Βοηθάει… από μακριά ο Ντέμης

Το ιδεώδες για την ΑΕΚ και τον κόσμο της θα ήταν να συνεργαστούν. Το ρεαλιστικό είναι να ενώσουν… εξ αποστάσεως τις δυνάμεις τους. Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν θα συμμετάσχει στην επιστράτευση που έχει κηρύξει ο Θωμάς Μαύρος. Όμως αυτό δεν σημαίνει ούτε πως δεν θα την υποστηρίξει, ούτε πως θα σταματήσει τις προσπάθειες να βοηθήσει στο θέμα των οφειλών προς την Εφορία.

Το ιδεώδες για την ΑΕΚ και τον κόσμο της θα ήταν να συνεργαστούν.

Το ρεαλιστικό είναι να ενώσουν… εξ αποστάσεως τις δυνάμεις τους.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν θα συμμετάσχει στην επιστράτευση που έχει κηρύξει ο Θωμάς Μαύρος.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ούτε πως δεν θα την υποστηρίξει, ούτε πως θα σταματήσει τις προσπάθειες να βοηθήσει στο θέμα των οφειλών προς την Εφορία.

Το γεγονός πως η κίνηση του Θωμά Μαύρου προέκυψε στο διάστημα που εκείνη του Νικολαΐδη (είχε προαναγγελθεί πως) θα ενεργοποιηθεί δεν ενόχλησε τον πρώην πρόεδρο. Κάθε άλλο, αφού πρώτο του μέλημά του ήταν και εξακολουθεί να είναι το πώς η ΑΕΚ θα καταφέρει να επιβιώσει. Έστω και χωρίς εκείνον στην κεφαλή της διοίκησης.

Ο Νικολαΐδης λοιπόν όχι μόνο επικροτεί την πρωτοβουλία Μαύρου, αλλά διαμηνύει πως θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλους τους ΑΕΚτζήδες. Ακόμα κι αν ο ίδιος θεωρείται απίθανο να αποτελέσει μέρος της για δυο βασικούς λόγους:

Πρώτον, διότι είναι ευνόητο πως δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει οποιουδήποτε είδους χρηματοδότηση και να μη λαμβάνει ο ίδιος αποφάσεις. Και δεύτερον διότι θα θεωρούνταν τουλάχιστον δύσκολη η συνεργασία του με συντελεστές της νέας προσπάθειας, με τους οποίους (για διάφορους λόγους) δεν διατηρεί ακριβώς εξαιρετικές σχέσεις.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο Ντέμης δεν θα βοηθήσει την ΑΕΚ. Και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ήταν διατεθειμένος να το κάνει αν έμπαινε εκείνος μπροστά: Επιδιώκοντας επαναρύθμιση των χρεών προς την Εφορία και συνδράμοντας στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί τουλάχιστον η δόση για το άρθρο 44.

Στο πρώτο σκέλος λοιπόν θεωρείται βέβαιο πως θα συνεχίσει τις επαφές που ήδη έχει ξεκινήσει με πολιτικά στελέχη ώστε να διακανονιστούν σε περισσότερες (και άρα βιώσιμες) δόσεις οι οφειλές της ΠΑΕ. Στο δεύτερο, δε, φέρεται διατεθειμένος (σε πιθανό ενδεχόμενο να μην έχει συγκεντρωθεί το 1,25 εκατ. ευρώ που απαιτείται ως τις 7 Ιουλίου) να κινηθεί ο ίδιος για την εξασφάλιση τουλάχιστον δανεισμού με ευνοϊκούς όρους.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x