Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Σε ένα πράγμα μόνο δεν μας έκανε σοφότερους το Euro

Σε κάθε μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση, είτε το θέαμα είναι καλό είτε μέτριο, πάντα υπάρχουν οι παίκτες που ξεχωρίζουν, που τραβάνε τους προβολείς πάνω τους και ενισχύουν τις μετοχές τους για τη Χρυσή Μπάλα ή έστω βάζουν το όνομά τους στη λίστα των υποψηφίων, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που μας πρωτο-συστήνονται.

Σε κάθε μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση, είτε το θέαμα είναι καλό είτε μέτριο, πάντα υπάρχουν οι παίκτες που ξεχωρίζουν, που τραβάνε τους προβολείς πάνω τους και ενισχύουν τις μετοχές τους για τη Χρυσή Μπάλα ή έστω βάζουν το όνομά τους στη λίστα των υποψηφίων, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που μας πρωτο-συστήνονται: οι παίκτες που δεν τους ξέραμε ή τους είχαμε ακούσει κάπου, ή τέλος πάντων τους είχαμε δει αλλά σε πρωτάθλημα που δεν λογίζεται στα «top-class» και θέλαμε να τους δούμε υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης και κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους. Τελικά, από τους πρώτους είχαμε αρκετές περιπτώσεις, αλλά από τους δεύτερους ατυχήσαμε...

Περιμέναμε με αγωνία ας πούμε να δούμε αυτό το αριστερό μπακ της Ολλανδίας, τον 18χρονο Βίλεμς. Τζίφος... Είτε τον είδαμε, είτε δεν τον είδαμε, ένα και το αυτό. Μια από τα ίδια και για τον Φαν Ντε Βιλ, το δεξί μπακ, που όλο συζητιέται το όνομά του κι όλο εκεί που είναι μένει - προφανώς καθόλου τυχαία. Από τους Ισπανούς όντως ενδιαφέρουσα περίπτωση δείχνει ο Τζόρντι Άλμπα κι αν πάρει τελικά μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα ίσως τον δούμε από τη νέα σεζόν με μια βαριά φανέλα και με το μάξιμουμ των απαιτήσεων. Ο Μάτζιο (ή Μάτζο τέλος πάντων) της Ιταλίας επίσης άρεσε σε μερικά παιχνίδια, όπως και ο Μοντολίβο, που όμως είναι 27 και όχι κανένα «βρέφος» και πήγε πλέον από τη Φιορεντίνα στη Μίλαν. Απ’ τη Γαλλία κουβέντα έγινε για τον Ντεμπισί (26 ετών βεβαίως) και 25χρονο Ζερεμί Μενέζ, από τη Γερμανία άρεσε ο 23χρονος Μάρκο Ρόις, καλά παιχνίδια έκανε ο 26χρονος Τσέχος Γίρασεκ. Κι αν δεν ξεχνάω κανέναν, κάπου εκεί είμαστε.

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο συζητάμε πάλι και τον Αντρέα Πίρλο. Για τον Οζίλ και τον Ινιέστα, το πιο hot όνομα για μεταγραφή είναι αυτό του Μόντριτς όχι γι’ αυτά που έκανε στο Euro, αλλά γι’ αυτά που κάνει τόσα χρόνια στην Τότεναμ, ο Σίλβα αρέσει όπως αρέσει βέβαια πριν πάει στη Σίτι από τότε που ήταν στη Βαλένθια, κάποιους τους περιμέναμε αλλά είτε είναι πολύ κουρασμένοι είτε βαριούνται (Τσάβι, Νάνι, Σβαϊνστάιγκερ κλπ.) και χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι τα ημιτελικά δεν υπάρχει παίκτης που να έχει πετύχει πάνω από τρία γκολ. Όχι ότι υπάρχει απαραίτητα κάτι κακό σε όλα αυτά και μπορεί να βρέξει γκολ στους ημιτελικούς, μπορεί να δούμε γκολ και θέαμα, γεγονός πάντως είναι ότι στηριχτήκαμε στις παραδοσιακές αξίες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και οι οποίες τελικά δεν μας απογοήτευσαν. Οι rookies και οι «νέοι» έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους για να μας αποδείξουν ότι είναι ωραίοι ή ότι μπορούν να γίνουν.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x